Importfouten verwerken

Los problemen met het importeren van gegevens op.

Worden de geïmporteerde gegevens niet zoals verwacht in uw rapporten weergegeven? Aan de hand van dit artikel kunt u het probleem oplossen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom 'Gegevens importeren' niet werkt:

1. U bevindt zich niet in de juiste weergave.
  2. U gebruikt niet de juiste datums.
  3. Het uploadbestand bevat fouten.
  4. De geïmporteerde gegeven zijn niet correct samengevoegd (problemen met schemasleutel voor dataset).
  5. U gebruikt niet de juiste importmodus.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

De basisinstellingen controleren

Bij het oplossen van problemen is het verstandig om te beginnen met de eenvoudigste oplossingen ('Is alles wel aangesloten?'). Hier volgen een paar algemene punten om te controleren:

'Gegevens importeren' werkt op weergaveniveau. Controleer daarom of u rapporten voor het juiste account, de juiste property en de juiste weergave bekijkt.

Het kost tijd voordat 'Gegevens importeren' de geüploade gegevens heeft verwerkt en toegevoegd aan uw weergave. Wellicht moet u een aantal uren wachten voordat de geïmporteerde gegevens worden weergegeven.

Zijn er wel geüploade gegevens beschikbaar voor de gewenste periode? Zorg ervoor dat uw importbestand de juiste datums bevat (als u gegevens uploadt die afhankelijk zijn van een datum, zoals Kostengegevens of Teruggavegegevens). Zorg er bij andere importtypen voor dat u rapporten genereert voor datums na de upload (tenzij u de modus 'Op het moment van de query' gebruikt).

Is er een foutmelding weergegeven? Raadpleeg dan de tabel Uploads beheren voor de doeldataset (zie hieronder).

Fouten in uploadbestand

Als er in een geüpload bestand fouten worden gevonden, worden de gegevens in het bestand niet verwerkt. In de tabel Uploads beheren wordt voor de betreffende dataset dan de status 'Mislukt' weergegeven.

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property waarnaar u de gegevens wilt uploaden.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Gegevens importeren. De tabel Datasets wordt weergegeven.
  4. Zoek de dataset die u wilt beheren.
  5. Klik op de link Uploads beheren rechts van de dataset. De pagina Uploads beheren wordt weergegeven.
  6. Als een upload is mislukt, klikt u op de link fouten weergeven om de foutberichten te bekijken.
  7. Raadpleeg Overzicht van foutmeldingen over importeren van gegevens voor meer informatie over de specifieke berichten die u heeft ontvangen.
Manage Uploads page, showing view errors link

Upload error list

Er zijn twee hoofdoorzaken voor uploadfouten:

• Verkeerd ingedeelde koppen
  • Onverwachte of onjuist ingedeelde content

Raadpleeg Uploadbestanden indelen voor meer informatie.

Fouten in bestandskoppen

Fouten in bestandskoppen ontstaan wanneer de koprij in het CSV-uploadbestand ongeldige veldnamen bevat. De veldnamen zijn ongeldig als ze niet overeenkomen met het datasetschema of als het aantal velden in de content verschilt van het aantal gedefinieerde velden in de koprij.

Vereisten voor bestandskoppen

De kop van uw CSV-bestand moet overeenkomen met de dataset waarnaar u uploadt. Er moet een kolom zijn voor elke dimensie en statistiek die in het schema voor de dataset zijn gedefinieerd. De volgorde waarin de kolommen in het CSV-bestand worden weergegeven, is echter niet belangrijk, zolang er voor elke dimensie/statistiek maar een kolom beschikbaar is.

Daarnaast moet de koprij de interne naam van elk veld bevatten, niet de namen van de dimensies of statistieken die u heeft geselecteerd in de gebruikersinterface toen u uw schema definieerde.

Fouten in de bestandscontent

Contentfouten ontstaan wanneer de content van een bestand niet juist is ingedeeld, bijvoorbeeld wanneer in een bepaalde rij onvoldoende cellen aanwezig zijn (minder kolommen dan in de koprij) of wanneer de gegevens in een bepaalde cel niet juist zijn ingedeeld.

Schemasleutel voor dataset controleren

Als het importeren van gegevens in uw dataset is gelukt (er zijn geen uploadfouten weergegeven), maar de gegevens niet in uw rapporten worden weergegeven, controleert u of de schemasleutel voor de dataset op de juiste manier is opgegeven. Houd voor ogen dat u de interne namen van de dimensie of statistiek (d.w.z. ga:source in plaats van Bron) moet gebruiken en dat het bereik van de sleuteldimensies geschikt moet zijn voor het type gegevens dat u importeert.

Meer informatie over datasetschema's.

De importmodus controleren

Als het importeren van gegevens in uw dataset is gelukt (er zijn geen uploadfouten weergegeven) en als u er zeker van bent dat het schema op de juiste manier is gedefinieerd, maar de gegevens niet in uw rapporten worden weergegeven voor datums VÓÓR de importdatum, kan dat komen omdat u importeren op het moment van de verwerking gebruikt. Dit is alleen van toepassing op hits die NA de importdatum zijn verzameld. U kunt dit nogmaals controleren door een rapport te genereren voor een datum na de upload. Als uw geïmporteerde gegevens wel in dit rapport worden weergegeven, maar niet in eerdere rapporten, komt dit waarschijnlijk door het feit dat 'importeren op het moment van de verwerking' is ingesteld voor uw dataset.

De importmodus importeren op het moment van de verwerking is van toepassing op historische gegevens. Deze importmodus is echter alleen beschikbaar voor 360-accounts.

Meer informatie over de modus 'importeren op het moment van de verwerking'.