[GA4] Gestió de l'accés i de les restriccions de dades

Informació sobre com es poden assignar rols i restriccions de dades en un compte o una propietat de Google Analytics per gestionar l'accés

Aquest article explica la gestió de l'accés i de les restriccions de dades a Google Analytics 4 i Universal Analytics. En totes dues versions d'Analytics, l'accés es gestiona assignant rols. A Google Analytics 4, les restriccions de dades es gestionen seleccionant una de les opcions de restricció de dades que es descriuen a continuació o bé seleccionant-les totes dues. A Universal Analytics, les restriccions de dades es gestionen donant als usuaris accés a diferents visualitzacions d'informes.

Contingut d'aquest article:

Google Analytics 4

Podeu gestionar l'accés i les restriccions de dades al nivell de compte i de propietat.

Per assignar rols i restriccions de dades:

1. AAdministració, a Compte o Propietat, feu clic a Gestió d'accés al compte o Gestió d'accés a la propietat.
  2. Assigneu rols als membres nous o existents (per exemple, usuaris i grups). Obteniu més informació sobre com es poden afegir i editar usuaris.

Els permisos efectius són els rols i restriccions de dades assignats a un membre mitjançant altres recursos (com ara l'organització, un grup d'usuaris o un compte que inclou la propietat actual) més tots els permisos directes assignats explícitament per al recurs actual.

Els permisos directes són els rols i les restriccions de dades que s'assignen a un membre de manera explícita per al recurs actual (p. ex., organització, compte o propietat).

Hi ha disponibles cinc rols i dues restriccions de dades:

Rol Explicació
Administrador

Control total d'Analytics. Pot gestionar usuaris (afegir-ne o suprimir-ne i assignar qualsevol rol o restricció de dades). Pot concedir tots els permisos a qualsevol usuari (fins i tot a un mateix) en qualsevol compte o propietat per als quals tingui aquest rol.

Inclou els permisos del rol d'editor.

Substitueix el permís de gestió d'usuaris.

Editor

Control total de la configuració al nivell de propietat. No pot gestionar usuaris.

Inclou els permisos del rol d'analista.

És el nom nou del permís d'edició.

Professional del màrqueting

Pot crear, editar i suprimir públics, conversions, models d'atribució, esdeveniments i períodes de conversió.

Inclou els permisos del rol d'analista.

Analista

Pot crear, editar i suprimir determinats elements de propietat. Pot col·laborar en els elements compartits.

Inclou els permisos del rol de lector.

És el nom nou del permís de col·laboració.

Els elements de propietat inclouen coses com ara Exploracions.

Lector

Pot veure la configuració i les dades, canviar les dades que es mostren als informes (per exemple, afegir comparacions o una dimensió secundària) i veure els elements compartits mitjançant la interfície d'usuari o les API. No pot col·laborar en els elements compartits. Per exemple, els usuaris que tenen el rol de lector poden veure les exploracions compartides, però no editar-les.

És el nom nou del permís de lectura i anàlisi.

Cap L'usuari no té cap rol per a aquest recurs. L'usuari pot tenir un rol per a un altre recurs.

Restricció de dades Explicació
Cap mètrica de costos

No es poden veure mètriques relacionades amb els costos.

Les mètriques de costos no estan disponibles als informes, a les exploracions, als públics, a les estadístiques ni a les alertes. A continuació trobareu més informació.

Cap mètrica d'ingressos

No es poden veure mètriques relacionades amb els ingressos.

Les mètriques d'ingressos no estan disponibles als informes, a les exploracions, als públics, a les estadístiques ni a les alertes. A continuació trobareu més informació.

Mètriques de costos i d'ingressos

A més de les mètriques que consten a les seccions següents, les mètriques de costos i d'ingressos inclouen qualsevol mètrica personalitzada que s'identifiqui com a mètrica de costos o d'ingressos, així com qualsevol mètrica derivada d'una mètrica de costos o d'ingressos.

Aquestes llistes s'actualitzaran si Analytics afegeix mètriques de costos o d'ingressos addicionals.

