Sociale conversies verschillen per rapport

Het is mogelijk dat het aantal gerapporteerde conversies voor dezelfde sociale site verschilt in de rapporten Alle verkeer, Sociale conversies en Multi-channel trechter voor webproperty's. In dit artikel wordt beschreven hoe de conversies in elk van deze rapporten worden verhoogd, om u inzicht te geven in de verschillen die u kunt tegenkomen.

Gegevens uit één sociaal netwerk in deze rapporten vergelijken:

1. Voeg de secundaire dimensie Bron/medium aan de rapporten Sociale conversies of Multi-channel trechter toe. Deze dimensie wordt standaard weergegeven in het rapport Alle verkeer.
  2. Gebruik in elk rapport het geavanceerde filter (boven aan de gegevenstabel) om de gegevens te beperken tot één bron of medium.
  3. Controleer of u naar dezelfde transactiestatistieken kijkt voor deze drie rapporten. Gebruik het dropdown-menu 'Conversie' boven aan een rapport om de statistiek te wijzigen.

Wanneer u gegevens in deze rapporten vergelijkt, moet u rekening houden met het volgende:

• De overzichtsperiode en het attributiemodel verschillen voor deze drie rapporten.
  • Het rapport Sociale conversies verzamelt alle sociale verwijzingen in één rapport en gebruikt vriendelijke namen om verkeer van verschillende sociale netwerken te verzamelen. De gegevens worden in de andere rapporten mogelijk weergegeven met een andere naam.
  • In het rapport 'Alle verkeer' wordt het verkeer dat afkomstig is van sociale sites, weergegeven als een verwijzing, tenzij u handmatig trackingparameters voor het bijhouden van campagnes heeft gebruikt.
Alle verkeer Sociale conversies Multi-channel trechter
Overzichtsperiode

Standaard zes maanden. U kunt de sessie-instellingen * wijzigen om dit aan te passen.

30 dagen

Standaard 30 dagen. Gebruik de rapportregelaar om dit te wijzigen in een waarde tussen 1 en 90 dagen.

Toeschrijvingsmodel Omvat alleen conversies waarbij de laatste klik vóór een conversie is uitgevoerd door verkeer van een sociaal netwerk, of conversies van rechtstreeks verkeer.

Omvat alle conversies waarbij het verkeer van een sociaal netwerk als ondersteunende klik en/of als laatste klik betrokken was in het conversiepad.

De som van de ondersteunde conversies en de laatste interactieconversies kan groter zijn dan het totale aantal conversies omdat alleen een van beide totaalaantallen wordt verhoogd wanneer voor hetzelfde kanaal zowel een ondersteuningsconversie als laatste klik voor dezelfde conversie is uitgevoerd.

Omvat alle conversies waarbij het verkeer van een sociaal netwerk als ondersteunende klik en/of als laatste klik betrokken was in het conversiepad.

De som van de ondersteunde conversies en de laatste interactieconversies kan groter zijn dan het totale aantal conversies omdat alleen een van beide totaalaantallen wordt verhoogd wanneer voor hetzelfde kanaal zowel een ondersteuningsconversie als laatste klik voor dezelfde conversie is uitgevoerd.

Deze Universal Analytics-functie is alleen beschikbaar voor websites die gtag.js of analytics.js gebruiken. Het gebruik van ga.js (klassieke Analytics) voorkomt dat verwijzingsuitsluitingen werken.

*Als u klassieke Analytics gebruikt, kunt u gebruikmaken van de _setCampaignCookieTimeout-methode .