[UA] Slik identifiseres brukere for brukerberegninger

Denne artikkelen handler om hvordan brukere identifiseres for beregninger i Universal Analytics. Finn ut hvordan brukerdata samles inn i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Samle inn data om brukerne dine.

I «Brukere»- og «Aktive brukere»-beregningen fremgår det hvor mange brukere som har hatt interaksjoner med appen din eller nettstedet ditt.

For at Google Analytics skal kunne fastslå hvilken trafikk som tilhører hver enkelt bruker, blir det sendt en unik identifikator som er tilknyttet den enkelte brukeren, med hvert treff. Denne identifikatoren kan være én enkelt informasjonskapsel fra førstepart kalt «_ga», der en kunde-ID for Google Analytics lagres. Alternativt kan du bruke User-ID-funksjonen i kombinasjon med kunde-ID-en for med enda større sikkerhet å kunne identifisere brukere på alle enhetene der de åpner appen din eller nettstedet ditt. Hvis du vil finne ut mer om identifikatorer, kan du lese om informasjonskapsler og brukeridentifikasjon i utviklerdokumentasjonen vår.

Tidlig i 2017 begynte Google Analytics å oppdatere måten «Brukere»- og «Aktive brukere»-beregningen blir kalkulert på. Hensikten med dette var at vi skulle kunne telle antallet brukere raskere samt med større nøyaktighet og lavere feilprosent (vanligvis mindre enn 2 %). Målene er tilgjengelige i alle standardrapportene dine. Det kan være et lite avvik i antallet brukere sammenlignet med i den forrige beregningsmetoden (som forklares nedenfor). Unntaket er fullstendige rapporter og BigQuery Export, der vi fortsatt bruker den forrige beregningsmetoden. Den forrige beregningsmetoden brukes fortsatt også for «Nye brukere»-beregningen.

Vi bruker denne nye beregningsmetoden på brukerdata som er fra september 2016 og senere. Hvis datoperioden du bruker i den aktuelle rapporten, omfatter data som er eldre enn dette, blir dataene ufullstendige (det foretas datautvelgelse). Hvis du vil ha fullstendige rapporter med data fra før 2016, kan du deaktivere den nye beregningsmetoden ved å følge veiledningen nedenfor.

Fra og med august 2017 blir den nye beregningsmetoden brukt på data i egendefinerte tabeller.

Den forrige beregningsmetoden
I denne artikkelen skal vi forklare årsakene til at antallet registrerte brukere i en filtrert rapporteringsvisning kan være unøyaktig, og hvorfor du kan se avvik i antallet brukere i ulike rapporter. Gjør følgende om du derimot bare vil bytte til en rapporteringsvisning som ikke er filtrert:
  1. Logg på Google Analytics..
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg en ufiltrert rapporteringsvisning via menyen i RAPPORTERINGSVISNING-kolonnen. Velg en rapporteringsvisning fra listen dersom du er usikker på om den er filtrert eller ikke. Klikk på Filtre – her også nedenfor RAPPORTERINGSVISNING-kolonnen. Nå kan du se hvilke filtre som eventuelt brukes for den aktuelle rapporteringsvisningen.
  4. Når du har valgt en rapporteringsvisning, åpner du Rapporter for å gå tilbake til rapportene.

En kort innføring

Brukere- og Aktive brukere-beregningen viser hvor mange brukere som har åpnet eller hatt interaksjoner med appen din eller nettstedet ditt.

Analytics beregner antallet brukere per to ulike beregningsmetoder. Metoden som brukes, avhenger av typen rapportforespørsel som foreligger. Du kan derfor oppleve avvik i antallet brukere i forskjellige rapporter. Informasjonen i denne artikkelen gjelder også beregningen Aktive brukere.

Detaljert forklaring

Bakgrunn

Med et mål om at du raskt skal kunne se dataene i rapportene dine, lager Analytics et sett med uprøvde, forhåndssamlede datatabeller, som blir oppdatert én gang om dagen. (Hvis du vil ha mer informasjon om dette, kan du lese om hvordan sampling fungerer.) De forhåndssamlede datatabellene er godt utstyrt for å håndtere vanlige rapporteringsforespørsler, inkludert endringer i datoperioden i standardrapporter. Når du sender en rapportforespørsel, slår Analytics opp hver beregning i de forhåndssamlede datatabellene og viser disse resultatene i rapportene dine. Hvis du justerer datoperioden fra 1. august – 31. august til 1. august – 1. september, slår Analytics opp hver beregning i den forhåndssamlede datatabellen for 1. september og legger til de nye dataene i den eksisterende totalsummen.

