Om rapporten Kostnadsanalys

Jämför kostnader och intäkter i alla dina betalda marknadsföringskanaler.

I rapporten Kostnadsanalys visas uppgifter om session, kostnad och intäkt för dina betalda marknadsföringskanaler från andra leverantörer än Google. Kostnaden för varje kampanj jämförs med motsvarande intäkter (från e-handel och/eller målvärde), och därefter beräknas ROAS (avkastning på annonsutgift) och RPC (intäkt per klick). Utifrån de här mätvärdena kan du snabbt se hur det går för var och en av dina marknadsföringssatsningar.

Beräkningen för ROAS är ((e-handelsintäkt + totalt målvärde)/annonseringskostnad).

Innehåll i artikeln:

Öppna rapporten Kostnadsanalys

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Förvärv > Kampanjer > Kostnadsanalys.

Mer om Kostnadsanalys

I rapporten Kostnadsanalys visas mätvärden för google/cpc (Google Ads) och andra kanaler du har överfört kostnadsdata för. Du kan t.ex. se statistik för kostnader och resultat för kampanjer och sökord på andra sökmotorer än Google om du överför motsvarande kostnadsdata. Google Ads-data visas under förutsättning att du har länkat ditt Google Ads-konto och Google Analytics-konto, och har importerat kostnadsinformationen från Google Ads till den aktuella vyn.

Rapporten Kostnadsanalys analyserar kostnader för dina annonskampanjer hos andra leverantörer än Google. Om du vill se mätvärden för Google Ads-kostnader kan du använda Google Ads-rapporterna. Om du har aktiverat automatisk taggning är Google Ads kostnadsdata som standard redan tillgänglig i dessa rapporter.

Läs om hur du överför klick- och kostnadsdata.

Länka Google Ads och Analytics.

Analysera kostnadsdata med tillskrivningsmodeller.

Läs mer om fördelarna med automatisk märkning.