Om Kostnadsanalyse-rapporten

Sammenlign annonsekostnader og inntekter i alle betalte markedsføringskanaler.

I Kostnadsanalyse-rapporten finner du informasjon om økt-, kostnads- og inntektsdataene for de betalte markedsføringskanalene dine som ikke er Google-kanaler. I rapporten sammenlignes kostnadene og inntektene knyttet til hver kampanje (fra netthandel og/eller målverdi) for å beregne avkastning på annonsekostnader (ROAS) og inntekt per klikk. Med disse beregningene kan du dermed raskt se hvilke resultater du oppnår med de ulike tiltakene.

Avkastning på annonsekostnader beregnes slik: ((inntekt fra netthandel + total målverdi) / annonseringskostnader).

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Åpne Kostnadsanalyse-rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Brukeranskaffelse > Kampanjer > Kostnadsanalyse.

Mer om Kostnadsanalyse-rapporten

I Kostnadsanalyse-rapporten finner du beregninger for google/cpc» (Google Ads) og eventuelle andre kanaler du laster opp kostnadsdata for. I rapporten kan du for eksempel se kostnads- og resultatberegninger for kampanjer og søkeord som kjøres i søkemotorer andre enn Google, hvis du laster opp de tilknyttede kostnadsdataene. Du kan se Google Ads-data hvis du har knyttet sammen Google Ads- og Analytics-kontoen din og Google Ads-kostnadsdataene er importert til den gjeldende rapporteringsvisningen.

I Kostnadsanalyse-rapporten finner du en analyse av kostnader i annonsekampanjer som ikke er Google-kampanjer. I Google Ads-rapportene kan du se beregninger for Google Ads-kostnader. Hvis du har aktivert automatisk merking, finner du som standard Google Ads-kostnadsdata i disse rapportene.

Finn ut hvordan du laster opp klikk- og kostnadsdata.

Knytt sammen Google Ads og Analytics.

Analysér kostnadsdata med attribusjonsmodellering.

Finn ut mer om fordelene ved automatisk merking.