[UA] BigQuery Export Analyticsille

Suorita BigQueryssä nopeasti kaikkeen Analytics-dataasi kohdistuvia kyselyjä
Tässä artikkelissa kerrotaan BigQuery Exportin käytöstä Universal Analyticsissa. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on artikkelissa [GA4] BigQuery Exportin käyttöönotto.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.

BigQuery on pilvipohjainen datavarasto, jolla voit tehdä suuriin datajoukkoihin kohdistuvia kyselyjä erittäin nopeasti.

Voit siirtää istunto- ja osumadatan Google Analytics 360 ‑tililtä BigQueryyn ja kohdistaa sitten kyselyjä kaikkeen Analytics-dataasi käyttämällä SQL-tyyppistä syntaksia.

Kun siirrät dataa BigQueryyn, sinulla on omistusoikeudet kyseiseen dataan ja voit hallinnoida projektien ja datajoukkojen lupia BigQueryn ACL-listojen avulla.

BigQuery Exportin vertailu Google Analytics 4:n ja Universal Analyticsin välillä

Google Analytics 4 Universal Analytics

Saatavilla tavallisiin mittauskokonaisuuksiin (maksuttomaan versioon) ja 360-mittauskokonaisuuksiin (maksulliseen versioon)

Tavallisten mittauskokonaisuuksien rajoitus: Miljoona tapahtumaa / päivä

360-mittauskokonaisuuksien rajoitus: Miljardeja tapahtumia / päivä

Saatavilla 360-mittauskokonaisuuksiin (maksulliseen versioon)

Hinta

Maksuton eksportointi BigQuery-hiekkalaatikkoon hiekkalaatikon rajoitusten mukaisesti

Jos eksportoitava datamäärä ylittää hiekkalaatikon rajoitukset, sinua veloitetaan sopimusehtojen mukaisesti.

Hinta

Maksuton eksportointi BigQuery-hiekkalaatikkoon hiekkalaatikon rajoitusten mukaisesti

Jos eksportoitava datamäärä ylittää hiekkalaatikon rajoitukset, sinua veloitetaan sopimusehtojen mukaisesti.

Käyttöönotto

Voit sisällyttää tiettyjä datastriimejä ja sulkea pois tiettyjä tapahtumia kustakin mittauskokonaisuudesta.

(Näin voit vaikuttaa eksportoitavan datan määrään ja hintaan.)

Käyttöönotto

Voit linkittää yhden näkymän mittauskokonaisuutta kohden.

(Kaikki kyseisen näkymän data eksportoidaan.)

Datastriimin eksportointi

0,05 $/Gt (lue lisää BigQuery-hinnoittelusta)

Luotu taulukko:

events_intraday_YYYYMMDD

Taulukko poistetaan päivittäin,

• jos käytät striimauksen lisäksi päivittäistä eksportointia
  • kun päiväkohtainen taulukko on valmis.

Taulukko ei sisällä Käyttäjän kampanja-, Käyttäjän liikenteen lähde- ja Käyttäjän tulotapa ‑dataa uusista käyttäjistä.

Datastriimin eksportointi

0,05 $/Gt (lue lisää BigQuery-hinnoittelusta)

Luotu taulukko:

ga_realtime_sessions_YYYYMMDD

Luotu BigQuery-näkymä:

ga_realtime_sessions_view_YYYYMMDD

Päivittäinen eksportointi

Luotu taulukko:

events_YYYYMMDD

Päivittäinen eksportointi

Luodut taulukot:

ga_sessions_intraday_YYYYMMDD

• Taulukko päivitetään vähintään kolme kertaa päivässä.
  • Kukin päivitetty versio korvaa aiemman version.
  • Taulukko poistetaan seuraavan päivän importoinnin valmistuttua.

ga_sessions_YYYYMMDD

• Taulukko importoidaan kokonaisuudessaan päivittäin.

Yleistä eksportoinnista

Täydennys: Ei täydennystä

Datajoukko: Kutakin linkitettyä mittauskokonaisuutta kohden eksportoidaan yksi datajoukko nimeltä analytics_<mittauskokonaisuuden tunnus>.

Jos olet ottanut suostumustilan käyttöön, eksportointi sisältää

• evästeettömiä ping-kutsuja
  • asiakkaiden toimittamaa dataa (user_id, omat ulottuvuudet).

Yleistä eksportoinnista

Täydennys: Dataa täydennetään linkityksen yhteydessä 13 kuukaudelta tai 10 miljardista osumasta sen mukaan, kumpi näistä sisältää vähemmän dataa.

(Datan täydennys BigQuery-hiekkalaatikkoon voi epäonnistua.)

Datajoukko: Kutakin linkitettyä näkymää kohden eksportoidaan yksi datajoukko, jolla on sama nimi kuin näkymällä.

Eksportointimalli

Kukin BigQuery-taulukon rivi vastaa tiettyä tapahtumaa.

Tapahtumadata koskee vain Google Analytics 4:ää.

Vaikka Google Analytics 4:ssä ja Universal Analyticsissa on joitain samoja kenttiä (esim. device.category ja device.deviceCategory), GA4-tapahtumadatan ja UA-osumadatan välillä on enemmän eroavuuksia kuin yhtäläisyyksiä.

Eksportointimalli

Kukin BigQuery-taulukon rivi vastaa tiettyä istuntoa.

Osumadata koskee vain Universal Analyticsia.

Vaikka Universal Analyticsissa ja Google Analytics 4:ssä on joitain samoja kenttiä (esim. device.deviceCategory ja device.category), UA-osumadatan ja GA4-tapahtumadatan välillä on enemmän eroavuuksia kuin yhtäläisyyksiä.

Seuraavaksi

BigQuery Exportin käyttöönotto

Lisätietoa

Seuraavista oppaista saat lisätietoa:

Jos olet jo ottanut BigQueryn käyttöön, voit harjoitella sen käyttöä esimerkkidatajoukkomme avulla.