Webgegevens of app-gegevens uitfilteren

Als u web- en app-hits verzendt naar één property, worden de web- en app-hits samen gerapporteerd, tenzij ze worden gefilterd.

Alle gegevens die u naar een property verzendt, worden automatisch weergegeven in al uw weergaven, tenzij u een filter maakt en toepast dat bepaalde gegevens uit uw toepassing verwijdert. Dit betekent dat als u hits van een website en een mobiele app verzamelt en naar een property verzendt, uw web- en app-hits samen worden gerapporteerd. Alle web- en app-gegevens worden weergegeven in alle weergaven die aan die property zijn gekoppeld, totdat u een weergavefilter toevoegt om de gegevens te scheiden.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een 'Alleen app-gegevens'-weergave maken (webhits uitfilteren)

Nadat u dit filter heeft gemaakt, worden er in deze rapportageweergave alleen app-gegevens weergegeven.

1. Log in bij Google Analytics..
  2. Klik op Beheerder en ga naar het gewenste account en de gewenste property en weergave.
    Als de property slechts één weergave heeft, moet u een nieuwe weergave maken en de gegevens van die specifieke weergave filteren.
  3. Klik in de kolom DATAWEERGAVE op Filters.
  4. Klik op +Nieuw filter (en selecteer indien nodig Nieuw filter maken).
  5. Voeg een Filternaam toe.
    Gebruik een informatieve naam, zoals 'alleen app-gegevens' of 'webhits verwijderen', zodat meteen duidelijk is waar het filter voor bedoeld is.
  6. Selecteer het filtertype: Aangepast en Opnemen.
  7. Selecteer in het menu Filterveld de optie Applicatie?.
  8. Selecteer onder Filterveld de optie JA.
  9. Klik op Opslaan.

Een 'Alleen webgegevens'-weergave maken (app-hits uitfilteren)

Nadat u dit filter heeft gemaakt, worden er in deze rapportageweergave alleen webgegevens weergegeven.

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar het gewenste account en de gewenste property en weergave.
    Als de property slechts één dataweergave heeft, moet u een nieuwe dataweergave maken en de gegevens van die specifieke dataweergave filteren.
  3. Klik op +Nieuw filter (en selecteer indien nodig Nieuw filter maken).
  4. Voeg een Filternaam toe.
    Gebruik een informatieve naam, zoals 'alleen webgegevens' of 'app-hits verwijderen', zodat meteen duidelijk is waar dit filter voor bedoeld is.
  5. Selecteer het filtertype: Aangepast en Opnemen.
  6. Selecteer in het menu Filterveld de optie Applicatie?.
  7. Selecteer onder Filterveld de optie NEE.
  8. Klik op Opslaan.