Dette fungerer fint for de fleste beregninger. Mange beregninger, for eksempel Sidevisninger og Skjermvisninger, er enkle antall som øker for hver dag. Brukere er imidlertid basert på mer kompliserte beregninger. I stedet for bare å legge til (eller trekke fra) behandlede data fra de forhåndssamlede tabellene, må Analytics beregne Brukere på nytt for hver datoperiode du velger i en rapport. Hvis for eksempel en bruker besøker et nettsted 31. august og 1. september, gjenkjenner Analytics denne brukeren som en enkeltbruker i løpet av disse to dagene. Hvis du endrer datoperioden fra 1. august – 31. august til 1. august – 1. september, kan ikke Analytics bare legge forskjellen til verdien for Brukere som du ser i rapportene dine. Årsaken er at dette tallet er basert på en komplisert beregning, og ikke bare blir lagt til den aktuelle totalsummen i de forhåndssamlede datatabellene. I stedet må verdien beregnes i sanntid hver gang du ber om det i rapportene dine.

For å møte denne utfordringen beregnes Brukere på to måter. Den optimale beregningen velges på grunnlag av rapporten som vises.

Beregning 1: forhåndsberegnede data

Denne beregningen baserer seg kun på antall økter i den angitte datoperioden og tidspunktet for hver økt. (Dette bestemmes av teknologi som benyttes på enheten, for eksempel en nettleser, og kalles ofte klienttid.) Ettersom resultatet av denne beregningen kan legges til i de forhåndssamlede datatabellene, kan Analytics raskt hente disse dataene fra tabellen og vise dem i en rapport, også når du endrer datoperioden.

Beregning 1 brukes utelukkende i rapporter når den eneste dimensjonen er et tidsrom, for eksempel en dato , uke eller måned. Dette betyr at du bare ser den i Oversikt over målgrupper-rapporten når ingen segmenter er brukt, eller i en tilpasset rapport der én av disse datodimensjonene er den eneste dimensjonen som er brukt. Når du ser på brukere i dimensjoner som ikke er datodimensjoner, bruker Analytics en annen tabell, som er beskrevet nedenfor, for å beregne brukere på direkten.

Selv om denne beregningen raskt kan levere uprøvde data, har den noen ulemper. Den er basert på antall økter og klienttid. Hvis en brukers klienttid er uriktig, eller hvis du bruker en rapporteringsvisning som filtrerer ut noen økter fra en bruker (i stedet for alle brukere), kan dataene bli inkonsekvente.

Hvis du ønsker å unngå potensielle unøyaktigheter, kan du opprette en egendefinert rapport med en dimensjon som ikke er en datodimensjon, som er den samme for alle øktene til en bruker (f.eks. Nettleser, Operativsystem eller Mobilenhet). Dette tvinger Analytics til å bruke beregning 2 i stedet.

Beregning 2: direkte beregning av data

Beregning 2 er basert på måten du tildeler, samler inn og lagrer permanente data om trafikken på. Det finnes mange løsninger du kan implementere for å tilpasse dette, men den vanligste måten å tildele og lagre disse dataene på, er via informasjonskapsler som administreres i en nettleser.

Beregning 2 krever tunge kalkulasjoner på store datasett, og baserer seg derfor alltid på data i de rå økttabellene, og ikke de forhåndssamlede tabellene. Beregning 2 bruker lengre tid enn beregning 1 på å behandle og vise data i rapportene dine fordi verdiene beregnes i sanntid. Analytics kan ikke bare slå opp og levere data som allerede er behandlet og lagret i de forhåndssamlede tabellene. Beregningen kjøres hver gang du ber om det. Vær oppmerksom på at hvis visse vilkår innfris, kan dette medføre sampling. Brukere med Google Analytics 360-konto har tilgang til fullstendige rapporter.

Vi bruker beregning 2 i egendefinerte rapporter. Med dette alternativet kan antallet brukere beregnes på bakgrunn av en hvilken som helst dimensjon, for eksempel Nettleser, By eller Kilde.

Vær oppmerksom på at for enkelte dimensjoner, slik som kilde eller medium, er det mulig at den samme unike brukeren kan være i flere kategorier (f.eks. en besøkende fra organisk søk og betalt søk i samme datoperiode). Når du ser på antallet brukere i en slik dimensjon, skal summen av radene derfor ikke være lik totalsummen.

Bytt mellom de nye og forrige beregningene

1. Logg på Google Analytics..
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil endre.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Sett bryteren for Slå på Brukere-beregningen i rapporteringen i «Av»- eller «På»-posisjon under Brukeranalyse.
    Hvis innstillingen er «På», brukes den nye beregningen. Tilsvarende brukes den forrige beregningen hvis innstillingen er «Av».

Hvis du bytter mellom beregninger, endres måten rådataene brukes på i rapportberegningene dine. De underliggende dataene endres imidlertid ikke.

I Analytics 360 er standardinnstillingen «På».

I Analytics-standardutgaven er standardinnstillingen «Av».