[UA] Kanavaryhmittelyt

Tutustu siihen, miten Analytics luokittelee sivustosi liikenteen.
Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analyticsin kanavaryhmittelyistä. Löydät Google Analytics 4:ään liittyvät vastaavat tiedot seuraavista linkeistä:

Kanavaryhmittelyssä liikenteen lähteet on jaoteltu sääntöjen perusteella. Analytics‑raporteissa datan luokittelu perustuu oletusarvoiseen kanavaryhmittelyyn, johon sisältyvät yleisimmät liikenteen lähteet, kuten maksullinen haku ja suora. Näin voit nopeasti tarkistaa eri kanavista tulevan liikenteen määrän.

Sisältö:

Yleistä kanavaryhmittelystä

Oletusarvoinen kanavaryhmittely riittää useimpien Analytics-käyttäjien tarpeisiin. Jos kuitenkin haluat tehdä tarkemman analyysin tai luokitella sivustosi liikenteen toisin, voit

• luoda oman kanavaryhmittelyn (käyttäjätaso)
  • luoda uuden kanavaryhmittelyn (näkymätaso)
  • muokata oletusarvoista kanavaryhmittelyä (näkymätaso).

Kun luot oman kanavaryhmittelyn käyttäjätasolla tai uuden kanavaryhmittelyn näkymässä, voit

• valita sen välittömästi raporteista
  • käyttää sitä takautuvasti ja tarkastella aiempaa dataa uusien kanavamääritysten mukaan luokiteltuna
  • muuttaa sitä, miten data näkyy raporteissa (muuttamatta kuitenkaan itse dataa).

Kun muokkaat näkymän oletusarvoista kanavaryhmittelyä:

• Voit muuttaa pysyvästi uusien istuntojen käsittelemätöntä dataa ja tapaa, jolla Analytics luokittelee saapuvan liikenteen. Kaikki kanavien oletusryhmittelyn muokkaamisen jälkeiset istunnot luokitellaan päivitettyjen kanavamääritysten mukaan.
  • Et voi käyttää uusia kanavamäärityksiä takautuvasti, joten aiemman liikenteen kanavaryhmittely pysyy ennallaan.

Oman kanavaryhmittelyn luominen

Oma kanavaryhmittely näkyy vain käyttäjälle, joka on luonut sen. Voit luoda oman kanavaryhmittelyn seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry näkymään, johon haluat luoda oman kanavaryhmittelyn.
  3. Valitse HENKILÖKOHTAISET TYÖKALUT JA SISÄLLÖT ‑kohdasta Oma kanavaryhmittely.
  4. Valitse +Uusi kanavaryhmittely.
  5. Kirjoita uuden kanavaryhmittelyn nimi.
  6. Valitse Määritä uusi kanava.
  7. Kirjoita uuden kanavan nimi.
  8. Määrittele uuden kanavan säännöt. Näissä säännöissä kirjainkoolla ei ole väliä.
    • Valitse ulottuvuus ensimmäisestä avattavasta valikosta.
    • Valitse operaattori toisesta valikosta.
    • Syötä haluamasi arvo tekstikenttään. Esimerkki: Lähde sisältää arvon plus.google.com.
    • Lisää tarvittaessa JA‑ ja TAI-lausekkeita ja klikkaa sitten Valmis.
  9. Lisää ja määrittele muita kanavia.
  10. Vedä kanavia määrittääksesi järjestyksen, jossa ne otetaan käyttöön.
  11. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Voit luoda enintään 100 omaa kanavaryhmittelyä käyttäjää kohden.

Uuden kanavaryhmittelyn luominen näkymälle

Voit luoda uuden kanavaryhmittelyn näkymälle ja käyttää sitä raporteissasi saman tien.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry näkymään, johon haluat luoda uuden kanavaryhmittelyn.
  3. Valitse Kanavan asetukset.
  4. Valitse Kanavien ryhmittely.
  5. Valitse +Uusi kanavaryhmittely.
  6. Kirjoita uuden kanavaryhmittelyn nimi.
  7. Valitse Määritä uusi kanava.
  8. Kirjoita uuden kanavan nimi.
  9. Määrittele uuden kanavan säännöt. Näissä säännöissä kirjainkoolla ei ole väliä.
    • Valitse ulottuvuus ensimmäisestä avattavasta valikosta.
    • Valitse operaattori toisesta valikosta.
    • Syötä haluamasi arvo tekstikenttään. Esimerkki: Lähde sisältää arvon plus.google.com.
    • Lisää tarvittaessa JA- ja TAI‑lausekkeita ja klikkaa sitten Valmis.
  10. Lisää ja määrittele muita kanavia.
  11. Vedä kanavia määrittääksesi järjestyksen, jossa ne otetaan käyttöön.
  12. Valitse Tallenna.

