Over het rapport Kostenanalyse

Vergelijk advertentiekosten en -inkomsten voor uw betaalde marketingkanalen.

In het rapport 'Kostenanalyse' worden prestatiegegevens met betrekking tot sessies, kosten en inkomsten voor andere marketingkanalen dan die van Google weergegeven. Het rapport vergelijkt de kosten van elke campagne met de bijbehorende inkomsten (van e-commerce en/of doelwaarde) om het rendement op de advertentie-uitgaven (Return on Ad Spend; ROAS) en inkomsten per klik (Revenue per Click; RPC) te berekenen. Met deze statistieken kunt u snel zien hoe elk initiatief presteert.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

U krijgt als volgt toegang tot het rapport 'Kostenanalyse'

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Acquisitie > Kostenanalyse.

Meer informatie over het rapport 'Kostenanalyse'

Het rapport Kostenanalyse bevat statistieken voor 'google/cpc' (Google Ads) en andere kanalen waarvoor u kostengegevens uploadt. In het rapport worden bijvoorbeeld statistieken weergegeven voor kosten en prestaties voor zoekmachinecampagnes en -zoekwoorden die niet van Google zijn, als u de bijbehorende kostengegevens uploadt. Zolang uw Google Ads- en Analytics-account zijn gelinkt en de Google Ads-kostengegevens zijn geïmporteerd in de weergave die u bekijkt, worden er Google Ads-gegevens weergegeven.

Met het rapport Kostenanalyse analyseert u de kosten voor niet-Google-advertentiecampagnes. U kunt de Google Ads-rapporten gebruiken om de Google Ads-kostenstatistieken te bekijken. Als u autotagging heeft ingeschakeld, worden de Google Ads-kostengegevens standaard al weergegeven in deze rapporten.

Meer informatie over het uploaden van klikken en kostengegevens.

Google Ads en Analytics linken.

Kostengegevens analyseren met toeschrijvingsmodellen.

Meer informatie over de voordelen van autotagging.