[UA] Om kanalgrupperinger

Få oplysninger om, hvordan din trafik klassificeres i Analytics.
I denne artikel kan du læse om kanalgrupperinger i Universal Analytics. Se følgende ressourcer for at få lignende oplysninger vedrørende Google Analytics 4:

Kanalgrupperinger er regelbaserede grupperinger af dine trafikkilder. I alle dine Analytics-rapporter kan du se dine data ordnet i henhold til standardkanalgrupperingen, som er en gruppering af de mest almindelige trafikkilder, f.eks. betalt søgning og direkte. Det giver dig mulighed for hurtigt at kontrollere effektiviteten for hver enkelt af dine trafikkanaler.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Oversigt over kanalgrupperinger

Kanalerne i standardkanalgrupperingen opfylder de fleste Analytics-brugeres behov, men hvis du har særlige analysekrav og gerne vil mærke din trafik på en anden måde, kan du gøre følgende:

• Oprette en tilpasset kanalgruppering (på brugerniveau).
  • Oprette en ny kanalgruppering (på visningsniveau).
  • Redigere standardkanalgrupperingen (på visningsniveau).

Når du opretter en tilpasset kanalgruppering på brugerniveau eller en ny kanalgruppering i en visning:

• Kan du vælge den med det samme i rapporter.
  • Kan du anvende den med tilbagevirkende kraft og se historiske data klassificeret i henhold til dine nye kanaldefinitioner.
  • Kan du ændre visningen af dine data i rapporter, uden at dataene ændres.

Når du redigerer standardkanalgrupperingen for en visning:

• Ændrer du rådataene for nye sessioner permanent, fordi Analytics-mærkningen af indgående trafik ændres. Alle sessioner, der finder sted efter din redigering af standardkanalgrupperingen, mærkes i henhold til dine opdaterede kanaldefinitioner.
  • Kan du ikke anvende dine nye kanaldefinitioner med tilbagevirkende kraft, så den historiske kanalgruppering af trafik ændres ikke.

Opret en tilpasset kanalgruppering

En tilpasset kanalgruppering er kun synlig for den bruger, der har oprettet den. Sådan opretter du en tilpasset kanalgruppering:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den visning, hvor du ønsker at oprette en tilpasset kanalgruppering.
  3. Klik på Tilpasset kanalgruppering under PERSONLIGE VÆRKTØJER OG AKTIVER.
  4. Klik på +Ny kanalgruppering.
  5. Navngiv din nye kanalgruppering.
  6. Klik på +Definer en ny kanal.
  7. Navngiv din nye kanal.
  8. Definer reglerne for den nye kanal. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i disse regler.
    • Vælg en dimension på den første rullemenu.
    • Vælg en operator i den anden rullemenu.
    • I tekstfeltet skal du indtaste den værdi, du ønsker at bruge. Det kan f.eks. være: Kilde indeholder plus.google.com.
    • Tilføj OG- og ELLER-udsagn efter behov, og klik derefter på Udfør.
  9. Tilføj og definer flere kanaler.
  10. Træk kanalerne for at vælge den rækkefølge, de skal anvendes i.
  11. Klik på knappen Gem.

Der kan maksimalt oprettes 100 tilpassede kanalgrupperinger pr. bruger.

Opret en ny kanalgruppering for en visning

Du kan oprette en ny kanalgruppering for en visning og straks se dette afspejlet i dine rapporter.

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den visning, hvor du ønsker at oprette en ny kanalgruppering.
  3. Klik på Kanalindstillinger.
  4. Klik på Kanalgruppering.
  5. Klik på +Ny kanalgruppering.
  6. Navngiv din nye kanalgruppering.
  7. Klik på +Definer en ny kanal.
  8. Navngiv din nye kanal.
  9. Definer reglerne for den nye kanal. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i disse regler.
    • Vælg en dimension på den første rullemenu.
    • Vælg en operator i den anden rullemenu.
    • I tekstfeltet skal du indtaste den værdi, du ønsker at bruge. Det kan f.eks. være: Kilde indeholder plus.google.com.
    • Tilføj OG- og ELLER-udsagn efter behov, og klik derefter på Udfør.
  10. Tilføj og definer flere kanaler.
  11. Træk kanalerne for at vælge den rækkefølge, de skal anvendes i.
  12. Klik på Gem.

