Modellutforskaren för datadriven attribution

Visualisera din datadrivna modell.
Denna funktion är endast tillgänglig i Google Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.

Visualisera och analysera din datadrivna modell med rapporten Modellutforskaren. Rapporten visar hur modellen fördelar viktat konverteringsvärde till var och en av de kanaler som leder trafik till din webbplats, app eller annan digital enhet. En definition av kanalerna som visas i Modellutforskaren finns i Om kanaler (och MCF-kanalgruppering).

Så här använder du Modellutforskaren

Modellutforskaren finnsi rapporterna Konverteringar> Attribution. Ta mig dit! (Datadrivna modeller måste vara aktiverade i din vy. Läs om hur du gör detta.)

I Modellutforskaren visas det viktade genomsnittliga attributionsvärdet för de olika positionerna längs konverteringsvägen före konvertering för varje kanal. 1

Screenshot of Data-Driven Attribution Model Explorer

I skärmdumpen ovan ser du en bild av de viktade värdena för varje marknadsföringskanal i konverteringstratten. Färgkoderna visar det faktiska procentuella värdet per kanal för en given position längs konverteringsvägen. Mörkare färger motsvarar större värde i en given kanal, medan ljusare färger innebär att kanalen har fått lägre värpå den här positionen längs konverteringsvägen. Om du vill få en uppfattning om det totala antalet konverteringar från varje kanal, kan du titta på de informationsbaserade tillskrivna konverteringsvärden som är kopplade till varje kanal. Vissa kanaler, som Direkt, kanske aldrig inträffar på en viss position längs konverteringsvägen. De visas med en streckad (-) linje och vit grafik.

Rapporten kan visa intressanta mönster i kanalernas viktade värden. Du kan använda den när du vill kontrollera om dina antaganden stämmer när det gäller resultaten från marknadsföringskanalerna i (högre/lägre positioner i) tratten. Till exempel kanske Display hjälper användarna att identifiera ditt varumärke och inleda vägen till konvertering. De viktade värdena och färgerna anger hur viktiga dina satsningar på Display är, från början av konverteringsvägen till själva konverteringen.

Om du vill lägga till en viss typ av konvertering, till exempel ett visst mål, i grafiken, markerar du den i Konvertering (ovanför diagrammet).

Rapporten visar den senast genererade modellen för det valda datumintervallet. Om du ändrar datumintervallet, kan det förekomma skillnader i viktningen i modellerna. Titta på datumet ovanför grafiken om du vill se vilken veckas modell du använder.

Ladda ned hela modellen

Knappen Ladda ned hela modellen (nedanför datumväljaren) gör att du kan ladda ned hela modellen till en CSV-fil. Det kan vara praktiskt om du vill göra egna analyser. CSV-filen visar kombinationerna av konverteringsvägar och hur dina kanaler har viktats inom dem.

Den nedladdade modellen och rapporten Modellutforskaren överensstämmer troligen inte. Detta är förväntat. I Modellutforskaren beror data på den valda datumperioden. Där kan du också välja konverteringstyper. Den nedladdade modellen innehåller däremot konverteringar från de senaste 28 dagarna (räknat från då modellen skapades och det görs varje vecka). Modellen innehåller bara konverteringar med två eller fler konverteringsvägar.

1För de flesta kunder utgör de sista fyra interaktionerna mer än 85 % av konverteringarna. Du kan använda dig av rapporten om konverteringsvägens längd i flerkanalstrattar om du vill se hur många av konverteringarna som har en given väglängd. Kontakta supportteamet för 360 om du har fler frågor.