[UA] Com s'identifiquen els usuaris per a les mètriques d'usuari

Aquest article explica com s'identifiquen els usuaris per a les mètriques a Universal Analytics. Per obtenir informació sobre com es recullen les dades d'usuari a Google Analytics 4, aneu a [GA4] Recollir dades sobre els usuaris.

Les mètriques Usuaris i Usuaris actius mostren quants usuaris han interaccionat amb el vostre lloc web o la vostra aplicació.

Perquè Google Analytics pugui determinar quin trànsit correspon a cada usuari, amb cada petició de fitxer s'envia un identificador únic associat a l'usuari. Aquest identificador pot ser una galeta pròpia anomenada _ga en què s'emmagatzema un identificador de client de Google Analytics. També podeu utilitzar la funció User-ID juntament amb l'identificador de client per poder identificar els usuaris de manera més precisa en tots els dispositius que utilitzen per accedir al vostre lloc web o a la vostra aplicació. Per obtenir més informació sobre els identificadors, consulteu l'article sobre galetes i identificació d'usuaris a la documentació per a desenvolupadors.

A principis de 2017, Google Analytics va començar a actualitzar el càlcul de les mètriques Usuaris i Usuaris actius per comptar els usuaris de manera més eficient, amb gran precisió i un percentatge d'error baix (normalment inferior al 2%). Totes dues mètriques estan disponibles als informes estàndard. Pot ser que observeu una petita diferència en el recompte d'usuaris respecte del mètode de càlcul anterior (explicat a continuació), amb l'excepció dels informes sense mostrejar i de BigQuery Export, en què es continua utilitzant el mètode anterior. Per a la mètrica Usuaris nous també es continua utilitzant el mètode de càlcul anterior.

El càlcul nou s'aplica a les dades d'usuaris des de setembre de 2016. Si l'interval de dates del vostre informe inclou dades anteriors a aquesta data, aleshores es duu a terme el mostreig. Si voleu informes sense mostrejar que incloguin dades anteriors al 2016, seguiu les instruccions que us oferim a continuació per desactivar el mètode de càlcul nou.

Des de l'agost de 2017 s'aplica el càlcul nou a les dades de taules personalitzades.

Mètode de càlcul anterior
En aquest article s'expliquen els motius pels quals una visualització filtrada pot mostrar un recompte incorrecte per a la mètrica Usuaris i per què és possible que detecteu algunes discrepàncies en aquesta mètrica entre els diferents informes. Ara bé, si només voleu canviar a una visualització no filtrada:
  1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració.
  3. A la columna VISUALITZACIÓ, utilitzeu el menú per seleccionar una visualització sense filtres. Si no sabeu si una visualització té filtre o no, seleccioneu la visualització de la llista. A continuació, també a la columna VISUALITZACIÓ, feu clic a Filtres. Veureu una llista dels filtres aplicats a la visualització, en cas que n'hi hagi.
  4. Un cop hàgiu seleccionat una visualització, obriu Informes per tornar als informes.

D'una ullada

Les mètriques Usuaris i Usuaris actius mostren quants usuaris han vist el vostre lloc web o la vostra aplicació, o bé hi han interaccionat.

Analytics utilitza dues tècniques diferents per calcular la mètrica Usuaris per a diversos tipus de sol·licituds d'informe. Per tant, hi pot haver discrepàncies en aquesta mètrica entre els diferents informes. La informació d'aquest article també fa referència a les mètriques Usuaris actius.

Descripció detallada

Context

Per difondre ràpidament dades entre els informes, Analytics crea un conjunt de taules de dades sense mostrejar i agregades prèviament, que s'actualitzen diàriament. (Per obtenir més informació sobre el funcionament, llegiu com funciona el mostreig.) Les taules de dades agregades prèviament estan ben equipades per gestionar sol·licituds d'informes habituals, inclosos els canvis en l'interval de dates dels informes estàndard. Per exemple, quan sol·liciteu un informe, Analytics consulta cada mètrica a les taules de dades agregades prèviament i difon aquests resultats entre els informes. Si ajusteu l'interval de dates d’1 d'agost - 31 d'agost a 1 d'agost - 1 de setembre, Analytics consultarà cada mètrica a la taula de dades agregades prèviament de l'1 de setembre i sumarà les dades noves al total existent.

