Viittaavan sivun poissulkeminen

Tämä Universal Analytics ‑ominaisuus on käytettävissä vain verkkosivustoilla, joilla on käytössä gtag.js tai analytics.js. Jos käytössä on ga.js (Analyticsin perusversio), viittausten poissulkemiset eivät toimi.

Viittausliikenne on liikenteen segmentti, joka saapuu sivustolle toisesta lähteestä, kuten toisessa verkkotunnuksessa olevan linkin kautta. Analytics tunnistaa automaattisesti, missä liikenne oli juuri ennen sivustollesi saapumista. Se näyttää sivustojen verkkotunnusten nimet viittausliikenteen lähteinä raporteissa.

Viittausliikenteen poissulkemisen vaikutus tietoihin

Viittaus käynnistää oletuksena uuden istunnon automaattisesti. Kun viittauslähde suljetaan pois, poissuljetusta verkkotunnuksesta sivustolle tuleva liikenne ei käynnistä uutta istuntoa. Jos haluat tietyltä sivustolta tulevan liikenteen aloittavan uuden istunnon, älä sisällytä sivuston verkkotunnusta tähän taulukkoon.

Koska jokainen viittaus aloittaa uuden istunnon, poissuljetut viittaukset (tai viittaukset, joita ei ole suljettu pois) vaikuttavat tilillä käytettävään istuntojen laskentatapaan. Sama vuorovaikutus voidaan laskea joko yhdeksi tai kahdeksi istunnoksi sen mukaan, miten viittauksia käsitellään.

Käyttäjä voi esimerkiksi siirtyä sivustolta oma-sivusto.fi sivustolle sinun-sivustosi.fi ja palata takaisin sivulle oma-sivusto.fi. Jos osoitetta sinun-sivustosi.fi ei ole suljettu pois viittaavana verkkotunnuksena, tapahtumasta lasketaan kaksi istuntoa, yksi kumpaakin osoitteeseen oma-sivusto.fi saapumista kohti. Jos kuitenkin suljet pois osoitteen sinun-sivustosi.fi viittaukset, toinen saapuminen osoitteeseen oma-sivusto.fi ei käynnistä uutta istuntoa. Tällöin lasketaan vain yksi istunto.

Viittausten poissulkeminen on hyödyllistä, kun käytössä on verkkotunnusten välinen seuranta. Tällöin ei käynnistetä useita istuntoja, kun käyttäjä on tekemisissä useamman kuin yhden verkkotunnuksesi kanssa yhden istunnon aikana.

Jos suljet pois kolmannen osapuolen verkkotunnuksia, jotka viittaavat liikennettä, viittaus käynnistää kuitenkin uuden istunnon. Viittaavan verkkotunnuksen lähde/tulotapa näkyy raporteissa kuitenkin merkinnällä (direct/none).

Lue lisätietoja istuntojen toiminnasta Analyticsissa

Viittausten poissulkemisten yleiset käyttötavat

Kolmannen osapuolen maksusuorittimet

Tätä toimintoa käytetään yleensä silloin, kun haluat estää kolmannen osapuolen ostoskoreja käynnistämästä useita istuntoja. Kun kolmannen osapuolen ostoskori on poissulkemisluettelossa, käyttäjä ei enää aloita uutta istuntoa eikä käyttäjää lasketa viittaukseksi, kun hän palaa tilausvahvistussivulle käytettyään kolmannen osapuolen sivuston kassatoimintoa.

Verkkotunnusten välinen seuranta

Kun verkkotunnus on poissulkemisluettelossa, käyttäjät voivat kulkea verkkosivustolla aliverkkotunnuksesta toiseen käynnistämättä uutta istuntoa. Jos verkkotunnuksesi ei ole poissulkemisluettelossa, ja käyttäjä siirtyy sivustollasi aliverkkotunnuksesta toiseen, Analytics tulkitsee sen viittaukseksi yhdeltä isäntänimeltä toiselle ja aloittaa uuden istunnon. Tästä syystä raporteissa saattaa olla keinotekoisesti kasvaneita istuntomääriä.

Kun aluksi määrität Analytics-sivustosi, verkkotunnuksesi lisätään viittausten poissulkemisluetteloon automaattisesti. Tällöin sinun ei pitäisi nähdä sisäisiä viittauksia, jos sinulla on useita aliverkkotunnuksia seuraava verkko-omaisuus.

Viittauksen poissulkemisluettelo

Vain viittausten poissulkemisluettelossa olevasta verkkotunnuksesta ja sen aliverkkotunnuksista tuleva liikenne suljetaan pois.

Viittausten poissulkemisluettelo käyttää SISÄLTÄÄ-hakutyyppiä. Jos esimerkiksi kirjoitat osoitteen example.com, myös osoitteesta myynti.example.com tuleva liikenne suljetaan pois, koska verkkotunnuksen nimessä on example.com.

Viittausliikenteen lähteiden lisääminen

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse TILI-sarakkeesta Analytics-tili, joka sisältää haluamasi verkko-omaisuuden.
  4. Valitse VERKKO-OMAISUUS-sarakkeesta verkko-omaisuus.
  5. Valitse Seurantatiedot.
  6. Valitse Viittausten poissulkemisluettelo.
  7. Lisää verkkotunnus klikkaamalla + LISÄÄ VIITTAUKSEN POISSULKEMINEN.
  8. Anna Verkkotunnuksen nimi.
  9. Tallenna valitsemalla Luo.

Viittausliikenteen lähteen poistaminen

Jos olet lisännyt verkkotunnuksen poissulkemisluetteloon, voit poistaa sen luettelosta, jotta sen liikenne näkyy jälleen viittauslähteenä raporteissa. Toimi seuraavasti:

Noudata edellä olevia vaiheita 1–6. Klikkaa taulukossa poistettavan verkkotunnuksen rivillä poista. Tallenna klikkaamalla Poista verkkotunnus.

Viittausten poissulkemisluettelon toiminnan tarkistaminen

Google Tag Assistant ‑tallenteet on paras tapa varmistaa viittausten poissulkemisluettelon oikea määritys. Kun teet verkkotunnuksia ylittävän istunnon, näet tallenteista heti, luotiinko tilanteesta ylimääräinen istunto.

Tarkastele esimerkkiraportista, miten Tag Assistant ‑tallenteet ilmaisevat ongelman.

Miksi poissuljetuista verkkotunnuksista palaavat käyttäjät näkyvät yhä raporteissa?

Tämä johtuu kampanjan kuuden kuukauden oletusaikakatkaisusta:

• Käyttäjä A saapuu sivustollesi verkkotunnus B:n viittauksen kautta, ennen kuin lisäät kyseisen verkkotunnuksen viittausten poissulkemisluetteloon.
  • Ensimmäinen istunto liitetään verkkotunnukselle B.
  • Lisäät verkkotunnus B:n viittausten poissulkemisluetteloon.
  • Käyttäjä A palaa suoraan sivustolle (esim. kirjanmerkistä).
  • Viimeinen epäsuora klikkaus ‑attribuutiomallin vuoksi myös toinen istunto liitetään verkkotunnukseen B.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Lisätietoja liikenteen lähteistä: