[UA] Om kanalgrupperinger

Finn ut hvordan trafikk klassifiseres i Analytics.
Denne artikkelen handler om kanalgrupperinger i Universal Analytics. Du finner lignende informasjon relatert til Google Analytics 4 i ressursene nedenfor:

Kanalgrupperinger er regelbaserte grupperinger av trafikkilder. I alle Analytics-rapportene er dataene dine organisert i henhold til standardkanalgrupperingen, som er en gruppering bestående av de vanligste trafikkildene, for eksempel betalte søk og direkte trafikk. Dette gjør at du raskt kan kontrollere hvilke resultater du oppnår med de enkelte trafikkanalene.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Oversikt over kanalgrupperinger

Kanalene i standardkanalgrupperingen kan stille behovene til de fleste Analytics-brukerne. Hvis du derimot har spesifikke analysekrav og vil merke trafikken på andre måter, kan du:

• opprette en egendefinert kanalgruppering (brukernivå)
  • opprette en ny kanalgruppering (rapporteringsvisningsnivå)
  • redigere standardkanalgrupperingen (rapporteringsvisningsnivå)

Når du oppretter en egendefinert kanalgruppering på brukernivå, eller når du oppretter en ny kanalgruppering i en rapporteringsvisning, kan du:

• umiddelbart velge grupperingen i rapporter
  • bruke grupperingen med tilbakevirkende kraft og se historiske data klassifisert i henhold til de nye kanaldefinisjonene dine
  • endre hvordan dataene dine vises i rapportene, uten at dataene selv endres

Når du endrer standardkanalgrupperingen for en rapporteringsvisning, skjer følgende:

• Du endrer rådataene for nye økter permanent ved at du endrer måten Analytics merker innkommende trafikk på. Alle økter som inntreffer etter at du endrer standardkanalgrupperingen, blir merket i henhold til de oppdaterte kanaldefinisjonene dine.
  • De nye kanaldefinisjonene har ikke tilbakevirkende kraft, så den historiske kanalgrupperingen for trafikk forblir den samme.

Opprett en egendefinert kanalgruppering

En egendefinert kanalgruppering er bare synlig for brukeren som opprettet den. Sånn oppretter du en egendefinert kanalgruppering:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til rapporteringsvisningen der du vil opprette en egendefinert kanalgruppering.
  3. Klikk på Egendefinert kanalgruppering under PERSONLIGE VERKTØY OG RESSURSER.
  4. Klikk på +Ny kanalgruppering.
  5. Gi den nye kanalgrupperingen et navn.
  6. Klikk på +Definer en ny kanal.
  7. Gi den nye kanalen et navn.
  8. Definer reglene for den nye kanalen. Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i disse reglene.
    • Velg en dimensjon fra den første rullegardinmenyen.
    • Velg en operator fra den andre rullegardinmenyen.
    • Skriv inn verdien du vil bruke, i tekstfeltet. For eksempel: Kilde inneholder plus.google.com.
    • Legg til AND- og OR-utsagn etter behov, og klikk så på Ferdig.
  9. Legg til og definer flere kanaler.
  10. Dra kanalene til ønsket posisjon for å angi rekkefølgen av dem.
  11. Klikk på Lagre-knappen.

Du kan opprette maksimalt 100 egendefinerte kanalgrupperinger per bruker.

Opprett en ny kanalgruppering for en rapporteringsvisning

Hvis du oppretter en ny kanalgruppering for en rapporteringsvisning, vises den umiddelbart i rapportene dine.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til rapporteringsvisningen der du vil opprette en ny kanalgruppering.
  3. Klikk på Kanalinnstillinger.
  4. Klikk på Kanalgruppering.
  5. Klikk på +Ny kanalgruppering.
  6. Gi den nye kanalgrupperingen et navn.
  7. Klikk på +Definer en ny kanal.
  8. Gi den nye kanalen et navn.
  9. Definer reglene for den nye kanalen. Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i disse reglene.
    • Velg en dimensjon fra den første rullegardinmenyen.
    • Velg en operator fra den andre rullegardinmenyen.
    • Skriv inn verdien du vil bruke, i tekstfeltet. For eksempel: Kilde inneholder plus.google.com.
    • Legg til AND- og OR-utsagn etter behov, og klikk så på Ferdig.
  10. Legg til og definer flere kanaler.
  11. Dra kanalene til ønsket posisjon for å angi rekkefølgen av dem.
  12. Klikk på Lagre.