I rapporten Kanaler kan du se din nye kanalgruppering ved at vælge den i rullemenuen Primær dimension. I rapporterne Multikanaltragte finder du din nye kanalgruppering i rullemenuen Kanalgrupperinger.

Der kan maksimalt oprettes 50 nye kanalgrupperinger pr. visning.

Flyt en tilpasset kanalgruppering op på visningsniveau

Hvis du har redigeringsadgang på visningsniveau, kan du flytte en eller flere af dine tilpassede kanalgrupperinger fra brugerniveau op på visningsniveau. Når du flytter en tilpasset kanalgruppering op, oprettes der en kopi af den på visningsniveau, hvilket giver mulighed for følgende:

• Brugere med rollen Passiv bruger på visningsniveau eller højere for at se og bruge den kanalgruppering, der er blevet flyttet op.
  • Brugere med rollen Redaktør på visningsniveau kan redigere visningsniveaukonfigurationen fra Kanalindstillinger > Kanalgruppering.

Du bevarer kontrollen over din oprindelige tilpassede kanalgruppering på brugerniveau. Den kanalgruppering, der er blevet flyttet op, tælles med i visningens begrænsning på 50 kanalgrupperinger.

Kopiér, del eller slet en tilpasset kanalgruppering

Når du har oprettet og gemt en tilpasset kanalgruppering, kan du kopiere eller slette den, dele den med andre direkte eller dele den med andre via Solutions Gallery.

Når du deler en tilpasset kanalgruppering med andre, er det kun konfigurationsoplysningerne, der deles med andre. Dine data deles ikke med andre. Få flere oplysninger om deling af aktiver, herunder hvordan du deler mange tilpassede kanalgrupperinger på én gang.

Du kan også slette eller kopiere en tilpasset kanalgruppering. Når du kopierer en tilpasset gruppering, kan du bruge den som udgangspunkt, når du skal oprette en anden tilpasset kanalgruppering.

Sådan kopierer, deler eller sletter du en tilpasset kanalgruppering:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og gå til din ønskede visning.
  3. Klik på Tilpassede kanalgrupperinger i kolonnen Vis.
  4. Vælg Kopiér, Del eller Slet i rullemenuen Handlinger.

Rediger standardkanalgrupperingen

Du kan redigere standardkanalgrupperingen for at definere nye kanaler, fjerne allerede oprettede kanaler og ændre kanaldefinitioner. Du kan ikke redigere systemdefinitionen, men du kan bruge andre dimensioner til at omdefinere en allerede oprettet kanal.

Eksempel
Du kan ændre definitionen af kanalen Social interaktion fra "Systemdefineret kanal matcher Social interaktion præcist" til "Kilde indeholder plus.google.com|facebook.com".

Husk! For de ændringer, du foretager af standardkanalgrupperingen for en visning, gælder følgende:

• De ændrer permanent den måde, Analytics klassificerer din trafik på.
  • De er synlige for alle brugere af visningen.
  • De anvendes ikke med tilbagevirkende kraft, så den historiske kanalgruppering af trafik ændres ikke.

Sådan redigerer du kanaldefinitionerne:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ønskede visning.
  3. Klik på Kanalindstillinger.
  4. Klik på Kanalgruppering.
  5. Klik på Standardkanalgruppering.
  6. Klik på redigeringsikonet (blyanten) for at redigere en kanal.
  7. Rediger reglerne for kanalen. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i disse regler.
    • Vælg en dimension på den første rullemenu.
    • Vælg en operator i den anden rullemenu.
    • I tekstfeltet skal du indtaste den værdi, du ønsker at bruge. Det kan f.eks. være: Kilde indeholder plus.google.com.
    • Tilføj OG- og ELLER-udsagn efter behov, og klik derefter på Udfør.
  8. Klik på Definer en ny kanal, hvis du vil tilføje en ny kanal.
  9. Klik på sletningsikonet (X) og derefter på Slet regel i pop op-vinduet, hvis du vil fjerne en kanal.
  10. Klik på Gem.

Hvis du redigerer standardkanaldefinitionerne, kan du altid vende tilbage til standardkanalerne ved at klikke på Nulstil kanaler oven for listen. Dette sker dog ikke med tilbagevirkende kraft: Alle sessioner, der fandt sted, før du vendte tilbage til standardkanalerne, forbliver klassificeret i henhold til dine tidligere kanaldefinitioner.