Näet uuden kanavaryhmittelyn Kanavat‑raportissa, kun valitset sen avattavasta Ensisijainen ulottuvuus ‑valikosta. Monikanavasuppilot-raporteissa uuden kanavaryhmittelyn voi valita avattavasta Kanavaryhmittelyt ‑valikosta.

Voit luoda enintään 50 omaa kanavaryhmittelyä näkymää kohden.

Oman kanavaryhmittelyn nostaminen näkymätasolle

Jos sinulla on näkymätason muokkaajan pääsyoikeudet, voit nostaa yhden tai useamman omista kanavaryhmittelyistäsi käyttäjätasolta näkymätasolle. Oman kanavaryhmittelyn nostaminen luo siitä kopion näkymätasolle, minkä ansiosta

• käyttäjät, joilla on vähintään näkymätason katsojan rooli, voivat nähdä kanavaryhmittelyn ja käyttää sitä
  • käyttäjät, joilla on näkymätason muokkaajan rooli, voivat muokata näkymätason määrityksiä kohdasta Kanavan asetukset > Kanavien ryhmittely.

Alkuperäinen käyttäjätasolla oleva oma kanavaryhmittely säilyy kuitenkin edelleen hallinnassasi. Näkymätasolle nostettu kanavaryhmittely lasketaan mukaan näkymän 50:een kanavien ryhmittelyyn.

Oman kanavaryhmittelyn kopioiminen, jakaminen tai poistaminen

Kun olet luonut ja tallentanut oman kanavaryhmittelyn, voit kopioida, poistaa tai jakaa sen suoraan muille käyttäjille. Voit myös jakaa ryhmittelyn Ratkaisugalleriassa.

Kun jaat oman kanavaryhmittelyn, vain määritystiedot jaetaan. Datasi säilyy yksityisenä. Lue lisää sisällön jakamisesta, kuten useiden omien kanavaryhmittelyjen jakamisesta samaan aikaan.

Voit myös poistaa tai kopioida oman kanavaryhmittelyn. Jos kopioit oman ryhmittelyn, voit käyttää sitä perustana uuden oman kanavaryhmittelyn luonnissa.

Voit kopioida, jakaa tai poistaa oman kanavaryhmittelyn seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa Näkymä-sarakkeesta Omat kanavaryhmittelyt.
  4. Valitse avattavasta Tapahtumat-valikosta Kopioi, Jaa tai Poista.

Oletusarvoisen kanavaryhmittelyn muokkaaminen

Voit muokata oletusarvoista kanavaryhmittelyä määrittämällä uusia kanavia, poistamalla vanhoja kanavia ja muuttamalla kanavien määrityksiä. Et voi muokata järjestelmän määrityksiä, mutta voit lisätä ulottuvuuksia, jotka tarkentavat olemassa olevan kanavan määritystä.

Esimerkki
Voit esimerkiksi korvata sosiaalisen median kanavan määrityksen "Järjestelmän määrittämä kanava vastaa täsmälleen: Sosiaalinen media" uudella määrityksellä "Liikenteen lähde sisältää: plus.google.com|facebook.com".

Muista, että oletusarvoiseen kanavaryhmittelyyn tekemäsi muutokset

• muuttavat pysyvästi tapaa, jolla Analytics luokittelee sivustosi liikenteen
  • näkyvät näkymän kaikille käyttäjille
  • eivät näy takautuvasti, joten aiempi kanavaryhmittely ja liikenne pysyvät näkyvissä.

Voit muokata kanavan määritelmiä seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Valitse Kanavan asetukset.
  4. Valitse Kanavien ryhmittely.
  5. Valitse Oletusarvoinen kanavaryhmittely.
  6. Muokkaa kanavaa klikkaamalla muokkauskuvaketta (kynää).
  7. Muokkaa kanavan sääntöjä. Näissä säännöissä kirjainkoolla ei ole väliä.
    • Valitse ulottuvuus ensimmäisestä avattavasta valikosta.
    • Valitse operaattori toisesta valikosta.
    • Syötä haluamasi arvo tekstikenttään. Esimerkki: Lähde sisältää arvon plus.google.com.
    • Lisää tarvittaessa JA‑ ja TAI‑lausekkeita ja klikkaa sitten Valmis.
  8. Lisää uusi kanava valitsemalla Määritä uusi kanava.
  9. Jos haluat poistaa kanavan, klikkaa X‑merkkiä ja valitse sitten ponnahdusvalikosta Poista sääntö.
  10. Valitse Tallenna.

Jos muokkaat kanavien oletusmäärityksiä, voit palauttaa oletusasetukset valitsemalla listan yläpuolelta Palauta kanavat. Muutos ei vaikuta takautuvasti: kaikki istunnot ajalta, jolloin et ollut vielä palauttanut kanavien oletusmäärityksiä, luokitellaan aikaisempien määritysten mukaisesti.