Mètriques de costos

Cost de Google Ads

Cost per clic de Google Ads

Cost del vídeo de Google Ads

Cost per conversió

Cost que no és de Google

Cost per clic que no és de Google

Cost per conversió que no és de Google

Retorn de la inversió en publicitat

Retorn de la inversió en publicitat que no és de Google

Mètriques d'ingressos

Ingressos per publicitat

Ingressos atribuïts a la preferència al darrer clic de Google Ads

Ingressos mitjans diaris

Ingressos mitjans per esdeveniment

Ingressos mitjans per producte

Valor mitjà del producte

Ingressos mitjans de compres

Ingressos mitjans de compres per usuari

Ingressos mitjans per comprador

Ingressos mitjans per usuari de pagament (ARPPU)

Ingressos mitjans per usuari (ARPU)

Ingressos combinats generats pel total de primers accessos de la cohort

Ingressos combinats generats pel total de primeres visites de la cohort

Ingressos combinats generats pel total de primeres visites i primers accessos de la cohort

Ingressos d'atribució basada en dades

Quantitat de compres de comerç electrònic

Ingressos de comerç electrònic

Valor de l'esdeveniment

Ingressos de l'esdeveniment

Ingressos atribuïts al primer clic

Preu de l'article

Reembossament de l'article

Ingressos de l'article

Ingressos atribuïts al darrer clic

Ingressos per publicitat durant el temps de vida

Valor del temps de vida (LTV)

Ingressos atribuïts linealment

Màxim d'ingressos diaris

Mínim d'ingressos diaris

Ingressos atribuïts basats en la posició

Ingressos previstos

Ingressos generats pel producte

Ingressos de compres

Reembossaments

Retorn de la inversió en publicitat

Retorn de la inversió en publicitat que no és de Google

Ingressos

Ingressos atribuïts amb decaïment temporal

Total d'ingressos per publicitat

Total d'ingressos

De manera predeterminada, els rols superiors s'hereten (per exemple, compte > propietat). Per tant, si assigneu un rol a un usuari al nivell de compte, aquest usuari tindrà el mateix rol per a totes les propietats d'aquest compte.

Els permisos efectius d'un usuari equivalen al rol més permissiu d'aquest recurs.

Per exemple, si un usuari té el rol d'editor per al compte, tindrà aquest rol per a totes les propietats del compte, encara que també tingui assignat un rol menys permissiu per a alguna de les propietats.

A més, si un usuari té assignat un rol més permissiu per a una propietat que la que té al nivell de compte, s'aplicarà aquest rol més permissiu per a la propietat.

Podeu afegir restriccions de dades com a permisos directes, però no podeu treure'n si estan vigents com a permisos heretats. Per exemple, si a un usuari se li assigna la restricció Cap mètrica de costos al nivell de compte, no podrà veure les mètriques de costos de cap propietat del compte. Ara bé, podríeu afegir la restricció Cap mètrica d'ingressos per a una o diverses propietats del compte.

Com a administrador, teniu un parell d'opcions per veure els rols que tenen els usuaris. A la pàgina Gestió d'usuaris, al nivell de compte o de propietat:

• Cerqueu un nom d'usuari específic per veure'n els rols.
  • Feu clic a la capçalera de la columna Rols del compte a fi d'ordenar la llista per rol.

Com afecten les restriccions de dades a altres funcions d'Analytics

Les restriccions de dades s'apliquen tant a la interfície d'Analytics com a les crides de l'API d'Analytics anàlogues.

Les restriccions de dades es creen i s'apliquen mitjançant la gestió d'accés d'Analytics. És possible que els usuaris no estiguin subjectes a aquestes restriccions si tenen permisos per a Analytics basats en permisos d'altres productes de Google enllaçats a Analytics.

Funció Efecte
Informes

Els valors de les mètriques restringides, i els que se'n deriven, no es mostren als informes. Els usuaris veuen el valor 0.

Les mètriques restringides estan disponibles als selectors de mètriques associats als informes (per exemple, a l'hora de personalitzar un informe). Els usuaris subjectes a restriccions de dades poden afegir aquestes mètriques, però no en poden veure els resultats (per exemple, poden afegir les mètriques als informes personalitzats, però no poden veure els valors de les mètriques en aquests informes).

Exploracions

Les mètriques restringides no es mostren a les exploracions.

Les mètriques restringides estan disponibles als selectors de mètriques associats a les exploracions (per exemple, quan es crea una exploració). Els usuaris subjectes a restriccions de dades poden afegir aquestes mètriques, però no en poden veure els resultats (per exemple, poden afegir les mètriques a les exploracions, però no poden veure els valors de les mètriques en aquestes exploracions).

Públics

Les mètriques restringides estan disponibles als selectors de mètriques associats als públics. Els usuaris subjectes a restriccions de dades poden crear públics basats en mètriques restringides i editar els noms dels públics un cop creats, però estan subjectes a les limitacions que s'enumeren tot seguit.

No poden utilitzar cap públic que inclogui mètriques restringides (per exemple, com a filtre de dimensions).

No poden veure el recompte dels públics que inclouen mètriques restringides.

