[UA] Sobre les agrupacions de canals

Obteniu informació sobre com classifica Analytics el trànsit
Aquest article tracta sobre les agrupacions de canals a Universal Analytics. Consulteu els recursos següents per obtenir informació similar relacionada amb Google Analytics 4:

Les agrupacions de canals són grups de fonts del trànsit basats en regles. En tots els informes d'Analytics podeu veure les dades organitzades segons l'agrupació de canals predeterminada, que és una agrupació de les fonts del trànsit més habituals, com ara les cerques de pagament o el trànsit directe. Així podeu conèixer, ràpidament, el rendiment de cadascun dels vostres canals de trànsit.

Contingut d'aquest article:

Informació general de les agrupacions de canals

Els canals de l'agrupació de canals predeterminada responen a les necessitats de la majoria dels usuaris d'Analytics, però si teniu requisits d'anàlisi específics i voleu etiquetar el trànsit d'una altra manera, podeu:

• Crear una agrupació de canals personalitzada (nivell d'usuari).
  • Crear una agrupació de canals nova (nivell de visualització).
  • Editar l'agrupació de canals predeterminada (nivell de visualització).

En crear una agrupació de canals personalitzada al nivell d'usuari o una agrupació de canals nova al nivell de visualització, podeu:

• Seleccionar-la a l'instant als informes.
  • Aplicar-la amb efecte retroactiu i veure l'historial de dades classificades d'acord amb les noves definicions de canals.
  • Modificar la manera en què els informes mostren les dades, sense alterar les pròpies dades.

En editar l'agrupació de canals predeterminada per a una visualització:

• Canvieu amb caràcter permanent les dades sense tractar per a les noves sessions alterant la manera en què Analytics etiqueta el trànsit entrant. Totes les sessions que tenen lloc un cop editada l'agrupació de canals predeterminada s'etiqueten d'acord amb les definicions de canals actualitzades.
  • No podeu aplicar les definicions de canals amb efectes retroactius, de manera que l'historial de l'agrupació de canals del trànsit no es modifica.

Crear una agrupació de canals personalitzada

Una agrupació de canals personalitzada només és visible per a l'usuari que la crea. Per crear-ne una, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i aneu a la visualització en què vulgueu crear l'agrupació de canals personalitzada.
  3. A Eines i elements personals, feu clic a Agrupació de canals personalitzada.
  4. Feu clic a + Agrupació de canals nova.
  5. Introduïu un nom per a l'agrupació de canals nova.
  6. Feu clic a + Defineix un canal nou.
  7. Escriviu un nom per al canal nou.
  8. Definiu les regles del canal nou. Aquestes regles no distingeixen entre majúscules i minúscules.
    • Al primer menú desplegable, seleccioneu una dimensió.
    • Al segon menú desplegable, seleccioneu un operador.
    • Al camp de text, introduïu el valor que vulgueu utilitzar. Per exemple, Font conté plus.google.com.
    • Afegiu les instruccions I i O que calguin i, a continuació, feu clic a Fet.
  9. Afegiu i definiu canals addicionals.
  10. Arrossegueu els canals per especificar l'ordre en què s'han d'aplicar.
  11. Feu clic al botó Desa.

Podeu crear un màxim de 100 agrupacions de canals personalitzades per usuari.

Crear una agrupació de canals nova per a una visualització

Podeu crear una agrupació de canals nova per a una visualització i veure-la reflectida als informes a l'instant.

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i aneu a la visualització en què vulgueu crear una agrupació de canals nova.
  3. Feu clic a Configuració del canal.
  4. Feu clic a Agrupació de canals.
  5. Feu clic a + Agrupació de canals nova.
  6. Introduïu un nom per a l'agrupació de canals nova.
  7. Feu clic a + Defineix un canal nou.
  8. Escriviu un nom per al canal nou.
  9. Definiu les regles del canal nou. Aquestes regles no distingeixen entre majúscules i minúscules.
    • Al primer menú desplegable, seleccioneu una dimensió.
    • Al segon menú desplegable, seleccioneu un operador.
    • Al camp de text, introduïu el valor que vulgueu utilitzar. Per exemple, Font conté plus.google.com.
    • Afegiu les instruccions I i O que calguin i, a continuació, feu clic a Fet.
  10. Afegiu i definiu canals addicionals.
  11. Arrossegueu els canals per especificar l'ordre en què s'han d'aplicar.
  12. Feu clic a Desa.

