Rapporten Täckning för User ID

Se fördelningen av User ID:n i all trafik.
Rapporten kan endast visas i User ID-aktiverade egendomar, och endast i vyer för egendomen i fråga som inte är User ID-aktiverade.

Rapporten Täckning för User ID är en översikt över fördelningen av tilldelade User ID:n i all din trafik. Du kan se det totala antalet sessioner och jämföra andelen användare som tilldelas ett User ID med andelen som inte gör det.

Innehåll i artikeln:

Rapporten Täckning för User ID

Du kommer åt rapporten Täckning för User ID i rapportvyerna efter att du har konfigurerat User ID. Öppna rapporten genom att skriva Täckning för User ID i sökrutan ovanför rapportnavigeringen och markera resultatet. Du kan också bläddra till rapporten i rapportnavigeringen. Du hittar den bland rapporterna Målgrupp > Beteende i webbvyerna och bland Beteende > Beteende i appvyerna.

Om du inte ser rapporten kanske du inte har konfigurerat User ID, eller så kanske du använder en rapportvy som inte inbegriper den här rapporten.

Find the User ID Coverage report under Audience.

Klicka om du vill utöka bilden och se var du hittar alternativen i gränssnittet.

Innehåll i rapporten Täckning för User ID

Användare som tilldelas ett User ID beter sig ofta annorlunda på webbplatsen än användare utan User ID.

Till exempel kan du ställa in funktionen så att användarna tilldelas ett User ID när de loggar in på ett konto. Det medför att användare som tilldelas ett User ID är samma användare som interagerar med ditt innehåll medan de är inloggade. I rapporten Täckning för User ID kan du se procentandelen sessioner som inbegriper aktivitet från inloggade användare.

Inloggade användare engagerar sig ofta mer med innehållet eller kan göra sådant som användare som inte är inloggade inte kan göra (till exempel göra ett köp). Du kan fatta bättre affärsbeslut om du separerar de här båda trafiksegmenten i dina rapporter.

Du kan utforma annonser, innehåll, interaktiva aktiviteter och transaktioner för inloggade användare som skiljer sig från motsvarande för andra användare. Du kan använda rapportinformationen för att lägga upp strategier för hur du ska uppmuntra användare med befintliga konton att logga in när de använder ditt innehåll, eller komma på nya sätt att få användare att registrera nya konton.

Begränsningar i rapporten Täckning för User ID

1. Rapporten Täckning för User ID är inte tillgänglig i alla rapportvyer. Den är bara tillgänglig i vyer efter att du har konfigurerat User ID.
  2. Rapporten Täckning för User ID visar bara en översikt över hur stor del av trafiken som är kopplad till ett User ID. Rapporten innehåller ingen data eller detaljerad information om användare och sessioner där ett User ID tilldelats. Använd rapporten Täckning för User ID tillsammans med en User ID-vy om du vill se en detaljerad analys av hur användare med User ID använder ditt innehåll.
  3. Du bestämmer själv vad User ID ska kopplas till. Du måste konfigurera och implementera User ID i din egen specifika tekniska miljö. I exemplet ovan kan du se vilken information du kan hämta från rapporten Täckning för User ID om du kopplar User ID till en kontoinloggning. Det här är bara ett exempel på hur du kan använda User ID. User ID kopplas inte automatiskt till användarkonton eller någon annan data.
google-developers-svg

I vår utvecklarguide hittar du teknisk information om hur du kan implementera User ID: