Samling af sessioner

Forstå, hvad samling af sessioner er, og hvordan du kan slå funktionen til og fra.

Samling af sessioner gør det muligt at knytte hits, der er indsamlet, før User ID tildeles, til et id.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Samling af sessioner er en User ID-indstilling, der gør det muligt at knytte hits, der er indsamlet, før User ID'et blev tildelt, til id'et, så længe disse hits forekommer inden for den samme session, hvor en specifik id-værdi tildeles for første gang. Når samling af sessioner er slået fra, er det kun hits, der indsamles, når User ID'et tildeles eksplicit, der kan knyttes til et id.

Sådan slår du samling af sessioner til/fra

Når du opsætter User ID-funktionen, er samling af sessioner slået til som standard. Du kan deaktivere denne indstilling ved opsætningen, eller du kan følge denne vejledning for når som helst at slå den til eller fra.

Sådan slår du samling af sessioner til/fra på en User ID-ejendom:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ønskede ejendom.
  3. Klik på User ID.
  4. Klik på Trin 2.
  5. Klik for at slå funktionen til/fra.

Sådan påvirker samling af sessioner dine data

I disse eksempler sammenlignes det, hvilke sessioner og sessionsdata der kan knyttes til et bruger-id, når samling af sessioner er slået til eller fra.

Du kan bruge Analytics til mange forskellige teknologier og implementere User ID-funktionen på mange måder. I disse eksempler vises samling af sessioner i en situation, hvor Analytics bruges på et website, og User ID'et tildeles ved kontologin.

I illustrationerne repræsenteres hver session af et rektangel, og tallene angiver forskellige sessioner. Et udfyldt rektangel angiver, at et bruger-id er tildelt. For eksempel er der tildelt et bruger-id for hele session 3 og 6, men kun for en del af session 2 og 4. De stiplede linjer angiver, hvilke sessioner (eller dele af en session) der er knyttet til et bruger-id.

Når samling af sessioner er slået fra

Illustration of session data that can be connected together when session stitching is off.
Hits fra den session, hvor User ID er angivet, knyttes IKKE til et id, når samling af sessioner er slået fra.
Klik for at få flere oplysninger om, hvad der sker i den enkelte session
  • Session 1: Brugeren besøger dit website, men logger ikke ind på kontoen. Bruger-id'et tildeles ikke, og der knyttes ikke nogen hits til et id.
  • Session 2: Brugeren besøger dit website og logger ind på en konto halvvejs gennem sessionen. Et specifikt id tildeles. Hits, der indsamles, før id'et tildeles, knyttes ikke til id'et. Hits, der indsamles, efter at id'et tildeles, knyttes til id'et.
  • Session 3: Brugeren er logget ind under hele sessionen. Bruger-id'et tildeles, og alle hits fra sessionen knyttes til id'et.
  • Session 4: Brugeren er logget ind ved starten af sessionen, men logger ud halvvejs gennem sessionen. Alle de hits, der indsamles, mens brugeren var logget ind, knyttes til id'et. Alle de hits, der indsamles, efter brugeren har logget ud, knyttes ikke til id'et.
  • Session 5: Brugeren er logget ud under hele sessionen. Der tildeles ikke noget bruger-id, og der knyttes ikke nogen hits til et id.
  • Session 6: Brugeren er logget ind under hele sessionen. Alle hits fra sessionen knyttes til id'et.

Når samling af sessioner er slået til

Illustration of session data that can be connected together when session stitching is on.
Hits fra hele den session, som User ID'et tildeles, knyttes til id'et, når samling af sessioner er slået til.
Nærmere oplysninger om, hvad der sker i den enkelte session
  • Session 1: Brugeren besøger dit website, men logger ikke ind på kontoen. Bruger-id'et tildeles ikke, og der knyttes ikke nogen hits til et id.
  • Session 2: Brugeren besøger dit website og logger ind på en konto halvvejs gennem sessionen. Et specifikt id tildeles. Alle hits fra denne session knyttes til id'et.
  • Session 3: Brugeren er logget ind under hele sessionen. Bruger-id'et tildeles, og alle hits fra sessionen knyttes til id'et.
  • Session 4: Brugeren er logget ind ved starten af sessionen, men logger ud halvvejs gennem sessionen. Alle de hits, der indsamles, mens brugeren var logget ind, knyttes til id'et. Alle de hits, der indsamles, efter brugeren har logget ud, knyttes ikke til id'et.
  • Session 5: Brugeren er logget ud under hele sessionen. Der tildeles ikke et User ID, og der knyttes ingen hits til id'et.
  • Session 6: Brugeren er logget ind under hele sessionen. Der tildeles et User ID, og alle hits fra sessionen knyttes til id'et.
Hvad medtages i en User ID-visning, når samling af sessioner er aktiveret?

Det er kun hits, der forekommer inden det første hit med User ID i sessionen, der medtages i User ID-visningen. Eksempel:

• Hit 1– intet User ID.
  • Hit 2 – intet User ID.
  • Hit 3 – User ID indstillet. Første godkendte hit.
  • Hit 4 – intet User ID.
  • Hit 5 – User ID indstillet.

I ovenstående eksempel medtages hit 4 (et "ikke-godkendt hit") ikke i en User ID-visning, da det ikke forekommer inden det første hit med User ID.

• Samling af sessioner foretages under den daglige databehandling. Behandlingen starter kl. 05.00 hver dag i den vestligste tidszone, der er valgt i en rapporteringsvisning med tilknytning til ejendommen.
  • I User ID-visninger får du muligvis vist højere tal for direkte sessioner og direkte omsætning på mellemliggende tidspunkter af dagen, fordi samlingen af sessioner endnu ikke har fundet sted. Dette skyldes, at kampagnens henvisningsoplysninger sendes ved det første hit under en session, hvor brugeren endnu ikke er logget ind. Samlingen af henvisningsoplysningerne sker kl. 05.00 hver dag i den vestligste tidszone.
Samling af sessioner er kun tilgængelig for ejendomme, hvor funktionen User ID er aktiveret. Få flere oplysninger: