Verkenner voor attributiemodel op basis van gegevens

Uw gegevensgestuurde model visualiseren.
Deze functie is alleen beschikbaar in Google Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform.

Gebruik het rapport Modelverkenner om uw gegevensgestuurde model te visualiseren en te analyseren. In dit rapport wordt weergegeven hoe uw model conversiekredieten verspreidt over elk van de kanalen die verkeer naar uw website, app of ander digitaal apparaat sturen. Voor een definitie van de kanalen die worden weergegeven in de Modelverkenner, leest u Over kanalen (en de MCF-kanaalgroep).

De Modelverkenner gebruiken

U vindt de Modelverkenner in de rapporten Conversies > Toeschrijvingen. Breng me erheen (Gegevensgestuurde modellen moeten zijn ingeschakeld voor uw weergave. Kijk hier hoe u dit doet.)

De Modelverkenner geeft voor elk kanaal het gewogen gemiddelde krediet weer voor de padposities voordat er een conversie plaatsvindt.1

Screenshot of Data-Driven Attribution Model Explorer

In het bovenstaande screenshot ziet u een afbeelding van de modelgewichten van elk marketingkanaal naast de conversietrechter. De kleurcode geeft het werkelijke gewichtspercentage van een kanaal op een bepaalde padlocatie aan. Donkere kleuren corresponderen met hogere gewichten voor een bepaald kanaal, terwijl lichtere kleuren betekenen dat het kanaal op deze padlocatie minder gewicht heeft ontvangen. Om een idee te krijgen van het aantal conversies dat door het kanaal is gegenereerd, kunt u de toegeschreven conversies op basis van gegevens die aan elk kanaal zijn gekoppeld bekijken. Sommige kanalen, zoals Rechtstreeks, worden wellicht nooit weergegeven in een bepaalde padlocatie; dit wordt aangegeven met een stippellijn (--) en een witte afbeelding.

Dit rapport kan interessante patronen met betrekking tot kanaalgewichten aan het licht brengen. U kunt het gebruiken om aannamen over de prestaties van (het begin/einde van) de trechter van uw marketingkanalen te controleren. Met Display kunt u bijvoorbeeld uw gebruikers helpen uw merk te herkennen en hun conversietraject te starten. De gewichten en kleuren geven het belang van uw Display-inspanningen aan vanaf het begin van het pad tot aan de conversie.

Als u een bepaald type conversie wilt visualiseren, bijvoorbeeld een bepaald doel, selecteert u dit in de kiezer Conversie (boven de grafiek).

In het rapport wordt het laatst gegenereerde model voor de geselecteerde periode weergegeven. U ziet mogelijk verschillen in modelgewichten als u de periode wijzigt. Bekijk de datum boven de visualisatie om te controleren bij welke week het model hoort dat u gebruikt.

Volledig model downloaden

Via de knop Volledig model downloaden (onder de datumkiezer) kunt u het volledige model als CSV-bestand downloaden. U kunt dit bestand gebruiken voor uw eigen analyse. In het CSV-bestand staan de padpermutaties en de bijbehorende gewichten van uw kanalen binnen deze padpermutaties.

Het gedownloade model en het Modelverkenner-rapport komen mogelijk niet overeen. Dit is te verwachten. De weergegeven gegevens in de Modelverkenner zijn afhankelijk van de geselecteerde periode. U kunt ook de conversietypen selecteren. Het gedownloade model daarentegen bevat conversies van de afgelopen 28 dagen (vanaf het tijdstip dat het model is gemaakt, wat wekelijks gebeurt) en bevat uitsluitend conversies met een conversiepad van twee interacties of meer.

1Voor de meeste klanten vormen de laatste vier interacties meer dan 85% van alle conversies. U kunt het rapport Padlengte multi-channel trechters gebruiken om te zien hoeveel van uw conversies een bepaalde padlengte hebben. Als u vragen heeft, neemt u contact op met uw 360-ondersteuningsteam.