No poden afegir activadors de públic als públics basats en mètriques restringides.

Estadístiques automàtiques No poden veure estadístiques automàtiques basades en mètriques restringides a la interfície d'usuari.
Estadístiques personalitzades

Els usuaris amb permís poden crear i editar estadístiques personalitzades basades en mètriques restringides.

No poden veure estadístiques personalitzades a la interfície d'usuari ni en poden rebre per correu electrònic.

Mètriques personalitzades Els usuaris amb permís poden crear mètriques personalitzades i indicar que aquestes mètriques inclouen dades de costos o d'ingressos. Els usuaris amb les restriccions de dades corresponents no poden treure les indicacions en què s'informa que les mètriques personalitzades inclouen dades de costos o d'ingressos. L'accés a aquestes mètriques personalitzades està subjecte a totes les limitacions que s'enumeren en aquest article.
Enllaçament d'Analytics i Firebase

Als usuaris d'un projecte de Firebase se'ls concedeixen automàticament rols d'Analytics quan enllaceu un projecte de Firebase a una propietat d'Analytics:

• Els usuaris de Firebase d'un projecte s'assignen, segons el seu permís firebaseanalytics de Firebase més alt, a un de quatre usuaris virtuals de Firebase:
    • Editor de projecte de Firebase <número de projecte>.
    • Professional del màrqueting de projecte de Firebase <número de projecte>.
    • Lector de projecte de Firebase <número de projecte> (sense restriccions de dades).
    • Lector de projecte de Firebase <número de projecte> (sense accés a les dades de costos o d'ingressos).
  • Els usuaris virtuals de Firebase s'assignen, al seu torn, a rols predeterminats de la propietat d'Analytics enllaçada.
Si teniu aquest rol o permís a Firebase Se us assigna a aquest usuari virtual de Firebase Al qual s'assigna aquest rol d'Analytics

firebaseanalytics.resources.

googleAnalyticsEdit

Editor de projecte de Firebase <número de projecte>

Editor

Sense restriccions de dades

firebaseanalytics.resources.

googleAnalyticsAdditionalAccess

Professional del màrqueting de projecte de Firebase <número de projecte> Professional del màrqueting

firebaseanalytics.resources.

googleAnalyticsReadAndAnalyze

Lector de projecte de Firebase <número de projecte>

Lector

Sense restriccions de dades

firebaseanalytics.resources.

googleAnalyticsRestricedAccess

Lector de projecte de Firebase <número de projecte>

Lector

Sense accés a les dades de costos o d'ingressos

A la gestió d'accés d'Analytics, cada usuari virtual de Firebase representa un grup d'usuaris del projecte de Firebase enllaçat.

Com a administrador d'Analytics, podeu canviar el rol i les restriccions de dades d'Analytics que s'assignen als usuaris virtuals de Firebase d'una propietat. Si canvieu el rol i les restriccions de dades d'Analytics assignats a un usuari virtual de Firebase, el canvi afectarà tots els usuaris del projecte de Firebase que estiguin assignats a aquest usuari virtual.

Les assignacions de rols i les restriccions de dades es mantenen fins que se suprimeix l'enllaç entre el projecte de Firebase i la propietat d'Analytics.

Els administradors d'Analytics poden editar l'accés als rols de Firebase a Administració > Propietat enllaçada > Gestió d'accés a la propietat.

Si vau enllaçar el projecte de Firebase a una propietat de Google Analytics 4 abans del 4 de gener de 2023, és possible que els usuaris enllaçats de Firebase tinguin rols i accés a dades diferents a Analytics dels que es descriuen a la taula anterior.

Enllaçament d'Analytics i Google Ads

Als usuaris de Google Ads se'ls concedeixen automàticament els rols d'Analytics quan enllaceu un compte de Google Ads a una propietat d'Analytics. Podeu gestionar l'accés per permetre que els usuaris de Google Ads utilitzin les funcionalitats d'Analytics des de Google Ads, com ara la creació de públics d'Analytics des de Google Ads.

