[UA] BigQuery Export voor Analytics

Gebruik BigQuery om snel een query uit te voeren over al uw Analytics-gegevens.
Dit artikel gaat over het gebruik van BigQuery Export in Universal Analytics. Ga naar [GA4] BigQuery Export instellen voor meer informatie over hoe u BigQuery Export gebruikt in Google Analytics 4.
Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform

BigQuery is een datawarehouse in de cloud waarmee u supersnelle query's voor grote datasets kunt uitvoeren.

U kunt gegevens voor sessies en hits vanuit een Google Analytics 360-account exporteren naar BigQuery en daarna een SQL-achtige syntaxis gebruiken om al uw Analytics-gegevens te doorzoeken.

Als u gegevens naar BigQuery exporteert, zijn deze gegevens uw eigendom en kunt u rechten voor projecten en datasets beheren met BigQuery ACL's.

BigQuery Export in Google Analytics 4 versus Universal Analytics

Google Analytics 4 Universal Analytics

Beschikbaar voor Standaard (kosteloos) en 360 (betaald)

Standaardlimiet: 1 miljoen gebeurtenissen per dag

Limiet voor 360: miljarden gebeurtenissen per dag

Beschikbaar voor 360 (betaald)

Kosten

Kosteloze export naar BigQuery Sandbox binnen Sandbox-limieten

Er worden kosten per contract in rekening gebracht voor geëxporteerde gegevens die de sandbox-limieten overschrijden

Kosten

Kosteloze export naar BigQuery Sandbox binnen Sandbox-limieten

Er worden kosten per contract in rekening gebracht voor geëxporteerde gegevens die de sandbox-limieten overschrijden

Instellen

Kan specifieke gegevensstreams bevatten en specifieke gebeurtenissen uitsluiten voor elke property

(hiermee kunt u het exportvolume en de kosten beheren)

Instellen

Kan 1 weergave per property koppelen

(exporteert alle gegevens in die weergave)

Streaming-export

$ 0,05 per GB (meer informatie over prijzen voor BigQuery)

Gemaakte tabel:

events_intraday_YYYMMDD

De tabel wordt dagelijks verwijderd:

• als u niet alleen streaming gebruikt, maar ook de dagelijkse exportoptie,
  • als de dagelijkse tabel vol is.

Bevat niet de gegevens van Campagne van gebruiker, Bron van gebruiker of Medium van gebruiker voor nieuwe gebruikers

Streaming-export

$ 0,05 per GB (meer informatie over prijzen voor BigQuery)

Gemaakte tabel:

ga_realtime_sessions_YYYYMMDD

BigQuery-weergave gemaakt:

ga_realtime_sessions_view_YYYYMMDD

Dagelijkse export

Gemaakte tabel:

events_YYYYMMDD

Dagelijkse export

Gemaakte tabellen:

ga_sessions_intraday_YYYYMMDD

• Minimaal 3 keer per dag geüpdatet.
  • Elke update overschrijft de vorige gegevens
  • Verwijderd als de complete import van de volgende dag is afgerond

ga_sessions_YYYYMMDD

• Complete dagelijkse import

Exporteren, algemeen

Aanvulling: geen aanvulling

Dataset: voor elke gekoppelde property, 1 dataset met de naam analytics_<property-ID>

Als u de toestemmingsmodus heeft geïmplementeerd, bevat de export dit:

• pings zonder cookies,
  • door de klant geleverde gegevens (user_id, aangepaste dimensies).

Exporteren, algemeen

Aanvulling: na koppeling, aanvulling van 13 maanden aan gegevens of 10 miljard hits, afhankelijk van wat het kleinste is

(Aanvulling naar BigQuery Sandbox kan mislukken)

Dataset: voor elke gekoppelde weergave, 1 dataset met dezelfde naam als de weergave

Schema exporteren

Elke rij in een BigQuery-tabel vertegenwoordigt een gebeurtenis

Gebeurtenisgegevens die uniek zijn voor Google Analytics 4

Er zijn enkele Google Analytics 4-velden die in wezen hetzelfde zijn als Universal Analytics-velden (bijv. device.category en device.deviceCategory), maar er zijn meer verschillen dan overeenkomsten tussen GA4-gebeurtenisgegevens en UA-hitgegevens.

Schema exporteren

Elke rij in een BigQuery-tabel staat voor een sessie

Unieke gegevens voor Universal Analytics

Er zijn enkele Universal Analytics-velden die in wezen hetzelfde zijn als Google Analytics 4-velden (bijv. device.deviceCategory en device.category), maar er zijn meer verschillen dan overeenkomsten tussen UA-hitgegevens en GA4-gebeurtenisgegevens.

Volgende stap

BigQuery Export instellen.

Gerelateerde bronnen

Ga naar de volgende gidsen voor meer informatie over deze onderwerpen:

Als u BigQuery al heeft ingesteld, kunt u nader kennismaken met deze tool met behulp van onze voorbeelddataset.