Kanalgrupperinger i multikanaltragte

I rapporterne Multikanaltragte > Assisterede konverteringer og Topkonverteringsstier bruges MCF-standardkanalgrupperingen som standard. Du kan ændre den primære dimension, så dine data vises ordnet efter standardkanalgrupperingen. Hvis dine data skal vises ordnet efter en tilpasset kanalgruppering eller en ny kanalgruppering på visningsniveau, skal du vælge det pågældende navn i rullemenuen Kanalgrupperinger.

Grænser og forbehold

Grænser

Hver bruger kan oprette maksimalt 100 tilpassede kanalgrupperinger. Hver visning kan maksimalt indeholde 50 kanalgrupperinger ud over standardkanalgrupperingen.

Kanalgruppering og visningsfiltre

Standardgruppering og tilpasset kanalgruppering bruger filtrerede dimensionsværdier til at klassificere en session i en kanal. Det betyder, at dimensionsværdier, der er blevet muteret eller ændret på grund af eventuelle visningsfiltre, du bruger, følges ved kanalgruppering.

Eksempel

Du bruger et filter af typen Søg og erstat til at ændre et kampagnenavn fra Kampagne A til Kampagne B. Hvis du medtager Kampagne B i definitionen for Kanal X, grupperes eventuelle sessioner, der stammer fra klik på en annonce i Kampagne A, i Kanal X.

Bemærk! Tidligere (før marts 2017 for 360-konti og før september 2016 for Standard-konti) blev samlede kanalgrupper tilføjet, inden visningsfiltre ændrede værdier for dimensioner. I nogle tilfælde førte det til uoverensstemmelse mellem kanaldefinitioner og den kanal, som en session var tildelt. Denne adfærd har vi nu justeret for at gøre produktet mere konsistent.

Kanalgruppering og omkostningsdata for multikanaltragte

Det er ikke alle dimensioner, der giver Analytics mulighed for at generere forespørgsler om tilhørende omkostningsdata. Hvis sådanne dimensioner bruges til at definere en kanalgruppering, er det ikke muligt at hente omkostningsdata for alle kanaler i kanalgrupperingen.

Dimensioner for Campaign Manager 360, Display & Video 360 og Search Ads 360

Dimensioner for Campaign Manager 360, Display & Video 360 og Search Ads 360 er ikke tilgængelige til standardkanalgrupperinger. Disse dimensioner er dog tilgængelige for tilpassede kanalgrupperinger, du opretter.

Forskelle mellem rapporten Kanaler og Google Ads-rapporter

Google Ads-dimensionsværdierne på det daglige behandlingstidspunkt bruges til at fastlægge kanalgrupperingen for trafik permanent. Hvis disse dimensionsværdier ændres (eksempelvis hvis en kampagne omdøbes i Google Ads), medfører det ingen ændring af den historiske kanalgruppering af trafikken. Du vil muligvis opleve forskelle mellem dine Google Ads-rapporter og rapporten Kanaler, fordi de aktuelle eller "live" (på rapportindlæsningstidspunktet) dimensionsværdier for Google Ads-trafik rapporteres i Google Ads-sektionen.

Kanalgruppering og regulære udtryk

Når du bruger et regulært udtryk som definition for en kanal, behandles det som standard som et komplet match. Det betyder, at det kun matcher den præcise term, der indtastes. Hvis du i stedet vil have, at kanalgrupperingseditoren skal fungere som en søgning med regulære udtryk, skal du tilføje .* i starten og slutningen af strengen.

Eksempel
Du vil definere en kanal, så den inkluderer trafik fra en kampagne, der indeholder termen januar (f.eks. januar1, 2.januar, januar). I stedet for at angive reglen som januar (som kun vil hente januar), kan du indtaste den som .*januar.*
Hvis du har brug for et specifikt match, skal du udforme dit regulære udtryk i overensstemmelse hermed. Hvis du f.eks. har brug for kun at matche strengen "site", skal du udforme dit regulære udtryk, så "site" er både i starten og slutningen af strengen: ^site$.

Rich media og eksponeringer klassificeres altid som Displaynetværk

Rich media og eksponeringer klassificeres altid som Displaynetværk og kan ikke omkategoriseres i ikke-standard-kanalgrupperinger.