Uitsluitingen van zoektermen

Bepaald zoekverkeer tellen als direct verkeer.
Deze Universal Analytics-functie is alleen beschikbaar voor websites die gtag.js of analytics.js gebruiken. Het gebruik van ga.js (klassieke Analytics) voorkomt dat verwijzingsuitsluitingen werken.

Analytics stelt vast welke termen er zijn gebruikt om uw site te zoeken via zoekmachines. Deze zoekwoorden (waaronder woordgroepen) worden weergegeven in uw rapporten. Voor organische zoekopdrachten via Google toont Analytics gewoonlijk het zoekwoord (niet opgegeven) omdat alle zoekopdrachten via Google worden beveiligd met SSL en omdat zoekopdrachten worden afgeschermd.

U kunt verhinderen dat specifieke zoektermen worden geïdentificeerd in uw Google Analytics-account. Wanneer gebruikers uw site vinden met een uitgesloten term, wordt dit verkeer niet opgenomen als zoekverkeer in uw rapporten. In plaats hiervan wordt het als direct verkeer geteld. U kunt bijvoorbeeld uw bedrijfs- of domeinnaam uitsluiten als zoekterm. Als verkeer binnenkomt op uw site op basis van zoekopdrachten met één van deze termen, dan wordt dit als direct verkeer weergegeven in uw rapporten.

Als u zoekverkeer uitsluit dat op uw site binnenkomt op basis van specifieke zoekwoorden, dan worden andere activiteiten van dat verkeer, zoals het starten van gebeurtenissen of het voltooien van doelen, nog steeds in uw rapporten opgenomen.

Lees over verkeersbronnen voor meer informatie over verkeersbronnen.

Zoektermen uitsluiten

Deze instelling wordt geconfigureerd in de beheerinstellingen van elke property in uw account. Verhinder dat verkeer op basis van de betreffende zoektermen op uw site binnenkomt als verwijzingsverkeer middels de volgende acties:

1. Ga naar een property. Klik op Beheerder als het scherm met instellingen niet wordt weergegeven.
  2. Klik op Trackinginfo en vervolgens op het tabblad Lijst met zoektermuitsluitingen.
  3. Klik op +Zoekterm toevoegen
  4. Voer een woord, woordgroep of tekenreeks in bij Zoekterm.
  5. Klik op Maken om op te slaan.

Via dezelfde stappen kunt u deze termen op elk gewenst moment wijzigen. Dit geldt alleen voor organisch zoekverkeer en niet voor betaald zoekverkeer.

Bezoek onze handleiding voor ontwikkelaars voor gedetailleerde informatie over implementatie en configuratie.