[UA] BigQuery Export for Analytics

Bruk BigQuery for å søke raskt i alle Analytics-dataene dine.
Denne artikkelen handler om hvordan du kan bruke BigQuery Export i Universal Analytics. Se informasjon om bruk av BigQuery Export i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Konfigurer BigQuery Export.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Med BigQuery – et skydatalager – kan du kjøre raske søk i store datasett.

Du kan eksportere økt- og treffdata fra en Google Analytics 360-konto til BigQuery, og så bruke et SQL-lignende søkespråk for å søke i alle Analytics-dataene dine.

Når du eksporterer data til BigQuery, eier du de aktuelle dataene, og du kan administrere tillatelser til prosjekter og datasett via tilgangskontrollistene i BigQuery.

Sammenlign BigQuery Export i Google Analytics 4 og Universal Analytics

Google Analytics 4 Universal Analytics

Tilgjengelig for standard (kostnadsfritt) og 360 (betalt)

Grense i standardområder: 1 million hendelser per dag

Grense i 360-områder: flere milliarder hendelser per dag

Tilgjengelig for 360 (betalt)

Kostnad

Kostnadsfri eksportering til BigQuery-testmiljøet innenfor testmiljøgrensene

Det påløper belastninger for eksporterte data som overskrider grensene i testmiljøet, i tråd med kontraktsvilkårene

Kostnad

Kostnadsfri eksportering til BigQuery-testmiljøet innenfor testmiljøgrensene

Det påløper belastninger for eksporterte data som overskrider grensene i testmiljøet, i tråd med kontraktsvilkårene

Oppsett

Kan inneholde bestemte datastrømmer og ekskludere bestemte hendelser for hvert område

(gir deg kontroll over eksportvolumet og kostnadene)

Oppsett

Kan tilknytte 1 rapporteringsvisning per område

(eksporterer alle dataene i den aktuelle rapporteringsvisningen)

Eksportering via strømming

USD 0,05 per GB (finn ut mer om BigQuery-priser)

Tabellen ble opprettet:

events_intraday_YYYYMMDD

Tabellen slettes hver dag

• hvis du bruker alternativet for daglig eksportering i tillegg til strømming
  • når den daglige tabellen er fullført

Inkluderer ikke data om brukerkampanje, brukerkilde eller brukermedium for nye brukere

Eksportering via strømming

USD 0,05 per GB (finn ut mer om BigQuery-priser)

Tabellen ble opprettet:

ga_realtime_sessions_YYYYMMDD

BigQuery-rapporteringsvisningen ble opprettet:

ga_realtime_sessions_view_YYYYMMDD

Daglig eksportering

Tabellen ble opprettet:

events_YYYYMMDD

Daglig eksportering

Tabellene ble opprettet:

ga_sessions_intraday_YYYYMMDD

• Oppdateres minst 3 ganger om dagen
  • Ved hver oppdatering overskrives de tidligere dataene
  • Slettes når importeringen fra den forrige dagen er fullført

ga_sessions_YYYYMMDD

• Full daglig importering

Eksportering, generell

Etterfylling av data: ingen etterfylling

Datasett: 1 datasett med navnet analytics_<område-ID> for hvert tilknyttet område

Hvis du har implementert samtykkemodus, inkluderer eksporteringen

• ping uten informasjonskapsler
  • data fra kunder (user_id, egendefinerte dimensjoner)

Eksportering, generell

Etterfylling av data: etterfylling av 13 måneder med data eller 10 milliarder treff (alt etter hva som er minst) ved tilknytning

(etterfylling av data til BigQuery-testmiljøet kan mislykkes)

Datasett: 1 datasett som har det samme navnet som rapporteringsvisningen, for hver tilknyttet rapporteringsvisning

Eksporteringsoppsett

Hver rad i en BigQuery-tabell representerer en hendelse

Hendelsesdata som er unike for Google Analytics 4

Selv om det finnes noen Google Analytics 4-felt som hovedsakelig er like som Universal Analytics-felt (f.eks. «device.category» og «device.deviceCategory»), er det flere forskjeller enn likheter mellom GA4-hendelsesdata og UA-treffdata.

Eksporteringsoppsett

Hver rad i en BigQuery-tabell representerer en økt

Treffdata som er unike for Universal Analytics

Selv om det finnes noen Universal Analytics-felt som hovedsakelig er like som Google Analytics 4-felt (f.eks. «device.category» og «device.deviceCategory»), er det flere forskjeller enn likheter mellom UA-treffdata og GA4-hendelsesdata.

Fremgangsmåten videre

Konfigurer BigQuery Export

Beslektede ressurser

Gå til følgende veiledninger for å finne ut mer om:

Hvis du allerede har konfigurert BigQuery, kan du gjøre deg kjent med verktøyet ved å bruke eksempeldatasettet vårt.