• Els usuaris d'un compte de Google Ads, en funció del seu nivell d'accés al compte, s'assignen a un dels cinc usuaris enllaçats de Google Ads:
    • Administrador del compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari estàndard del compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari amb accés només de lectura al compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari de facturació del compte de Google Ads <número de compte>
    • Usuari amb accés només de correu electrònic al compte de Google Ads <número de compte>
  • Al seu torn, l'administrador d'Analytics assigna als usuaris enllaçats de Google Ads rols a la propietat d'Analytics enllaçada.
    • Els usuaris enllaçats de Google Ads han de tenir el rol d'administrador, d'editor o de professional del màrqueting a la propietat enllaçada per crear públics d'Analytics des de Google Ads.
Si teniu aquest nivell d'accés al compte de Google Ads Se us assigna a aquest usuari enllaçat de Google Ads Que té aquesta assignació de rols recomanada d'Analytics

Administrador

Administrador del compte de Google Ads <número de compte>

Editor

Estàndard

Usuari estàndard del compte de Google Ads <número de compte>

Professional del màrqueting

Només de lectura

Usuari amb accés només de lectura al compte de Google Ads <número de compte>

Lector

Facturació

Usuari de facturació del compte de Google Ads <número de compte>

Lector

Només de correu electrònic

Usuari amb accés només de correu electrònic al compte de Google Ads <número de compte>

Lector

A la gestió d'accés d'Analytics, cada usuari enllaçat de Google Ads representa un grup d'usuaris al compte de Google Ads enllaçat.

Com a administrador d'Analytics, podeu canviar el rol i les restriccions de dades d'Analytics que s'assignen als usuaris enllaçats de Google Ads d'una propietat. Si canvieu el rol i les restriccions de dades d'Analytics assignats a un usuari enllaçat de Google Ads, el canvi afectarà tots els usuaris del compte de Google Ads que s'hagin assignat a l'usuari enllaçat.

Les assignacions de rols i les restriccions de dades es mantenen fins que se suprimeix l'enllaç entre el compte de Google Ads i la propietat d'Analytics.

Com a administrador d'Analytics, podeu veure i editar l'accés dels usuaris enllaçats de Google Ads a Administració > Propietat enllaçada > Enllaços de Google Ads. També podeu configurar l'accés d'aquests usuaris tal com ho faríeu amb qualsevol usuari.

Teniu dues opcions per veure els rols que tenen els usuaris. A la pàgina Gestió d'accés al compte, al nivell de compte o de propietat:

• Cerqueu un nom d'usuari específic per veure'n els permisos.
  • Feu clic a la capçalera de la columna Permisos del compte a fi d'ordenar la llista per permisos.

Universal Analytics

Podeu assignar permisos d'usuari a Analytics al nivell de compte, de propietat i de visualització.

Per assignar permisos:

1. Feu clic a Administració.
  2. A les columnes Compte, Propietat o Visualització, feu clic a Gestió d'usuaris.
  3. Assigneu rols als membres nous o existents (per exemple, usuaris i grups). Obteniu més informació sobre com es poden afegir i editar usuaris.

Els permisos efectius són els rols i restriccions de dades assignats a un membre mitjançant altres recursos (com ara l'organització, un grup d'usuaris o un compte que inclou la propietat actual) més tots els permisos directes assignats explícitament per al recurs actual.

Els permisos directes són els rols i les restriccions de dades que s'assignen a un membre de manera explícita per al recurs actual (p. ex., organització, compte o propietat).

Hi ha disponibles cinc rols i dues restriccions de dades:

Rol Explicació
Administrador

Control total d'Analytics. Pot gestionar usuaris (afegir-ne o suprimir-ne i assignar qualsevol rol o restricció de dades). Pot concedir tots els permisos a qualsevol usuari (fins i tot a un mateix) en qualsevol compte o propietat per als quals tingui aquest rol.

Inclou el rol d'editor.

Substitueix el permís de gestió d'usuaris.

Editor

Control total de la configuració al nivell de propietat. No pot gestionar usuaris.

Inclou el rol d'analista.

És el nom nou del permís d'edició.

Professional del màrqueting

Funcionalment és igual que el rol d'analista a Universal Analytics.

Analista

Pot crear, editar, suprimir i compartir elements de propietat. Pot col·laborar en els elements compartits.

Inclou el rol de lector.

És el nom nou del permís de col·laboració.

Els elements de propietat són, entre d'altres:

Lector

Pot consultar les dades dels informes i de configuració, manipular les dades dels informes (per exemple, afegir comparacions o una dimensió secundària), crear elements personals i compartir-los, i veure els elements compartits mitjançant la interfície d'usuari o les API. No pot col·laborar en els elements compartits.

És el nom nou del permís de lectura i anàlisi.

Cap L'usuari no té cap rol per a aquest objecte. L'usuari pot tenir un rol per a un altre objecte.

Com a administrador, teniu un parell d'opcions per veure els rols que tenen els usuaris. A la pàgina Gestió d'accés al compte, al nivell de compte, propietat o visualització:

• Cerqueu un nom d'usuari específic per veure'n els permisos.
  • Feu clic a la capçalera de la columna Permisos del compte a fi d'ordenar la llista per permisos.