Du kan se den nye kanalgrupperingen i Kanaler-rapporten ved å velge grupperingen fra Primær dimensjon-rullegardinmenyen. I rapportene om multikanalstrakter er den nye kanalgrupperingen din tilgjengelig via Kanalgrupperinger-rullegardinmenyen.

Du kan opprette maksimalt 50 nye kanalgrupperinger per rapporteringsvisning.

Oppgrader egendefinerte kanalgrupperinger til rapporteringsvisningsnivå

Hvis du har redigeringstilgang på rapporteringsvisningsnivå, kan du flytte opp én eller flere av de egendefinerte kanalgrupperingene dine fra brukernivå til rapporteringsvisningsnivå. Når du flytter opp en egendefinert kanalgruppering, blir det opprettet en kopi av den på rapporteringsvisningsnivå. Dermed kan

• brukere som har seer-rollen eller høyere, se og bruke den promoterte kanalgrupperingen
  • brukere med redigeringstilgang på rapporteringsvisningsnivå endre konfigurasjonen på rapporteringsvisningsnivå ved å følge menybanen Kanalinnstillinger > Kanalgruppering

Du beholder imidlertid fortsatt kontroll over den egendefinerte kanalgrupperingen din på brukernivå. Kanalgrupperingen du har flyttet opp, telles opp mot rapporteringsvisningens øvre grense på 50 kanalgrupperinger.

Kopiér, del eller slett en egendefinert kanalgruppering

Når du har opprettet og lagret en egendefinert kanalgruppering, kan du kopiere, slette eller dele den direkte med andre. Du kan også dele den i løsningsgalleriet.

Når du deler en egendefinert kanalgruppering, blir bare konfigurasjonsinformasjonen delt. Dataene dine holdes private. Finn ut mer om hvordan du deler ressurser, deriblant hvordan du deler mange egendefinerte kanalgrupperinger samtidig.

Du kan også slette eller kopiere egendefinerte kanalgrupperinger. Når du kopierer en egendefinert gruppering, kan du bruke den som grunnlag for å lage en annen egendefinert kanalgruppering.

Sånn kan du kopiere, dele eller slette en egendefinert kanalgruppering:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Klikk på Egendefinerte kanalgrupperinger i Rapporteringsvisning-kolonnen.
  4. Gå til Handlinger-rullegardinmenyen, og velg Kopiér, Del eller Slett.

Endre standardkanalgrupperingen

Du kan redigere standardkanalgrupperingen for å definere nye kanaler, fjerne eksisterende kanaler eller endre kanaldefinisjoner. Du kan riktignok ikke endre systemdefinisjonen, men du kan bruke de ulike dimensjonene til å omdefinere en eksisterende kanal.

Eksempel
Du kan endre definisjonen av Sosialt-kanalen fra «Systemdefinert kanal samsvarer nøyaktig med Sosialt» til «Kilde inneholder plus.google.com|facebook.com».

Du må huske at alle endringer du gjør i standardkanalgrupperingen for en rapporteringsvisning, får disse følgene:

• Måten Analytics klassifiserer trafikken din på, endres permanent.
  • De er synlige for alle brukerne av rapporteringsvisningen.
  • De har ingen tilbakevirkende kraft, så den historiske kanalgrupperingen for trafikk forblir den samme.

Sånn kan du endre kanaldefinisjoner:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Klikk på Kanalinnstillinger.
  4. Klikk på Kanalgruppering.
  5. Klikk på Standard kanalgruppering.
  6. For å redigere en kanal, klikk på redigeringsikonet (en blyant).
  7. Endre reglene for kanalen. Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i disse reglene.
    • Velg en dimensjon fra den første rullegardinmenyen.
    • Velg en operator fra den andre rullegardinmenyen.
    • Skriv inn verdien du vil bruke, i tekstfeltet. For eksempel: Kilde inneholder plus.google.com.
    • Legg til AND- og OR-utsagn etter behov, og klikk så på Ferdig.
  8. For å legge til en ny kanal, klikk på Definer en ny kanal.
  9. For å fjerne en kanal, klikk på sletteikonet (X) og så på Slett regelen i forgrunnsvinduet.
  10. Klikk på Lagre.

Hvis du redigerer definisjonene av standardkanalene, kan du gå tilbake til standardvalgene ved å klikke på Tilbakestill kanalene øverst i listen. Denne handlingen har ikke tilbakevirkende kraft, så eventuelle økter som inntraff forut for at du tilbakestilte kanalene til standardvalgene, er fortsatt klassifisert i henhold til de forrige kanaldefinisjonene dine.

