Videokampanjer i Google Ads

Overvåk resultatene for kampanjene dine med TrueView-videoannonser.

Ved hjelp av denne rapporten kan du analysere resultatene av kampanjene med TrueView-videoannonser du har laget med Google Ads for video.

I denne artikkelen:

Om data for videokampanjer

Bruk automatisk merking for å få nøyaktige data

Du må bruke automatisk merking for kampanjer med TrueView-videoannonser for å få nøyaktige data i Analytics. Manuelt merkede (egendefinerte) kampanjer kan ikke vises i Videokampanje-rapporten. I andre Google Ads-rapporter blir klikkantallet unøyaktig, og det vises ingen TrueView-beregninger (f.eks. Nettstedsklikk og Prosent spilt) for manuelt merkede kampanjer med TrueView-videoannonser.

Når automatisk merking er aktivert, og Google Ads-kontoen er knyttet sammen med Analytics-området ditt, og det vises TrueView-annonser i Google Ads, er kilde/medium google/cpc når brukeren klikker på en annonse for å besøke nettstedet ditt. Hvis brukeren i stedet klikker på en link i videobeskrivelsen, gjenspeiler kilden/mediet parameteren du har angitt.

Hvis det ikke vises TrueView-annonser i Google Ads, og brukeren klikker på linken i en videobeskrivelse etter å ha sett på en YouTube-video, blir kilden/mediet youtube/henvisning. Dette vises imidlertid som youtube/sosial i sanntidsrapporten fordi det finnes ulike regler for rapportmåling.

Dataforskjeller mellom Analytics og Google Ads

Konverteringer fra kampanjer med TrueView-videoannonser tilskrives på forskjellige måter i Analytics og Google Ads. I Videokampanje-rapporten tilskrives konverteringer basert på direkte klikk fra TrueView in-stream-videoannonser, og i Google Ads for video tilskrives konverteringer basert på annonser som blir vist.

Det kan også hende at du ser en større forskjell mellom nettstedsklikk (ikke-fakturerbare aktiviteter) og økter i Videokampanje-rapporten enn du ser i andre Google Ads-rapporter. TrueView-videoannonsene er mer merkevarefokuserte enn søkeannonsene, og genererer ofte like mye ikke-direkte trafikk som direkte nettstedsøkter. På grunn av dette anbefaler vi at du ser på andre konverteringsberegninger i tillegg til nettstedsklikk og økter.

Datatilgjengelighet

I Analytics tilskrives mål til Google Ads-videokampanjer bare som et resultat av direkte klikk fra TrueView in-stream-videoannonser. Mål som er tilskrevet TrueView in-stream-videoannonser på denne måten, kan bli importert av Google Ads.

Slik bruker du rapporten

Velg en beregningsgruppe som passer med annonseringsmålene dine

Bruk Utforsker-fanen til å velge hvilken gruppe med beregninger du vil analysere. I tillegg til kjente grupper med beregninger, som for eksempel nettstedbruk, kan du velge Nettstedsklikk og Engasjement.

Hvis hovedmålet med Trueview-kampanjer er å umiddelbart lede trafikk til nettstedet ditt med en sterk handlingsfremmende oppfordring i videoannonsen, er du kanskje mest interessert i beregningsgruppen Nettstedsklikk. Nettstedsklikk inneholder kostnads- og inntektsdata, inkludert beregninger som Betalte visninger, Nettstedsklikk og Inntekt per visning.

Bruk beregningsgruppen Engasjement hvis hovedmålet med annonseringen er å skape merkevarebevissthet. Denne beregningsgruppen viser hvordan brukerne har engasjert seg i de ulike TrueView-kampanjene dine. Se for eksempel på beregningsgruppen 100 prosent av videoen er spilt av for å se prosentandelen av brukere som så på hele videoen.

Velg en dimensjon som skal analyseres

Rapporten viser som standard Kampanje som hoveddimensjon. Bytt til Annonseinnhold eller Video for å vise data for disse dimensjonene. For å segmentere dataene dine ytterligere, kan du også legge til en sekundær dimensjon, for eksempel Enhetskategori.

Sortér tabellen etter den viktigste beregningen

Klikk på en kolonneoverskrift for å sortere dataene i tabellen etter beregningen som er viktigst for deg. Hvis du for eksempel er i standardvisningen for Nettstedsklikk-beregningsgruppen, klikker du på ROAS-kolonneoverskriften for å sortere kampanjene dine etter Avkastning på annonsekostnader.

Oppnå bedre resultater

Du bør vurdere å optimalisere eventuelle kampanjer, annonsegrupper eller annonser der du ikke når målene du har satt deg. Les denne artikkelen for tips om optimalisering av videokampanjer. Du kan også vurdere å investere mer midler i de kampanjene du oppnår gode resultater med.