Això funciona bé per a la majoria de mètriques. Moltes mètriques, com ara Visualitzacions de pàgines o Visualitzacions de pantalla, són recomptes sumats en diversos dies. Tanmateix, Usuaris es basa en càlculs més complicats: en comptes de sumar o restar les dades processades de les taules agregades prèviament, Analytics ha de tornar a calcular aquesta mètrica per a cada interval de dates que seleccioneu en un informe. Per exemple, si un usuari visita un lloc web el 31 d'agost i l'1 de setembre, Analytics reconeix aquest usuari com un sol usuari en aquests dos dies. Si canvieu l'interval de dates d’1 d'agost - 31 d'agost a 1 d'agost - 1 de setembre, Analytics no podrà sumar la diferència al valor d'Usuaris que veieu als informes, ja que aquest número es basa en un càlcul complicat i no només se suma al total acumulat a les taules de dades agregades prèviament. En comptes d'això, cal calcular la mètrica en el moment cada vegada que la sol·liciteu als informes.

Per abordar aquest repte, hi ha dos càlculs per a Usuaris. El càlcul òptim se selecciona en funció de l'informe que es visualitza.

Càlcul 1: dades calculades prèviament

Aquest càlcul només depèn del nombre de sessions durant l'interval de dates seleccionat i de l'hora de cada sessió. (Això ho determina la tecnologia gestionada al dispositiu, com ara el navegador web, i sovint es denomina l'hora del client.) Com que el resultat d'aquest càlcul es pot sumar a les taules de dades agrupades prèviament, Analytics pot fer referència a la taula per recuperar i difondre ràpidament aquestes dades en un informe, com ara quan canvieu l'interval de dates.

El càlcul 1 s'utilitza exclusivament en informes en què l'única dimensió és un marc temporal, com ara Data, Setmana de l'any o Mes de l'any. Això vol dir que només el veureu a l'informe Visió general del públic quan no s'hagi aplicat cap segment o en un informe personalitzat en què una d'aquestes dimensions de data sigui l'única dimensió aplicada. En visualitzar Usuaris per a una dimensió que no sigui de data, Analytics fa servir una segona taula, descrita més avall, per calcular la mètrica en el moment.

Tot i que aquest càlcul pot proporcionar ràpidament dades sense mostrejar, té alguns desavantatges. Depèn del nombre de sessions i de l'hora del client. Per tant, si l'hora del client d'un usuari és incorrecta o si feu servir una visualització d'informes que filtra algunes sessions d'un usuari (en comptes de tots els usuaris), les dades poden ser incoherents.

Per evitar que es produeixin possibles inexactituds, podeu crear un informe personalitzat amb una dimensió que no sigui de data i que sigui igual en totes les sessions dels usuaris (p. ex., Navegador, Sistema operatiu o Dispositiu mòbil). D'aquesta manera, Analytics es veurà obligat a fer servir el càlcul 2.

Càlcul 2: dades calculades en el moment

El càlcul 2 es basa en la manera com assigneu, recolliu i emmagatzemeu les dades persistents sobre el trànsit. Hi ha moltes solucions que podeu implementar per personalitzar-ho, però la manera més habitual d'assignar i d'emmagatzemar aquestes dades és mitjançant galetes gestionades mitjançant un navegador web.

El càlcul 2 requereix molts càlculs en conjunts de dades grans i, per tant, sempre fa referència a dades de les taules de sessió sense processar i no de les taules agregades prèviament. El càlcul 2 triga més temps que el càlcul 1 a processar i a difondre les dades entre els informes perquè els valors es calculen en el moment; Analytics no pot consultar i publicar dades que ja s'han processat i emmagatzemat a les taules agrupades prèviament. El càlcul es fa cada vegada que el sol·liciteu. Tingueu en compte que, si es compleixen determinades condicions, es pot efectuar un mostreig. Ara bé, els usuaris amb un compte de Google Analytics 360 poden accedir als informes sense mostrejar.

El càlcul 2 s'utilitza als informes personalitzats i permet calcular la mètrica Usuaris per a qualsevol dimensió, com ara Navegador, Ciutat o Font.

Tingueu en compte que per a algunes dimensions, com ara Font o Mitjà, és possible que el mateix usuari únic es trobi en diverses compartimentacions (per exemple, si un usuari us visita des de la cerca orgànica i des de la cerca de pagament en el mateix interval de dates). Per aquest motiu, en consultar Usuaris en una dimensió d'aquest tipus, la suma de les files no s'hauria d'afegir al total.

Commutar entre el càlcul nou i l'anterior

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració i navegueu fins a la propietat que vulgueu editar.
  3. A la columna PROPIETAT, feu clic a Configuració de la propietat.
  4. A Anàlisi de la mètrica Usuaris, activeu o desactiveu l'interruptor de l'opció Activa la mètrica Usuaris als informes.
    Si està activada, s'utilitzarà el càlcul nou i si està desactivada, l'anterior.

El canvi d'un càlcul a l'altre modifica la manera com es calculen les mètriques dels informes a partir de les dades sense processar, però no modifica les dades subjacents.

En el cas d'Analytics 360, el commutador està activat de manera predeterminada.

En el cas de la versió estàndard d'Analytics, el commutador està desactivat de manera predeterminada.