Ja podeu veure l'agrupació de canals nova a l'informe Canals; seleccioneu-la al menú desplegable Dimensió principal. Als informes d'embut de conversió multicanal, l'agrupació de canals nova està disponible al menú desplegable Agrupacions de canals.

Podeu crear un màxim de 50 agrupacions de canals noves per cada visualització.

Promoure una agrupació de canals personalitzada al nivell de visualització

Si disposeu d'accés d'editor al nivell de visualització, podeu promoure una o més agrupacions de canals personalitzades del nivell d'usuari al nivell de visualització. En promoure una agrupació de canals personalitzada es crea una còpia d'aquesta agrupació al nivell de visualització, cosa que permet el següent:

• Els usuaris que tenen el rol de lector o superior al nivell de visualització poden veure i utilitzar l'agrupació de canals promoguda.
  • Els usuaris amb el rol d'editor al nivell de visualització poden editar la configuració d'aquest nivell des de Configuració del canal > Agrupació de canals.

Conservareu el control sobre l'agrupació de canals personalitzada original del nivell d'usuari. L'agrupació de canals que promogueu compta de cara al límit de la visualització de 50 agrupacions de canals.

Copiar, compartir o suprimir una agrupació de canals personalitzada

Un cop hàgiu creat i desat una agrupació de canals personalitzada, podreu copiar-la, suprimir-la o compartir-la directament amb altres usuaris o a la Galeria de solucions.

En compartir l'agrupació de canals personalitzada, només es comparteix la informació de configuració. Les vostres dades continuaran sent privades. Obteniu més informació sobre com es comparteixen elements, com ara moltes agrupacions de canals personalitzades al mateix temps.

També podeu suprimir o copiar una agrupació de canals personalitzada. Si en copieu una, la podeu utilitzar com a base per crear una altra agrupació de canals personalitzada.

Per copiar, compartir o suprimir una agrupació de canals personalitzada:

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administració i aneu a la visualització que us interessi.
  3. A la columna Visualització, feu clic a Agrupacions de canals personalitzades.
  4. Al menú desplegable Accions, seleccioneu Copia, Comparteix o Suprimeix.

Editar l'agrupació de canals predeterminada

Podeu editar l'agrupació de canals predeterminada per definir canals nous, treure'n d'existents i canviar les definicions dels canals. Tot i que no podeu modificar la definició del sistema, sí que podeu utilitzar dimensions diferents per redefinir un canal existent.

Exemple
Podeu canviar la definició del canal social de "Canal definit pel sistema que coincideix exactament amb 'Social'" a "La font conté plus.google.com|facebook.com".

Recordeu que tots els canvis fets a l'agrupació de canals predeterminada d'una visualització:

• Modifiquen amb caràcter permanent la manera en què Analytics classifica el trànsit.
  • Són visibles per a tots els usuaris de la visualització.
  • No s'apliquen amb efectes retroactius, de manera que l'historial de l'agrupació de canals del trànsit no es modifica.

Per editar les definicions dels canals:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i aneu a la visualització que us interessi.
  3. Feu clic a Configuració del canal.
  4. Feu clic a Agrupació de canals.
  5. Feu clic a Agrupació de canals predeterminada.
  6. Per editar un canal, feu clic a la icona d'edició (llapis).
  7. Editeu les regles del canal. Aquestes regles no distingeixen entre majúscules i minúscules.
    • Al primer menú desplegable, seleccioneu una dimensió.
    • Al segon menú desplegable, seleccioneu un operador.
    • Al camp de text, introduïu el valor que vulgueu utilitzar. Per exemple, Font conté plus.google.com.
    • Afegiu les instruccions I i O que calguin i, a continuació, feu clic a Fet.
  8. Per afegir un canal nou, feu clic a Defineix un canal nou.
  9. Per treure un canal, feu clic a la icona de supressió (X) i, després, a Suprimeix la regla, a la finestra emergent.
  10. Feu clic a Desa.

