Sobre els segments

Aïlleu i analitzeu subconjunts de dades.
Contingut d'aquest article:

Introducció

Un segment és un subconjunt de dades d'Analytics. Per exemple, del conjunt de tots els usuaris, podríeu establir un segment que estigués format pels usuaris d'un país o d'una ciutat concrets. Un altre segment podria estar format pels usuaris que compren productes d'una línia determinada o que visiten una secció específica del vostre lloc.

Els segments us permeten aïllar i analitzar aquests subconjunts de dades perquè pugueu interpretar els components de les tendències del negoci que identifiqueu i respondre-hi. Per exemple, si observeu que els usuaris d'una regió geogràfica concreta ja no compren la mateixa quantitat de productes d'una línia determinada tal com feien habitualment, podeu esbrinar si una empresa de la competència ofereix els mateixos tipus de productes a preus més baixos. Si aquest és el cas, podeu respondre amb un descompte de fidelització per a aquests usuaris per oferir uns preus encara més reduïts que els de la competència.

També podeu fer servir els segments com a base per als públics. Per exemple, podríeu crear un segment d'usuaris que visitin les pàgines de roba per a home del vostre lloc web i, després, segmentar només aquests usuaris (és a dir, el públic) mitjançant una campanya de remàrqueting que se centri en els nous articles que afegiu a les pàgines en qüestió. Més informació

Tipus de segments

Un segment consta d'un o més filtres no destructius (és a dir, que no modifiquen les dades relacionades). Aquests filtres aïllen subconjunts d'usuaris, de sessions i de peticions de fitxer:

• Subconjunts d'usuaris: per exemple, els usuaris que havien fet una compra anteriorment o els usuaris que han afegit articles al carretó electrònic però que no han fet cap compra.
  • Subconjunts de sessions: per exemple, totes les sessions que s'originen arran de la Campanya A o totes les sessions durant les quals s'ha fet una compra.
  • Subconjunts de peticions de fitxer: per exemple, totes les peticions amb uns ingressos superiors a 10 €.

Podeu incloure filtres per a usuaris, sessions i peticions de fitxer en un mateix segment.

El model d'usuari d'Analytics user mostra la manera en què els segments es corresponen amb la jerarquia de dades d'Analytics data:

• Usuaris: gent que interacciona amb la vostra propietat (p. ex., un lloc web o una aplicació).
  • Sessions: les interaccions d'un únic usuari s'agrupen en sessions.
  • Peticions de fitxer: les interaccions durant una sessió es coneixen com a peticions de fitxer. Aquestes peticions inclouen interaccions com ara nombre de pàgines visualitzades, esdeveniments i transaccions.

Un únic usuari pot tenir diverses sessions i cada sessió pot incloure diferents peticions de fitxer, com es mostra a continuació:

USUARI
sessió sessió sessió
petició petició petició petició petició petició petició petició petició

Utilitzar els segments

Quan apliqueu un segment i us desplaceu pels informes, el segment romandrà actiu fins que el tragueu. Podeu aplicar fins a quatre segments alhora i comprar les dades separades de cadascun als informes, unes al costat de les altres.

A més d'analitzar les dades amb segments, podeu utilitzar-les per crear públics.

Analytics inclou segments predefinits (segments del sistema) que podeu utilitzar directament o bé podeu copiar i editar per crear segments personalitzats. També podeu crear els vostres propis segments des de zero o importar-los de la Galeria de solucions d'Analytics, un mercat gratuït on els usuaris d'Analytics comparteixen segments i altres solucions que han desenvolupat.

Definició i abast dels segments

Els segments es basen en les dimensions i les mètriques dels vostres informes d'Analytics, per exemple:

• Tipus d'usuari coincideix exactament “Usuari recurrent”
  • País/territori coincideix exactament “Estats Units”
  • Percentatge de conversions de comerç electrònic > "0,2%"

A més d'identificar les dimensions i les mètriques dels filtres individuals d'un segment, també podeu establir l'abast de les dades per a un filtre. Hi ha tres tipus d'abast que podeu utilitzar:

• Petició de fitxer: comportament limitat a una sola acció, com ara mostrar una pàgina o iniciar un vídeo.
  • Sessió: comportament dins d'una mateixa sessió, com ara, els objectius que els usuaris han assolit durant una sessió o la quantitat d'ingressos que han generat durant una sessió.
  • Usuari: comportament en totes les sessions dins de l'interval de dates que utilitzeu, fins a 93 dies, com ara tots els objectius que els usuaris han assolit o tots els ingressos que han generat (en totes les sessions) durant l'interval de dates en qüestió.

El Creador de segments s'utilitza per definir tots els filtres que constitueixen un segment.

Límits dels segments

Els segments que es creen o s'importen estan subjectes als límits següents:

Total de segments

• 1.000 per usuari en segments que puguin aplicar-se o editar-se en qualsevol visualització (disponibilitat del segment: Puc aplicar o editar el segment en qualsevol visualització).
  • 100 per usuari i visualització en segments que només l'usuari de la visualització pugui aplicar o editar (disponibilitat del segment: Puc aplicar o editar el segment en aquesta visualització).
  • 100 per visualització en segments que tots els usuaris de la visualització puguin aplicar o editar (disponibilitat del segment: Els col·laboradors i jo podem aplicar o editar el segment en aquesta visualització).

Per exemple:

Un usuari pot tenir:

• 1.000 segments que puguin aplicar-se o editar-se en totes les visualitzacions, i a més,
  • 100 segments que només l'usuari pugui aplicar o editar en la visualització A, i a més,
  • 100 segments que només l'usuari pugui aplicar o editar en la visualització B.

Una visualització pot tenir:

• 100 segments per usuari que només l'usuari pugui aplicar o editar en la visualització;
  • 100 segments que qualsevol usuari pugui aplicar o editar en la visualització.

Per tant, quan hàgiu arribat a aquests límits, no podreu crear ni importar cap altre segment.

Aquests límits no s'apliquen als segments del sistema.

Segments aplicats als informes

Podeu aplicar fins a quatre segments alhora als informes.

Intervals de dates

Amb els segments basats en els usuaris, podeu aplicar un interval de dates màxim de 93 dies als informes. Si l'interval de dates ja està definit en més de 93 dies, en crear un segment basat en els usuaris, Analytics restableix l'interval de dates a 93 dies a partir de la data d'inici.

L'interval de dates màxim dels segments basats en l'opció Data de la primera sessió és de 31 dies.

Límits de les dades en segments basats en els usuaris

Com ja hem dit abans, els segments basats en els usuaris tenen un interval de dates màxim de 93 dies, dels quals els informes d'Analytics mostren només les 1.000 primeres sessions de cada usuari. Els recomptes de sessions inferiors a 1.000 en un període de 93 dies solen ser un indicador de trànsit no humà.

Embuts multicanal

No utilitzeu la funció Segments als informes multicanal, sinó la funció Segments de conversió.

Dades de cost de Google Ads

Les dades de cost de Google Ads no són compatibles amb els segments. Si apliqueu un segment a un informe de Google Ads que inclogui dades de cost, el valor de totes aquestes dades serà igual a zero.

Passos següents

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!