Administrer sammendragsområder

Legg til områder, og ta med egendefinerte dimensjoner, egendefinerte beregninger og User ID-data.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Du kan administrere sammendragsområder hvis du har redigeringstilgang til sammendragsområdet og eventuelle kildeområder du vil legge til.

Sammendragsområder er oppført sammen med de andre områdene dine på Administrator-siden, i menyen øverst i Område-kolonnen.

Du jobber med sammendragsområder på samme måte som med tradisjonelle områder: Et sammendragsområde tilhører en konto, du oppretter forskjellige datautvalg for et sammendragsområde, og du velger et datautvalg for å se de tilhørende rapportene.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Endre sammendragsområder

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg kontoen som sammendragsområdet tilhører, under KONTO.
  4. Velg sammendragsområdet under OMRÅDE.
  5. Klikk på Sammendragsadministrasjon.

En liste over de nåværende kildeområdene vises. Kildeområdene identifiseres ved hjelp av navnene du oppga i innstillingene for de aktuelle områdene.
  6. Hvis du vil legge til flere kildeområder, klikker du på + LEGG TIL KILDEOMRÅDER.
  7. Hvis du vil fjerne et kildeområde, klikker du på områdenavnet i listen og deretter på Fjern denne områdetilknytningen.
  8. Hvis du vil endre visningsnavnet for et kildeområde, klikker du på områdenavnet i listen, og deretter redigerer du Visningsnavn for kildeområde-feltet. Visningsnavn brukes i rapporter for å identifisere kildeområdene. Hvis du redigerer et visningsnavn, endres det i sammenheng med sammendragsområdet, men det opprinnelige navnet beholdes i innstillingene for kildeområdet.

Legg til egendefinerte dimensjoner og beregninger

Sammendragsområder blir ikke tilordnet de samme egendefinerte dimensjonene og beregningene som kildeområder har. Ettersom slike data kan variere på kildenivå (f.eks. ulike navn for samme dimensjoner og beregninger), må du opprette nye egendefinerte dimensjoner og beregninger samt mål for hvert sammendragsområde.

Selv om sammendragsområder ikke automatisk blir tilordnet (eller «arver») egendefinerte dimensjoner og beregninger, har du imidlertid muligheten til å videresende de egendefinerte dimensjonene og beregningene du har i kildeområdene dine, til de nye du oppretter for sammendragsområdene dine. Når du oppretter en ny egendefinert dimensjon eller beregning i sammendragsområdet ditt, bruker du ganske enkelt menyen for tilordning av dimensjoner eller tilordning av beregninger for å velge en eksisterende egendefinert dimensjon eller beregning fra et av kildeområdene dine:

Ta med User ID-data

Sammendragsområder arver User ID-data fra alle kildeområdene som er konfigurert til å inneholde slike data. Du må imidlertid lage en ny User ID-aktivert visning for sammendragsområdet for å se dataene.

Ettersom brukere dedupliseres for områder, håndteres nye og returnerende brukere litt ulikt i disse rapportene: Den første gangen en bruker starter en økt på et hvilket om helst av kildeområdene dine, anses vedkommende som en ny bruker. Neste gang brukeren starter en økt på et hvilket som helst av kildeområdene dine (selv om det er et annet område enn det første området), anses vedkommende som en returnerende bruker.

Sånn kan du opprette rapporteringsvisninger aktivert for User ID:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg kontoen som sammendragsområdet tilhører, under KONTO.
  4. Velg sammendragsområdet under OMRÅDE.
  5. Klikk på RAPPORTERINGSVISNING-menyen, og klikk deretter på Opprett ny rapporteringsvisning.
  6. Angi alternativet User ID-rapporteringsvisning som .

Slå på/av personlig tilpasning av annonser

Du kan slå personlig tilpasning av annonser av og på for sammendragsområder, akkurat som med andre Analytics-områder. Hvis en hendelse er merket som ikke tillatt brukt i forbindelse med personlig tilpasning av annonser i et kildeområde, anses den i tillegg som ikke tillatt brukt i eventuelle sammendragsområder.