Aktivera Förbättrad e-handel för en vy

Så här aktiverar du Förbättrad e-handel för en vy och ger stegen i kassafunktionen etiketter:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och leta reda på vyn där du vill aktivera Förbättrad e-handel.
  3. Klicka på Inställningar för e-handel i kolumnen VY.
  4. Välj under Steg 1, Aktivera e-handel.
  5. Klicka på Nästa steg.
  6. Välj under Steg 2, Inställningar för förbättrad e-handel.
    När du aktiverar det här alternativet
    • kan du se rapporterna för Förbättrad e-handel i avsnittet Konverteringar
    • syns den äldre kategorin för e-handelsrapporter inte längre.
    Du kan inaktivera alternativet om du vill återställa den äldre kategorin för e-handelsrapporter.
  7. Alternativt kan du ange etiketter för de steg i kassafunktionen som du har definierat i ec.js-taggningen. De här etiketterna används bara för visningsändamål så att Analytics kan skapa en meningsfull visualisering av tratten i kassafunktionen.

Skapa ett steg i tratten, ange ett etikettnamn och klicka på Klart. Upprepa detta för alla steg som du har definierat i taggningen.

Etikettnamnen visas i rapporten för kassabeteenden (till exempel Logga in/Skapa konto, Leveransadress, Faktureringsuppgifter, Granska beställning, Gör beställning).
  8. Klicka på Skicka.