Dynamische parameters van URL's via filters extraheren

Als u uw trackingcode of paginacode niet kunt of niet wilt wijzigen om vrije variabelen te definiëren, kunt u met behulp van een dataweergavefilter dynamische parameterwaarden extraheren voor Product-ID en deze waarden vervolgens delen als dynamische kenmerken.

Een dataweergavefilter maken

1. Klik in Analytics op Beheerder .
  2. Selecteer het relevante account en de relevante property en dataweergave.
  3. Klik in de kolom 'Dataweergave' op Filters .
  4. Klik op + NIEUW FILTER .
  5. Selecteer Aangepast filter en vervolgens Geavanceerd.
  6. In Veld A -> A extraheren, selecteert u Aanvraag-URI.
  7. In het tekstveld voor Veld A... voert u een reguliere expressie in om uw product-ID's te identificeren, bijvoorbeeld:

-(\d[^-]*)\.html

of

prod_id=([^&\.]*)
  8. In Uitvoeren naar --> Samenstellen selecteert u Door de gebruiker gedefinieerd .
  9. In het tekstveld bij Uitvoeren naar... voert u $A1 in.

Uw ingevulde filter moet er nu ongeveer als volgt uitzien:

De dynamische parameterwaarden die u uit uw URL's extraheert, worden zichtbaar in het rapport Door de gebruiker gedefinieerd .

De dynamische-parameterwaarden delen als dynamische kenmerken

Wanneer u dynamische kenmerken deelt met uw AdWords-accounts , selecteert u onder Vereiste kenmerken > Product-ID de optie Door de gebruiker gedefinieerd in plaats van een vrije variabele, om de geëxtraheerde waarden met AdWords te delen en te gebruiken als basis voor uw dynamische remarketing.