Toeschrijving op basis van gegevens gebruiken en interpreteren

Deze functie is alleen beschikbaar in Google Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform.

U kunt toeschrijving op basis van gegevens gebruiken om nieuwe manieren te ontdekken voor het optimaliseren van uw ROAS. Hier volgen enkele voorgestelde stappen om u op weg te helpen:

1. Kies een conversietype dat u wilt analyseren: Bekijk uw Analytics-doelen en e-commerce-transacties, en bepaal welk conversietype u wilt verbeteren. Stel dat u bijvoorbeeld wilt dat meer mensen uw leadgeneratieformulier invullen en dat u dit heeft ingesteld als doel. U kunt de kiezer voor Conversietypen in uw rapporten voor Toeschrijving gebruiken om uw analyse te richten op dit conversietype.
  2. Selecteer een campagne of kanaal, of stel zoekwoorden in voor optimalisatie: kijk naar uw doel (ingevulde leadgeneratieformulieren) en evalueer de technieken die u momenteel gebruikt om conversies te genereren. Stel dat u adverteert in het Display Netwerk en dat u uw rendementen voor dit kanaal wilt verbeteren.
  3. Vergelijk de waarden voor toeschrijving op basis van gegevens met de waarden van uw standaardtoeschrijvingsmodel: veel adverteerders gebruiken het model Laatste klik als standaardtoeschrijvingsmodel, maar u moet de nieuwe waarden vergelijken met het model dat u zelf heeft gebruikt. Raadpleeg de Modelverkenner om te bekijken hoe de gegevensgestuurde waarden zijn berekend.
  4. Identificeer de raakpunten met de grootste wijzigingen in modellen: gebruik het hulpprogramma voor toeschrijvingsmodelvergelijking om het conversietegoed tussen uw gegevensgestuurde model en maximaal twee andere modellen te vergelijken. Sorteer uw gegevens op basis van het wijzigingspercentage van uw CPA (kosten per acquisitie) om de kanalen of campagnes te vinden waar wijzigingen de meeste invloed zullen hebben.
  5. Wijzig uw budget en bronnen om mogelijkheden voor een hoger ROAS te ondersteunen: Nu u heeft geïdentificeerd welke kanalen (of campagnes of zoekwoorden) de meeste mogelijkheden bieden, past u uw programma's aan en test u de resultaten.
  6. Neem het toeschrijvingsmodel op basis van gegevens in gebruik: wanneer u de Modelverkenner heeft bekeken en de invloed van wijzigingen van uw budget en bronnen weet, kunt u bepalen hoe het toeschrijvingsmodel op basis van gegevens gerelateerd is aan uw vorige standaardmodel. In het vervolg hoeft u geen vergelijkingen meer te maken. U kunt uw voordeel halen uit het rapport ROI-analyse, waarmee u zich kunt richten op inzichten voor optimalisatie met alleen uw aangepaste toeschrijvingsmodel op basis van gegevens.

Opmerking

De onderliggende waarschijnlijkheidsmodellen die door toeschrijving op basis van gegevens worden gebruikt, bieden weliswaar nauwkeuriger voorspelde uitkomsten van conversies dan eerste- en laatste-klik-methodologieën, maar houd voor ogen dat geen enkel model 100% perfect. Toeschrijving op basis van gegevens probeert het werkelijke gedrag van klanten in de praktijk optimaal weer te geven, maar dit is een schatting die zo veel mogelijk moet worden gevalideerd met behulp van methoden als gecontroleerd experimenteren.