Om rapporten Omkostningsanalyse

Sammenlign annonceomkostninger og omsætning på tværs af dine betalte marketingkanaler.

Rapporten Omkostningsanalyse viser effektivitetsdata for session, omkostninger og omsætning for dine betalte marketingkanaler, som ikke er fra Google. I rapporten sammenlignes omkostningerne for hver kampagne med den relaterede indtjening (fra e-handel og/eller målværdi) med det formål at beregne dit annonceafkast (ROAS, return on advertising spend) og omsætning pr. klik (RPC, revenue per click). Ud fra disse metrics får du et hurtigt overblik over hvert enkelt tiltags effektivitet.

Beregningen af ROAS er ((e-handelsomsætning + samlet målværdi) / annonceringsomkostninger).

I denne artikel kan du læse om følgende:

Sådan får du adgang til rapporten Omkostningsanalyse

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Anskaffelse > Kampagner > Omkostningsanalyse.

Mere om Omkostningsanalyse

I rapporten Omkostningsanalyse vises metrics for "google/cpc" (Google Ads) og alle andre kanaler, som du uploader omkostningsdata for. I rapporten kan du f.eks. se metrics vedrørende omkostninger og effektivitet for kampagner og søgeord på andre søgemaskiner end Google, hvis du uploader de tilhørende omkostningsdata. Du kan se Google Ads-data, hvis din Google Ads-konto og din Analytics-konto er linket, og Google Ads-omkostningsdataene er blevet importeret til den aktuelle visning.

I rapporten Omkostningsanalyse analyseres omkostninger for dine annoncekampagner, som ikke er på Google. Du kan se omkostnings-metrics for Google Ads i Google Ads-rapporterne. Hvis du har aktiveret automatisk tagging, er omkostningsdata for Google Ads som standard allerede tilgængelige i disse rapporter.

Få oplysninger om, hvordan du uploader klik- og omkostningsdata.

Link Google Ads og Analytics.

Analysér omkostningsdata med tilskrivningsmodellering.

Få flere oplysninger om fordelene ved automatisk tagging.