Kanavaryhmittely monikanavasuppiloissa

Monikanavasuppilot > Avustetut konversiot‑ ja Suosituimmat konversioreitit ‑raporteissa käytetään oletusarvoisesti monikanavasuppiloiden oletusarvoista kanavaryhmittelyä. Voit muuttaa ensisijaista ulottuvuutta, jos haluat käyttää oletusarvoista kanavaryhmittelyä. Jos taas haluat käyttää datan luokitteluun omaa kanavaryhmittelyä tai uutta näkymätason kanavaryhmittelyä, valitse haluamasi ryhmittelyn nimi avattavasta Kanavaryhmittely ‑valikosta.

Rajoitukset ja varoitukset

Rajoitukset

Käyttäjä voi luoda enintään 100 omaa kanavaryhmittelyä. Näkymä voi sisältää enintään 50 kanavaryhmittelyä oletusarvoisen kanavaryhmittelyn lisäksi.

Kanavaryhmittely ja näkymien suodattimet

Oletusarvoisessa ja omassa kanavaryhmittelyssä käytetään suodatettuja ulottuvuusarvoja, joiden perusteella istunto luokitellaan tiettyyn kanavaan. Kanavaryhmittelyyn vaikuttavat siis myös mahdollisten näkymäsuodattimien muuttamat ulottuvuusarvot.

Esimerkki

Käytät Etsi ja korvaa ‑suodatinta ja muutat Kampanjan A nimeksi Kampanja B. Jos sisällytät Kampanjan B Kanavan X määritelmään, kaikki Kampanjan A klikkauksista johtuvat istunnot ryhmitellään Kanavaan X.

Huomaathan, että ennen maaliskuuta 2017 (360-tilit) ja syyskuuta 2016 (Standard-tilit) kootut kanavaryhmittelyt on tehty ennen kuin näkymäsuodattimet ovat muuttaneet ulottuvuusarvoja. Joissakin tapauksissa tämä johti siihen, että kanavan määritelmät eivät vastanneet kanavaa, johon istunto lisättiin. Tätä toimintatapaa on kuitenkin parannettu, ja tuotteemme on nyt johdonmukaisempi.

Kanavaryhmittely ja monikanavasuppiloiden kustannusdata

Kaikki ulottuvuudet eivät salli Analyticsin tekevän kyselyjä niihin liittyvästä kustannusdatasta. Jos näitä ulottuvuuksia käytetään kanavaryhmittelyssä, kanavaryhmittelyn kustannusdataa ei voida hakea.

Campaign Manager 360:n, Display & Video 360:n ja Search Ads 360:n ulottuvuudet

Campaign Manager 360:n, Display & Video 360:n ja Search Ads 360:n ulottuvuudet eivät ole käytettävissä oletusarvoisissa kanavaryhmittelyissä. Nämä ulottuvuudet ovat kuitenkin käytettävissä luomissasi omissa kanavaryhmittelyissä.

Kanavat‑raportin ja Google Ads ‑raporttien väliset erot

Päivittäisenä käsittelyaikana voimassa olevia Google Ads -ulottuvuusarvoja käytetään kanavaryhmittelyssä liikenteen pysyvään luokitteluun. Jos nämä ulottuvuusarvot muuttuvat (esimerkiksi kampanja nimetään uudelleen Google Adsissa), kyseisen liikenteen aiempi kanavaryhmittely ei muutu. Google Ads ‑raporttien ja Kanavat‑raportin välillä saattaa olla eroja, koska Google Adsissa käytetään Google Ads ‑liikenteen senhetkisiä ulottuvuusarvoja, jotka ovat voimassa raportin lataushetkellä.

Kanavaryhmittely ja säännölliset lausekkeet

Kun käytät kanavan määritelmänä säännöllistä lauseketta, sitä käsitellään oletusarvoisesti täydellisenä vastaavuutena eli se vastaa vain tarkkaa termiä. Jos sen sijaan haluat kanavaryhmittelyn toimivan säännöllisenä lausekkeena, lisää .* merkkijonon alkuun ja loppuun.

Esimerkki
Haluat, että kanava sisältää liikenteen kampanjoista, jotka sisältävät termin tammikuu (esim. tammikuu1, 2.tammikuuta, tammikuu). Kirjoita säännöksi .*tammikuu.* sen sijaan, että kirjoittaisit tammikuu (jolloin määritelmään sisältyy vain tammikuu).
Jos haluat muodostaa tarkan lausekkeen, muotoile säännöllinen lauseke sen mukaisesti. Jos esimerkiksi haluat, että lauseke vastaa vain merkkijonoa "sivusto", muotoile säännöllinen lauseke niin, että "sivusto" on sekä lausekkeen alku että loppu: ^sivusto$.

Multimedia ja impressiot luokitellaan aina Display-luokkaan.

Multimedia ja impressiot luokitellaan aina Display-luokkaan, eikä niitä voi luokitella uudelleen mihinkään muihin kuin oletusarvoisiin kanavaryhmittelyihin.

Muita lähteitä