[UA] BigQuery Export för Analytics

Använd BigQuery för att snabbt söka i all din Analytics-data.
I den här artikeln beskriver vi hur du använder BigQuery Export i Universal Analytics. Information om hur du använder BigQuery Export i Google Analytics 4 finns i [GA4] Ställa in BigQuery Export.
Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.

BigQuery är ett molndatalager som gör det möjligt att göra riktigt snabba sökningar i stora dataset.

Du kan exportera sessions- och träffdata från ett Google Analytics 360-konto till BigQuery och sedan analysera all din Analytics-data med SQL-liknande syntax.

När du exporterar data till BigQuery äger du den och kan använda BigQuery ACL för att hantera behörigheter för projekt och dataset.

Jämföra BigQuery Export i Google Analytics 4 och Universal Analytics

Google Analytics 4 Universal Analytics

Tillgängligt för Standard (utan kostnad) och 360 (betald)

Gräns i Standard: en miljon händelser per dag

Gräns i 360: miljarder händelser per dag

Tillgänglig för 360 (betald)

Kostnad

Gratis export till BigQuery-sandlåda inom sandlådans gränser

Exporterad data som överskrider sandlådans gränser medför avgifter enligt avtalets villkor

Kostnad

Gratis export till BigQuery-sandlåda inom sandlådans gränser

Exporterad data som överskrider sandlådans gränser medför avgifter enligt avtalets villkor

Inställningar

Kan omfatta specifika dataflöden och utesluta specifika händelser för varje egendom

(du kan styra exportvolym och kostnad)

Inställningar

Kan länka en vy per egendom

(exporterar all data till denna vy)

Löpande export

0,05 USD per GB (läs mer om BigQuery-priser)

Skapad tabell:

events_intraday_YYYMMDD

Tabellen raderas varje dag:

• om du även använder alternativet för daglig export utöver streaming
  • när den dagliga tabellen är slutförd

Omfattar inte data för Användarens kampanj, Användarens källa eller Användarens medium för nya användare

Löpande export

0,05 USD per GB (läs mer om BigQuery-priser)

Skapad tabell:

ga_realtime_sessions_YYYYMMDD

BigQuery-vy skapades:

ga_realtime_sessions_view_YYYYMMDD

Daglig export

Skapad tabell:

events_YYYYMMDD

Daglig export

Skapade tabeller

ga_sessions_intraday_YYYYMMDD

• Uppdateras minst tre gånger om dagen
  • Varje uppdatering skriver över tidigare data
  • Raderas när den fullständiga importen från efterföljande dag är klar

ga_sessions_YYYYMMDD

• Fullständig daglig import

Export, allmänt

Återfyllning: ingen återfyllning

Dataset: ett dataset med namnet analytics_<egendoms-id> för varje länkad egendom

Om du har implementerat samtyckesläget inkluderar exporten följande:

• pingar utan cookies
  • data som tillhandahålls av kund (user_id, anpassade dimensioner)

Export, allmänt

Återfyllning: 13 månaders dataåterfyllning eller tio miljarder träffar vid länkning, beroende på vilket som är minst

(Återfyllning till BigQuery-sandlådan kan misslyckas)

Dataset: för varje länkad vy visas ett dataset med samma namn

Exportschema

Varje rad i en BigQuery-tabell motsvarar en händelse

Händelsedata som är unik för Google Analytics 4

Vissa av fälten i Google Analytics 4 är i princip identiska med fälten i Universal Analytics (t.ex. device.category och device.deviceCategory), men det finns ändå fler skillnader än likheter mellan händelsedata i GA4 och träffdata i UA

Exportschema

Varje rad i en BigQuery-tabell motsvarar en session

Träffdata som är unik för Universal Analytics

Vissa av fälten i Universal Analytics är i princip identiska med fälten i Google Analytics 4 (t.ex. device.deviceCategory och device.category), men det finns ändå fler skillnader än likheter mellan träffdata i UA och händelsedata i GA4.

Nästa steg

Ställa in BigQuery Export

Relaterade resurser

Se följande guider för att läsa mer om

Om BigQuery redan är konfigurerat kan du bekanta dig med verktyget med hjälp av vårt exempeldataset.