Ekskludering av søketermer

Tell deler av søketrafikken som direkte trafikk.
Denne Universal Analytics-funksjonen er bare tilgjengelig for nettsteder som bruker gtag.js eller analytics.js. Hvis du bruker ga.js (Classic Analytics), slutter ekskluderte henvisninger å virke.

I Analytics identifiseres termene som blir brukt for å finne nettstedet ditt gjennom ulike søkemotorer, og de aktuelle søkeordene (inkludert uttrykk) blir vist i rapportene dine. For Googles organiske søk blir søkeordet (ikke angitt) vanligvis vist i Analytics ettersom alle Google-søk krypteres med SSL, og søketermene blir ikke synliggjort.

Du kan forhindre at bestemte søketermer blir identifisert i Analytics-kontoen din. Når brukerne finner nettstedet ditt ved å bruke et ekskludert søkeord, blir ikke denne trafikken tatt med som søketrafikk i rapportene dine. Den blir i stedet regnet som direkte trafikk. Du kan for eksempel velge at navnet på bedriften din eller domenet ditt skal ekskluderes som søkeord. Trafikk som følger av søk etter disse søkeordene, blir da vist som direkte trafikk i rapportene dine.

Selv om du ekskluderer søketrafikk fra bestemte søkeord, blir andre aktiviteter fra samme segment (f.eks. utløste hendelser eller målfullførelser) likevel registrert i rapportene dine.

Finn ut mer om trafikkilder.

Slik ekskluderer du søkeord

Denne innstillingen styres i administrasjonsinnstillingene for hvert område i kontoen din. Slik hindrer du at trafikk fra bestemte søkeord blir registrert som henvisningstrafikk:

1. Gå til et område. Klikk på Administrator hvis du ikke er på innstillingerskjermen.
  2. Klikk på Sporingsinfo og deretter Utelukkingsliste for søkeord.
  3. Klikk på +Legg til søkeord.
  4. Legg inn et ord, et uttrykk eller en streng som søkeord.
  5. Klikk på Opprett for å lagre.

Du kan når som helst redigere disse søkeordene ved å følge de samme trinnene. Vær oppmerksom på at dette bare gjelder for organisk og ikke betalt søketrafikk.

Gå til utviklerveiledningen for å få mer detaljert informasjon om konfigurasjon og implementering.