Hantera egendomar för samlad visning

Lägga till egendomar och anpassade dimensioner, anpassade mätvärden och User-ID-data.
Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.

För att kunna hantera egendomar för samlad visning måste du ha rollen Redigerare för egendomen för samlad visning och för källegendomarna du vill lägga till.

Egendomar för samlad visning visas tillsammans med dina andra egendomar i menyn högst upp i kolumnen Egendom på sidan Administratör.

Du använder egendomar för samlad visning på samma sätt som vanliga egendomar. En egendom för samlad visning tillhör ett konto, du skapar olika datavyer i en egendom för samlad visning och du väljer en vy när du vill se motsvarande rapporter.

Innehåll i artikeln:

Redigera en egendom för samlad visning

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Admin.
  3. Välj kontot som egendomen för samlad visning tillhör under Konto.
  4. Välj egendomen för samlad visning under Egendom.
  5. Klicka på Hantering med samlad visning.

En lista över befintliga källegendomar visas. Källegendomarna identifieras med namnen du angav i inställningarna för egendomarna.
  6. Lägg till ytterligare källegendomar genom att klicka på + Lägg till källegendomar.
  7. Ta bort en källegendom genom att klicka på egendomen på listan och sedan på Ta bort länk till denna webbegendom.
  8. Ändra visningsnamnet för en källegendom genom att klicka på egendomen på listan och sedan redigera fältet Källwebbegendomens visningsnamn. Källegendomarna visas med sina visningsnamn i rapporterna. Om du ändrar ett visningsnamn ändras det i egendomen för samlad visning. Det ursprungliga namnet finns i kvar i inställningarna för källegendomen.

Lägga till anpassade dimensioner och mätvärden

Egendomar för samlad visning ärver inte anpassade dimensioner och mätvärden från källegendomarna. Eftersom sådan data kan variera på källnivå (till exempel olika namn på samma dimensioner och mätvärden) måste du skapa nya anpassade dimensioner och mätvärden och mål för egendomar för samlad visning.

Även om egendomar för samlad visning inte ärver anpassade dimensioner och mätvärden kan du koppla den informationen i källegendomarna till den nya du skapar för egendomarna för samlad visning. När du skapar en ny anpassad dimension eller ett nytt anpassat mätvärde i egendomen för samlad visning öppnar du menyn Dimensionsmappning eller Mätvärdesmappning och väljer en befintlig anpassad dimension eller ett befintligt mätvärde från en av dina källegendomar:

Lägga till User-ID-data

Egendomar för samlad visning ärver User-ID-data från de källegendomar som är konfigurerade för sådan data. Däremot måste du skapa en ny User-ID-förberedd vy för egendomen för samlad visning innan du kan se informationen.

Eftersom användare dedupliceras mellan egendomarna hanteras nya och återkommande användare lite olika i rapporterna. Första gången en person initierar en session på någon av dina källegendomar betraktas personen som ny användare. Nästa gång användaren initierar en session i någon av källegendomarna, även om det är en annan egendom än den första, betraktas användaren som återkommande.

Så här skapar du en vy för User-ID:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Admin.
  3. Välj kontot som egendomen för samlad visning tillhör under Konto.
  4. Välj egendomen för samlad visning under Egendom.
  5. Klicka på menyn Vy och sedan på Skapa ny vy.
  6. Ställ in User-ID-vyn.

Aktivera/inaktivera Personliga annonspreferenser

Du kan aktivera eller inaktivera Personliga annonspreferenser för egendomar för samlad visning på samma sätt som för andra Analytics-egendomar. Om en händelse är märkt som oanvändbar för Personliga annonspreferenser i en källegendom är den heller inte användbar i någon egendom för samlad visning.