Heb ik een technisch probleem met klikken en sessies?

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Hoe kan ik controleren of er een technisch probleem met klikken/sessies bestaat?

Bekijken welke campagnes mogelijk verantwoordelijk zijn:

1. Open het rapport Google Ads-campagnes (Acquisitie > Google Ads > Campagnes).
  2. Klik bovenaan het tabblad Verkenner op Klikken.
  3. Klik boven het diagram op Selecteer een statistiek, vouw Klikken uit en selecteer vervolgens de statistiek Klikken. Het diagram bevat tijdlijnen voor zowel Sessies als Klikken. Gebruik het diagram om de duur van het probleem te onderzoeken.
  4. Gebruik de tabel in het rapport om sessies en klikken te vergelijken voor elke campagne.

Trackingcode is onjuist geconfigureerd of ontbreekt op bestemmingspagina's

Als de Analytics-trackingcode onjuist is geconfigureerd of ontbreekt op een bestemmingspagina, telt Analytics wel een klik, maar niet de bijbehorende sessie.

U kunt met Google Tag Assistant controleren of het juiste Analytics-account is geïnstalleerd op uw bestemmingspagina's.

Omleidingen die de parameter voor autotagging verwijderen of wijzigen

Autotagging wordt sterk aanbevolen. U kunt de instructies hier gebruiken om te bepalen of autotagging werkt met uw bestemmings-URL's.

Targeten van mobiele apparaten

Een algemene oorzaak waardoor de parameter voor autotagging wordt verwijderd uit URL's, is targeting van mobiele apparaten (of mobiele websites). Als u bijvoorbeeld al uw Google Ads-verkeer doorstuurt naar:

www.example.com,

kunt u al het mobiele verkeer omleiden naar:

m.example.com

We hebben veel gevallen gezien waarin bij deze omleiding de parameter gclid wordt verwijderd.

Praktische tips

Als er geen duidelijke technische problemen zijn, zoals omleidingen of een ontbrekende trackingcode op bestemmingspagina's, en u hebt geverifieerd dat de trackingcode werkt met Tag Assistant of Chrome Developer Tools, kunt u vervolgens enkele praktische tips bekijken voor het instellen van de trackingcode.

We hebben vaak geconstateerd dat de verhouding tussen klikken en sessies aanzienlijk kan worden verbeterd door de Analytics-trackingcode in het gedeelte <head></ head> van het HTML-document te plaatsen.

Als u terugkijkt naar Afbeelding 1a in (Waarom klikken en sessies niet overeenkomen), zult u merken dat er meerdere processen moeten worden uitgevoerd tussen de klik en de sessie en dat deze wachttijd (vertraging) kan betekenen dat gebruikers die een bounce veroorzaken (op de knop Terug in de browser klikken) voordat Analytics sessies kan maken die leiden tot wat wordt aangeduid als een korte klik, dat wil zeggen een geldige klik, maar geen geregistreerde bijbehorende sessie.

Wij raden u aan om te migreren naar Universal Analytics en uw trackingcode te upgraden van het traditionele trackingscript (ga.js) naar het nieuwere universele trackingscript (analytics.js) voor webtracking. Het nieuwste script analytics.js is kleiner dankzij het modulaire framework en vele andere nieuwe functies en verbeteringen. We raden u ook sterk aan om manieren te onderzoeken om de laadtijd van uw pagina's te verkorten, omdat dit ook kan leiden tot een betere verhouding tussen klikken en sessies.

Mobiel

We zijn ook gevallen tegengekomen waarin door tragere mobiele 3G-netwerken klikken van mobiele apparaten kunnen leiden tot een sessieverhouding die lager is dan bij desktopcomputers. Vooral ontwikkelingslanden en hun mobiele netwerken hebben vaak aanzienlijke problemen met de wachttijd die kunnen leiden tot lagere bijgehouden sessieverhoudingen.

Aanpassingen van trackingcode

We hebben gemerkt dat er een gemeenschappelijk patroon is wanneer gebruikers verschillen tussen klikken en sessies rapporteren. Als we de configuratie van de trackingcode op hun websites onderzoeken, zien we vaak dat Analytics niet op de standaardmanier is geïmplementeerd.

Ondersteuning voor aanpassingen, met name aanzienlijke aanpassingen, is zeer beperkt. Als u problemen met klikken en sessies ondervindt bij gebruik van een aangepaste implementatie, raden wij u aan om terug te keren naar een standaardimplementatie.

Problemen met klikken en sessies oplossen

Probeer deze probleemoplosser als u problemen met verschillen tussen Google Ads-klikken en Analytics-sessies wilt opsporen en oplossen.