Skapa en kopia av en vy

Vissa av Analytics-funktionerna medför att insamling och bearbetning av data i ditt konto ändras fundamentalt och permanent. Därför rekommenderar vi att du skapar en dubblett av den ursprungliga vyn innan du gör ändringar. Behåll alltid den ursprungliga vyn utan att göra några ändringar i den, och lägg till filter eller andra rapportfunktioner i dubbletterna. Då kan du använda den ursprungliga vyn som originalkälla och referens för all information som du samlar in i egendomen, och anpassa de övriga vyerna så att de uppfyller dina rapportbehov. Läs mer om vyer och egendomar.

Kopiera en vy

Vyerna är kopplade till egendomar. En dubblett av en vy kan bara kopplas till samma egendom som den ursprungliga vyn. Du måste ha rollen Redigerare för att kunna kopiera en vy. Så här kopierar du en vy:

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör och gå till vyn som du vill kopiera.
  3. Klicka på Vyinställningar i kolumnen Vy.
  4. Klicka på Kopiera vy.
  5. Ge vyn ett nytt namn.
    Använd ett beskrivande namn så att du kan skilja det från den ursprungliga vyn.
  6. Klicka på Kopiera vy.

Vad som kopieras

Den kopierade vyn innehåller dubbletter av inställningar och funktioner på vynivå (till exempel filter, mål, användare och deras behörigheter). Det skapas inte dubbletter av länkar till kostnadskälla och delade tillgångar (som kommentarer, segment och aviseringar) i den kopierade vyn.