Kanalgrupperinger i multikanalstrakter

I rapportene Multikanalstrakter > Assisterte konverteringer og Toppbaner for konvertering blir standardkanalgrupperingen for multikanalstrakter brukt som standard. Du kan endre hoveddimensjonen om du vil at dataene dine skal organiseres etter standardkanalgrupperingen. Hvis du vil se dataene organisert etter en standard kanalgruppering eller en ny kanalgruppering på rapporteringsvisningsnivå, må du velge det aktuelle navnet fra Kanalgrupperinger-rullegardinmenyen.

Grenser og forbehold

Grenser

Hver bruker kan opprette maksimalt 100 egendefinerte kanalgrupperinger. Hver rapporteringsvisning kan i sin tur inneholde maksimalt 50 kanalgrupperinger i tillegg til standardkanalgrupperingen.

Kanalgrupperinger og filtre for rapporteringsvisninger

I standard og egendefinerte kanalgrupperinger blir det brukt filtrerte dimensjonsverdier når økter skal klassifiseres som at de tilhører en bestemt kanal. Dette innebærer at kanalgrupperingen følger dimensjonsverdier som blir mutert eller endret som en følge av eventuelle filtre du måtte bruke.

Eksempel

Du bruker et Søk og erstatt-filter for å endre et kampanjenavn fra Kampanje A til Kampanje B. Hvis du tar med Kampanje B i definisjonen av Kanal X, blir alle økter som kommer fra klikk i Kampanje A, gruppert i Kanal X.

Tidligere, mer spesifikt før mars 2017 for 360-kontoer og før september 2016 for standardkontoer, ble samlede kanalgrupperinger tilordnet før filtrene for rapporteringsvisninger endret dimensjonsverdiene. I noen tilfeller førte dette til at det ikke ble samsvar mellom kanaldefinisjonene og kanalen en økt ble tilordnet. Vi har imidlertid korrigert dette problemet, slik at produktet nå er mer konsekvent.

Kanalgrupperinger og kostnadsdata for multikanalstrakter

Analytics har ikke lov til å be om informasjon om tilknyttede kostnadsdata fra alle dimensjoner. Hvis det brukes slike dimensjoner for å definere en kanalgruppering, kan ikke kostnadsdataene for alle kanalene i denne kanalgrupperingen hentes ut.

Campaign Manager 360-, Display & Video 360- og Search Ads 360-dimensjoner

Dimensjoner for Campaign Manager 360, Display & Video 360 og Search Ads 360 er ikke tilgjengelige i standard kanalgrupperinger. Disse dimensjonene er imidlertid tilgjengelige for egendefinerte kanalgrupperinger du selv oppretter.

Forskjeller mellom Kanaler-rapporten og Google Ads-rapportene

Når kanalgrupperingen for ulik trafikk skal fastslås permanent, blir det brukt dimensjonsverdier som er tilgjengelige i Google Ads på de daglige behandlingstidspunktene (sanntidsverdier). Selv om disse dimensjonsverdiene blir endret (f.eks. ved at en kampanje gis nytt navn i Google Ads), så endres ikke den historiske kanalgrupperingen for denne trafikken. Du kan komme til å se forskjeller mellom Google Ads-rapportene og Kanaler-rapporten ettersom vi i Google Ads-delrapportene bruker de til enhver tid gjeldende dimensjonsverdiene (altså på det tidspunktet rapporten lastes inn) for Google Ads-trafikken.

Kanalgrupperinger og regulære uttrykk

Hvis du bruker et regulært uttrykk som definisjon på en kanal, blir det som standard ansett som et uttrykk med fullt samsvar. Det skal altså samsvare med den eksakte termen som skrives inn. Hvis du i stedet vil at endringsparameteren for kanalgrupperingen skal opptre som et regulært uttrykk, kan du legge til «.*» i begynnelsen og slutten av strengen.

Eksempel
Du ønsker å definere en kanal på en slik måte at trafikk fra en kampanje som omfatter termen januar (f.eks. 1. januar, 2. januar eller bare januar), tas med. I stedet for at du angir regelen som januar (noe som bare returnerer januar), kan du angi den som .*januar.*
Hvis du har behov for å finne et spesifikt samsvar, må du opprette det regulære uttrykket i tråd med dette. Hvis du for eksempel vil finne samsvar utelukkende med strengen «sted», må du sette opp uttrykket slik at «sted» både er begynnelsen og slutten av strengen: ^sted$.

Rich media-innhold og visninger er alltid klassifisert som Displaynettverket.

Rich media-innhold og visninger er alltid klassifisert som Displaynettverket og kan ikke tilordnes nye kategorier i kanalgrupperinger som ikke er standardgrupperinger.