Slimme lijsten

Machine learning bepaalt bij welke gebruikers de kans op conversie in volgende sessies het grootst is.
Slimme lijsten kunnen nog niet worden gebruikt met gegevens van Google-signalen.

Een slimme lijst is een remarketingdoelgroep die door Analytics wordt gegenereerd om uw conversies te maximaliseren. Als remarketing nieuw voor u is, zult u ontdekken dat u met Smart Lists snel mooie resultaten behaalt.

Hoe Smart Lists werken

Analytics past zelflerende routines toe op uw conversiegegevens om te bepalen bij welke gebruikers de kans op conversie in een volgende sessie het grootst is. Analytics beheert de remarketingdoelgroep dynamisch om zich op die gebruikers te richten.

Onze zelflerende routines maken gebruik van tientallen variabelen, waaronder locatie, apparaat, browser, verwijzing, sessieduur en bezoekdiepte, om gebruikers voor de doelgroep te identificeren. In de regel wordt het model dagelijks geüpdatet, zodat steeds wordt uitgegaan van de meest recente gegevens waartoe Analytics toegang heeft. Op basis van dat model worden vervolgens automatisch gebruikers aan de doelgroep toegevoegd of hieruit verwijderd.

Als Analytics een slimme lijst op basis van uw gegevens gedurende meer dan 90 dagen niet kan updaten, wordt er teruggegrepen op een model dat is gebaseerd op vergelijkbare bedrijven.

Vereisten voor het genereren van een Smart List

Als uw site maandelijks minstens 500 e-commercetransacties genereert en 10.000 paginaweergaven per dag ontvangt, wordt uw slimme lijst gegenereerd op basis van de specifieke factoren die ervoor zorgen dat uw gebruikers conversies genereren. Als uw site niet voldoet aan dit minimale aantal transacties en paginaweergaven, wordt uw slimme lijst gegenereerd aan de hand van conversiegegevens van bedrijven die vergelijkbaar zijn met uw bedrijf en die ervoor hebben gekozen hun verzamelde conversiegegevens te delen met Analytics.