Google Ads-videocampagnes

Houd de prestaties van uw TrueView-videoadvertentiecampagnes bij.

Aan de hand van dit rapport kunt u de prestaties analyseren van de TrueView-videoadvertentiecampagnes die u met Google Ads voor video heeft gemaakt.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Gegevens over videocampagnes

Autotagging gebruiken voor correcte gegevens

Als u er zeker van wilt zijn dat de gegevens in Analytics correct zijn, moet u autotagging gebruiken voor uw campagnes met TrueView-videoadvertenties. Handmatig getagde (aangepaste) campagnes kunnen niet worden weergegeven in het rapport Videocampagnes. In andere Google Ads-rapporten worden voor handmatig getagde campagnes met TrueView-videoadvertenties een onjuist aantal klikken en geen TrueView-statistieken (zoals percentages voor Websiteklikken en Video afgespeeld tot) weergegeven.

Verschillen tussen gegevens in Google Analytics en Google Ads

Conversies afkomstig van campagnes met TrueView-videoadvertenties worden in Analytics op een andere manier toegeschreven dan in Google Ads. In het rapport Videocampagnes worden conversies toegeschreven op basis van directe klikken op uw TrueView InStream-videoadvertenties, en in Google Ads voor video worden conversies toegeschreven op basis van weergegeven advertenties.

Mogelijk ziet u in het rapport Videocampagnes een groter verschil tussen Websiteklikken (niet-factureerbare gebeurtenissen) en Sessies dan in andere Google Ads-rapporten. TrueView-videoadvertenties zijn meer gericht op merkbekendheid dan zoekadvertenties en genereren vaak evenveel niet-direct verkeer als directe websitesessies. Daarom raden we u aan naast Websiteklikken en Sessies ook andere conversiestatistieken te bekijken.

Beschikbaarheid van gegevens

Analytics schrijft doelen alleen toe aan Google Ads-videocampagnes als gevolg van directe klikken uit TrueView InStream-videoadvertenties. Doelen die op deze manier zijn toegeschreven aan TrueView InStream-videoadvertenties, worden mogelijk geïmporteerd door Google Ads.

Het rapport gebruiken

Een statistiekgroep selecteren die overeenkomt met uw advertentiedoelen

Gebruik het tabblad Verkenner om de statistiekgroep te selecteren die u wilt analyseren. Naast de bekende statistiekgroepen, zoals Sitegebruik, kunt u ook Websiteklikken en Engagement selecteren.

Als uw TrueView-campagnes als belangrijkste doel hebben direct verkeer naar uw website te genereren middels een krachtige call-to-action in uw videoadvertentie, bent u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd in de statistiekgroep Websiteklikken. Websiteklikken bevat gegevens over kosten en opbrengst, waaronder statistieken zoals Betaalde weergaven, Websiteklikken en RPV (opbrengst per weergave).

Gebruik de statistiekgroep Betrokkenheid als merkbekendheid genereren uw belangrijkste advertentiedoel is. Deze statistiekgroep laat zien op welke manier gebruikers betrokken waren bij uw verschillende TrueView-campagnes. De statistiek Video afgespeeld tot 100% toont bijvoorbeeld het percentage gebruikers dat de hele video heeft bekeken.

Een dimensie voor analyse kiezen

In het rapport wordt Campagne standaard als primaire dimensie weergegeven. Selecteer Advertentiecontent of Video om gegevens voor deze dimensies te bekijken. U kunt ook een secundaire dimensie, zoals Apparaatcategorie, toevoegen om de gegevens verder te segmenteren.

De tabel sorteren op uw belangrijkste statistiek

Klik op een kolomkop om de gegevens in de tabel te sorteren op de statistiek die voor u het belangrijkst is. Als u bijvoorbeeld in de standaardweergave van de statistiekgroep Websiteklikken bent, klikt u op de kolomkop ROAS om de campagnes te sorteren op rendement op advertentie-uitgaven.

De prestaties verbeteren

Overweeg campagnes, advertentiegroepen of advertenties te optimaliseren die slecht presteren wat betreft uw advertentiedoelen. Lees dit artikel met tips voor hoe u uw videocampagnes kunt optimaliseren. Daarnaast kunt u overwegen meer te investeren in goed presterende campagnes.