Skapa och hantera remarketingmålgrupper för Display & Video 360

Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Innehåll i artikeln:

Skapa en remarketingmålgrupp

Så här skapar du en remarketingmålgrupp:

Du kan också skapa och dela målgrupper med Hanterings-API.
  1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och leta reda på egendomen där du vill skapa målgruppen.
  3. Leta reda på kolumnen Egendom, klicka på Målgruppsdefinitioner och sedan på Målgrupper.
  4. Klicka på + Ny målgrupp.
    Skapa en remarketingmålgrupp, steg 1: Konfigurera länkar
  5. Öppna menyn Vy och välj en vy med de användare som ska ingå i remarketingkampanjen. Alla användare som du filtrerar bort från vyn filtreras också bort från remarketingmålgruppen.
  6. Öppna menyn Delning och välj i vilket konto du vill använda remarketingmålgruppen. Du kan inte ändra den här inställningen när du väl har sparat remarketingmålgruppen.
  7. Klicka på Nästa steg.
    Skapa en remarketingmålgrupp, steg 2: Definiera målgruppen

8. Definiera målgruppen. Du kan
    • välja bland förinställda målgruppsdefinitioner:
      • Smart lista: Låt Google hantera målgruppen åt dig.
      • Alla användare: Alla besökare på din webbplats
      • Nya användare: Användare med en enda session på din webbplats
      • Återkommande användare: Användare med minst en session på din webbplats
      • Användare som besökte ett visst avsnitt på min webbplats/i min app: Klicka på ikonen Redigera och ange webbadressen till sidan eller katalogen på din webbplats eller skärmen i din app. Här används matchningstypen innehåller, som matchar alla webbadresser som innehåller den angivna strängen.
        Om det finns fler än 1 000 webbadresser till webbsidor/appskärmar visas bara matchningar i de 1 000 första adresserna. Om det inte påträffas några matchningar i de 1 000 första adresserna visas ingenting. I så fall kan du kopiera och klistra in webbadressen från en webbläsare eller en annan webbadresskälla, till exempel ett kalkylark.
      • Användare som har slutfört en målkonvertering: Klicka på ikonen Redigera och välj ett mål på menyn. Du måste ha definierat mål i Analytics i förväg innan du kan välja det här alternativet.
      • Användare som slutförde en transaktion: I den här målgruppen ingår redan alla användare med fler än noll transaktioner.
    • Skapa en ny målgruppsdefinition. Läs Skapa en ny målgruppsdefinition nedan.
    • importera ett segment. Läs Importera ett segment nedan.

Oavsett vilken metod du använder när du skapar målgruppen kan du se en uppskattning av målgruppsstorleken under Användare från de senaste sju dagarna. Värdet bestäms av antalet användare som uppfyllde villkoren under den valda tidsperioden. Resultatet är en uppskattning av hur många framtida besökare som kommer att uppfylla kriterierna baserat på trafiken under de sju föregående dagarna.

Tänk på att om du inte har konfigurerat dataurval manuellt via sampleRate (analytics.js) eller setSampleRate (ga.js) (så att urvalet görs innan data skickas till Analytics), får Analytics-urvalet ingen inverkan på hur många användare som är kvalificerade för din remarketingmålgrupp. Analytics-urval kan påverka uppskattningen av målgruppens storlek, inte själva målgruppen.

9. Ange Medlemskapets varaktighet för målgruppen. Det är det antal dagar som användare som motsvarar kriterierna kan se remarketingannonser.
  10. Ge remarketingmålgruppen ett namn.
  11. Klicka på Spara.

Skapa en ny målgruppsdefinition

Om du inte vill använda en rekommenderad målgrupp kan du klicka på Skapa ny och skapa en ny målgrupp baserat på ett segment som du definierar. Se Exempel på remarketingmålgrupper.

Obs! Chrome har implementerat uppdateringar för att öka användarnas integritet genom att reducera detaljnivån för data som finns tillgänglig via webbläsaren. På grund av de här uppdateringarna kan följande fält nu ha begränsad eller ingen tillgänglig data:
  • Varumärke på mobil enhet
  • Produktnamn på mobil enhet
  • Mobiltelefonmodell
  • Indataväljare för mobil
  • Operativsystemsversion
  • Skärmupplösning

Obs! Chrome har implementerat uppdateringar för att öka användarnas integritet genom att reducera detaljnivån för data som finns tillgänglig via webbläsaren. På grund av de här uppdateringarna kan följande fält nu ha begränsad eller ingen tillgänglig data:
  • Varumärke på mobil enhet
  • Produktnamn på mobil enhet
  • Mobiltelefonmodell
  • Indataväljare för mobil
  • Operativsystemsversion
  • Skärmupplösning

Målgruppsverktyget, inga filter angivna

Klicka på Använd när du är klar med målgruppsdefinitionen.

Importera ett segment

Du kan importera ett segment och använda det som utgångspunkt för målgruppen. När du definierar en målgrupp klickar du på Importera segment och väljer bland tillgängliga segment i den aktuella egendomen.

Alternativet Importera segment

Redigera en remarketingmålgrupp

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på fliken Administratör och leta reda på kontot och egendomen där du vill redigera målgruppen.
  3. Klicka på Remarketing > Målgrupper i kolumnen EGENDOM.
  4. Klicka på målgruppen du vill redigera på listan över befintliga målgrupper.
    Skapa en remarketingmålgrupp, redigeringsalternativ
  5. Klicka på Redigera vid Målgruppskälla, Målgruppsdefinition eller Målgruppsdestinationer.

Om du redigerar definitionen av en befintlig målgrupp läggs nya användare till i målgruppen enligt den nya definitionen. Befintliga användare som lades till enligt den tidigare definitionen behålls i målgruppen tills medlemskapets varaktighet upphör.