Håndtering av importeringsfeil

Feilsøking av problemer med dataimportering

Ser du ikke de importerte dataene i rapportene dine slik du forventer? I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan feilsøke problemet.

Det kan være flere mulige årsaker til at dataimporteringen ikke fungerer:

1. Det rapporteres ikke fra det riktige datautvalget.
  2. Uriktige datoer blir brukt.
  3. Det oppstår feil under opplastingen av filer.
  4. De importerte dataene blir ikke slått sammen på riktig måte (problemer med skjemanøkkelen for datasettet).
  5. Feil importeringsmodus blir brukt.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Kontrollér det grunnleggende

Når du skal feilsøke et problem, er det lurt å begynne med de enkleste løsningene (f.eks. «Er enheten tilkoblet?»). Her er noen enkle faktorer du kan kontrollere:

Dataimporteringen fungerer på datautvalgsnivå. Kontrollér derfor at du ser på rapportene for riktig konto, område og datautvalg.

Det tar tid å behandle de opplastede dataene under dataimporteringen, og legge dem til i datautvalget ditt. Det kan hende du bare må vente noen timer på at de importerte dataene skal bli lastet opp.

Finnes det egentlig opplastede data for den aktuelle tidsperioden? Sørg for at importeringsfilen din inneholder data for datoene du forventer (hvis du laster opp datoavhengige data, f.eks. kostnadsdata eller refusjonsdata). Hvis du bruker andre importeringstyper, må du sørge for at rapporteringen er for datoer som forekommer etter opplastingen (med mindre du bruker modusen for spørringstid).

Har du fått en feilmelding? Se i Administrer opplastinger-tabellen for måldatasettet (se nedenfor).

Feil i opplastede filer

Hvis det blir funnet feil i en opplastet fil, blir ingen av dataene i filen behandlet, og du ser statusen «Mislyktes» for filen i Administrer opplastinger-tabellen for det aktuelle datasettet.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil laste opp data til.
  3. Klikk på Dataimportering i OMRÅDE-kolonnen. Nå vises Datasett-tabellen.
  4. Finn datasettet du v administrere.
  5. Klikk på Administrer opplastinger-linken til høyre for datasettet. Deretter vises Administrer opplastinger-siden.
  6. Hvis en opplasting mislyktes, klikker du på se feil-linken for å se feilmeldingene.
  7. Du finner mer informasjon om spesifikke feilmeldinger i feilmeldingsreferansen for dataimportering.
Manage Uploads page, showing view errors link

Upload error list

Feil i opplastingsfiler har to hovedårsaker:

• Overskrifter med feilaktig format
  • Uventet eller feilaktig formatert innhold

Du finner mer informasjon i Formatering av opplastingsfiler.

Feil i filoverskrifter

Feil i filoverskrifter oppstår når overskriftsraden i en opplastet CSV-fil inneholder ugyldige feltnavn, når feltnavnene i overskriften ikke samsvarer med datasettskjemaet eller når antallet felt i innholdet avviker fra antallet felt som er angitt i overskriften.

Krav til filoverskrifter

Overskriften i CSV-filen må samsvare med datasettet du laster opp til. I oppsettet for datasettet må en kolonne være definert for hver dimensjon og beregning. Rekkefølgen på kolonnene i CSV-filen er ikke vesentlig så lenge hver dimensjon og beregning har en kolonne.

I tillegg må hvert enkelt felt være oppført i overskriftsraden med det interne navnet sitt – ikke dimensjons- eller beregningsnavnene du valgte i brukergrensesnittet da du definerte skjemaet.

Feil i filinnhold

Feil i filinnhold oppstår når innholdet i filen har feil formatering, for eksempel når det ikke er nok celler i en gitt rad (færre kolonner enn i overskriften). Feil i filinnhold kan også oppstå når dataene i en gitt celle ikke er riktig formatert.

Kontrollér skjemanøkkelen for datasettet

Hvis du har importert data til datasettet ditt (ingen opplastingsfeil blir rapportert), men du ikke ser de aktuelle dataene i rapportene dine, må du sørge for at skjemanøkkelen for datasettet er riktig angitt. Husk at du må bruke de interne dimensjons- eller beregningsnavnene (f.eks ga:source i stedet for Source), og at omfanget for de viktigste dimensjonene må passe for den datatypen du importerer.

Finn ut mer om skjemaer for datasett.

Kontrollér importeringsmodusen din

Hvis du har importert data til datasettet ditt (ingen opplastingsfeil blir rapportert), og du er sikker på at skjemaet ditt er riktig angitt, men du ikke ser de aktuelle dataene i rapportene dine for datoer FØR importeringsdatoen, kan problemet være at du bruker importeringsmodusen for behandlingstid. Denne modusen gjelder bare for treff som blir samlet inn ETTER importeringsdatoen. Du kan dobbeltsjekke dette ved å kjøre en rapport for en dato som forekommer etter opplastingen. Hvis denne rapporten inneholder de importerte dataene dine, men de ikke forekommer i tidligere rapporter, skyldes det sannsynligvis at modusen for behandlingstid brukes for datasettet ditt.

Til sammenligning gjelder modusen for importering ved spørringstidspunkt for historiske data. Denne importeringsmodusen er imidlertid tilgjengelig bare for 360-kontoer.

Finn ut mer om modusen for importering ved spørringstidspunkt.