Si modifiqueu les definicions de canal predeterminades, podeu tornar als valors predeterminats fent clic a Restableix els canals, a la part superior de la llista. Aquesta acció no té efectes retroactius; les sessions que van tenir lloc abans de canviar a la versió anterior dels canals mantenen la classificació determinada amb les definicions de canals anteriors.

Agrupacions de canals als embuts de conversió multicanal

Els informes Embuts de conversió multicanal > Conversions assistides i Camins de conversió principals fan servir de manera predeterminada l'agrupació de canals d'embuts de conversió multicanal (MCF). Podeu canviar la dimensió principal per veure les dades ordenades per l'agrupació de canals predeterminada. Per veure les dades ordenades per una agrupació de canals personalitzada o per una agrupació de canals del nivell de visualització nova, seleccioneu-ne el nom al menú desplegable Agrupacions de canals.

Límits i advertiments

Límits

Cada usuari pot crear un màxim de 100 agrupacions de canals personalitzades, i cada visualització pot contenir un màxim de 50 agrupacions de canals, exclosa l'agrupació predeterminada.

Agrupació de canals i filtres de visualització

Les agrupacions de canals personalitzades i les predeterminades utilitzen els valors de dimensions filtrats per classificar una sessió en un canal, de tal manera que l'agrupació té en compte els valors de dimensions modificats o alterats per possibles filtres de visualització que s'hagin aplicat.

Exemple

Utilitzeu el filtre Cerca i substitueix per canviar el nom d'una campanya de Campanya A a Campanya B. Si incloeu la Campanya B a la definició del Canal X, totes les sessions generades a partir dels clics fets a la Campanya A s'agruparan al Canal X.

Tingueu present que, abans del març de 2017 en el cas dels comptes de 360 i abans del setembre de 2016 en el cas dels comptes estàndard, els grups de canals agregats s'assignaven abans que els filtres de visualització modifiquessin els valors de dimensions. En alguns casos, això va provocar desajustos entre les definicions de canals i el canal al qual s'assignava una sessió. Tanmateix, hem ajustat aquest comportament perquè la informació del producte sigui més precisa.

Dades de costos de les agrupacions de canals i dels embuts de conversió multicanal

No totes les dimensions permeten a Analytics consultar les dades de costos associades. Si aquestes dimensions es fan servir per definir una agrupació de canals, no es podran recuperar les dades de costos dels canals de l'agrupació.

Dimensions de Campaign Manager 360, Display & Video 360 i Search Ads 360

Les dimensions de Campaign Manager 360, Display & Video 360 i Search Ads 360 no estan disponibles per a les agrupacions de canals predeterminades, però sí que ho estan per a les agrupacions de canals personalitzades que creeu.

Diferències entre l'informe de canals i els informes de Google Ads

Els valors de dimensions de Google Ads en el moment del processament diari es fan servir per determinar de manera permanent l'agrupació de canals del trànsit. Si aquests valors canvien (per exemple, si es canvia el nom d'una campanya a Google Ads), l'historial de l'agrupació de canals del trànsit en qüestió no varia. Pot ser que observeu diferències entre els informes de Google Ads i l'informe de canals, ja que la secció de Google Ads registra els valors actuals o "en directe" (en el moment de la càrrega de l'informe) de les dimensions corresponents al trànsit de Google Ads.

Agrupació de canals i expressions regulars

Quan s'utilitza una expressió regular com a definició d'un canal, es tracta com una coincidència completa de manera predeterminada; és a dir, el terme de cerca introduït hi ha de coincidir exactament. Si, per contra, voleu que l'editor de l'agrupació de canals actuï com una cerca d'expressions regulars, afegiu .* al principi i al final de la cadena.

Exemple
Voleu definir un canal que inclogui el trànsit d'una campanya que contingui el terme gener (p. ex., 1gener, 2degener o gener). En lloc d'especificar la regla com a gener (que només tornarà gener), introduïu-la com a .*gener.*.
Si voleu indicar una coincidència específica, creeu l'expressió regular corresponent. Per exemple, si només voleu trobar coincidències de la cadena "lloc web", indiqueu a l'expressió regular que "lloc web" és tant l'inici com el final de la cadena: ^lloc web$.

El contingut rich media i les impressions sempre es classifiquen com a display.

El contingut rich media i les impressions sempre es classifiquen com a display i no es poden reclassificar en agrupacions de canals no predeterminades.

Recursos relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!