Hakutermin poissulkeminen

Tietyn hakuliikenteen raportoiminen suorana liikenteenä
Tämä Universal Analytics ‑ominaisuus on käytettävissä vain verkkosivustoilla, joilla on käytössä gtag.js tai analytics.js. Jos käytössä on ga.js (Analyticsin perusversio), viittausten poissulkemiset eivät toimi.

Analytics tunnistaa termit, joilla hakukoneiden käyttäjät ovat löytäneet sivustosi, ja näyttää nämä avainsanat (mukaan lukien lausekkeet) raporteissasi. Analyticsissa näkyy yleensä avainsana (ei annettu) Googlen orgaanisten hakujen yhteydessä, koska kaikki Google-haut ovat SSL-suojattuja eikä hakulausekkeita näytetä.

Voit sulkea pois tiettyjä hakutermejä, jolloin niitä ei tunnisteta Analytics-tililläsi. Kun käyttäjät löytävät sivustosi poissuljetulla termillä, kyseistä liikennettä ei lisätä raporteissa hakuliikenteeseen. Sen sijaan liikenne lasketaan suoraksi liikenteeksi. Voit esimerkiksi sulkea pois yrityksesi nimen tai verkkotunnuksen hakutermeistä. Kun sivustollesi tulee liikennettä kyseisiä termejä sisältävien hakujen kautta, se näkyy raporteissa suorana liikenteenä.

Kun suljet pois hakuliikenteen, joka tulee sivustollesi tietyillä avainsanoilla, muut kyseisen liikenteen toiminnot, kuten tapahtumien käynnistäminen tai tavoitteiden toteutuminen, kirjataan edelleen raportteihin.

Lisätietoja liikennetyypeistä on liikenteen lähteissä.

Hakutermien poissulkeminen

Tätä asetusta säädetään tilisi kunkin sivuston järjestelmänvalvojan asetuksissa. Voit sulkea hakutermien kautta sivustollesi tulevan liikenteen pois viittausliikenteestä seuraavasti:

1. Siirry haluamasi sivuston kohdalle. Jos et ole asetusikkunassa, klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  2. Klikkaa Seurantatiedot ja klikkaa sitten Hakutermien poissulkemisluettelo -välilehteä.
  3. Klikkaa +Lisää hakutermi.
  4. Kirjoita sana, ilmaus tai merkkijono Hakutermi-kohtaan.
  5. Tallenna valitsemalla Luo.

Voit muokata termejä milloin tahansa samoilla ohjeilla. Huomaa, että tämä pätee ainoastaan orgaaniseen hakuliikenteeseen, ei maksulliseen.

Lisätietoja käyttöönotosta ja määrittämisestä on kehittäjien oppaassa.