Orgaanisen hakuliikenteen lähteet

Mistä orgaaniset haut kirjataan tulleiksi ja miten siihen voi vaikuttaa?

Analytics erottelee sivustollesi hakukonetulosten kautta saapuvan liikenteen liikenteestä, joka tulee muiden viittauskanavien kautta, kuten maksullisesta mainonnasta tai toiselta sivustolta, jolla on linkki sivustollesi. Raporteissa tätä liikennesegmenttiä kutsutaan nimellä orgaaninen hakuliikenne. Lisätietoja liikennetyypeistä on liikenteen lähteissä.

Analytics tunnistaa automaattisesti suosituimmat hakukoneet ja laskee liikenteen kyseisten lähteiden ansioksi. Liikenne, joka tulee sivustollesi jonkin oletushakukoneen kautta, näkyy raporteissa orgaanisena hakuliikenteenä. Liikenne, joka tulee sivustollesi hakukoneesta, jota ei ole mainittu, tulkitaan raporteissa viittausliikenteeksi (orgaanisen hakuliikenteen sijasta).

Voit tehdä muutoksia hakukonelistaan (lisätä, poistaa ja järjestää uudelleen eri kohtia) ja vaikuttaa tällä tavalla orgaanisen hakuliikenteen kirjaantumiseen ja datan näkymiseen raporteissa.

Artikkelin aiheet:

Näin hakukonelista vaikuttaa dataasi

Analytics kirjaa saapuvan liikenteen tulleeksi. yhdestä lähteestä. Orgaaninen hakuliikenne kirjataan tulleeksi listan ensimmäisestä hakukoneesta, joka täsmää saapuneen käyttäjän verkkotunnusnimeen ja (valinnaiseen) kyselyparametriin.

Esimerkki: Jos ensimmäisenä on google.com ja toisena images.google.com (ja kummallakin sivustolla käytetään samaa kyselyparametria, esim. q), kaikki haut, jotka tehdään osoitteessa images.google.com, kirjataan tulleeksi osoitteesta google.com. Jos haluat muuttaa tätä attribuutiota, voit järjestää hakukonelistan uudelleen. Tässä esimerkissä voisit lisätä osoitteen images.google.com osoitteen google.com edelle, jotta haut luetaan oikean osoitteen ansioksi.

Voit myös poistaa hakukoneita listalta. Poistetusta hakukoneesta peräisin oleva liikenne näkyy viittausliikenteenä orgaanisen hakuliikenteen sijasta.

Ongelmia voi ilmetä, jos hakukone on päällekkäinen jonkin toisen listalla olevan hakukoneen kanssa ja molemmissa käytetään samaa kyselyparametria. Tämän voi välttää vaihtamalla hakuparametrin yksilölliseksi.

Näin muutat orgaanisen hakuliikenteen asetuksia

Tämä asetus löytyy tilisi kunkin mittauskokonaisuuden järjestelmänvalvojan asetuksista. Voit lisätä, muokata, järjestää uudelleen tai poistaa hakukoneita seuraavasti:

1. Kirjaudu Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja valitse tili ja muokattava mittauskokonaisuus.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Seurantatiedot > Orgaanisen hakuliikenteen lähteet.
  4. Valitse + Lisää hakukone.
  5. Lisää lomakkeeseen Verkkotunnuksen nimi sisältää- ja Kyselyparametri-kohtien tiedot. Valinnaisesti voit myös lisätä Kyselyparametri-, Hakukoneen nimi- ja Polku sisältää ‑kohtien tiedot.
    Chrome (v85 ja sitä uudemmat versiot) ei enää oletuksena toimita ulkoisten viittaavien sivujen (sivut, jotka ovat saman verkkotunnuksen ulkopuolella) polun tai kyselymerkkijonon tietoja. Jotta omat orgaanisen haun lähteet voidaan luokitella oikein Chromen (version v85 ja sitä uudempien versioiden) avulla, voit vaihtoehtoisesti jättää kyselyparametrin tyhjäksi. Tällöin Google Analytics luokittelee kaikki viittaukset kyseisistä verkkotunnuksista orgaanisen haun lähteiksi.
  6. Valitse Luo.

Voit muuttaa aiemmin lisättyä hakukonetta tai poistaa hakukoneen klikkaamalla Muokkaa tai Poista. Jos haluat järjestää listan uudelleen, vedä ja pudota haluamasi rivit tarttumalla hiirellä hakukoneen nimen vasemmalla puolella oleviin pisteisiin.

Oletushakukonelista

Hakukone Esimerkkiverkkotunnuksen nimi Parametri
360.cn http://360.cn/ q
Alice http://www.alice.com/
http://aliceadsl.fr
qs
Alltheweb http://www.alltheweb.com/ q
Altavista http://www.altavista.com/ q
AOL http://www.aol.com/ encquery, q, query
Ask http://www.ask.com/
http://search.aol.fr
alicesuche.aol.de
jne.
q
Auone http://search.auone.jp/ q
Avg http://isearch.avg.com q
Babylon http://search.babylon.com q
Baidu http://www.baidu.com/ wd, word
Biglobe http://biglobe.ne.jp q
Bing http://www.bing.com/ q
Centrum.cz http://search.centrum.cz/ q
Comcast http://search.comcast.net q
Conduit http://search.conduit.com q
CNN http://www.cnn.com/SEARCH/ query
Daum http://www.daum.net/ q
DuckDuckGo http://duckduckgo.com q
Ecosia http://www.ecosia.org q
Ekolay http://www.ekolay.net/ q
Eniro http://www.eniro.se/ search_word
Globo http://www.globo.com/busca/ q
go.mail.ru http://go.mail.ru/ q
Google Kaikki Google Haun verkkotunnukset
(esim. www.google.com ja www.google.co.uk)
q
goo.ne http://goo.ne.jp MT
haosou.com http://www.haosou.com/s q
Incredimail http://search.incredimail.com q
Kvasir http://www.kvasir.no/ q
Live http://www.bing.com/ q
Lycos http://www.lycos.com/ q
Lycos http://search.lycos.de
ja muut alueelliset ylätason verkkotunnukset
query
Mamma http://www.mamma.com/ query
MSN http://www.msn.com/
http://money.msn.com
http://local.msn.com
q
Mynet http://www.mynet.com/ q
Najdi http://najdi.si q
Naver http://www.naver.com/ query
Netscape http://search.netscape.com/ query
ONET http://szukaj.onet.pl q, qt
Ozu http://www.ozu.es/ q
Qwant https://www.qwant.com/ q
Rakuten http://rakuten.co.jp qt
Rambler http://rambler.ru/ query
Search-results http://search-results.com q
search.smt.docomo http://search.smt.docomo.ne.jp MT
Sesam http://sesam.no/ q
Seznam http://www.seznam.cz/ q
So.com http://www.so.com/s q
Sogou http://www.sogou.com/ query
Startsiden http://www.startsiden.no/sok q
Szukacz http://www.szukacz.pl/ q
Terra http://buscador.terra.com.br query
Tut.by http://search.tut.by/ query
Ukr http://search.ukr.net/ q
Virgilio http://search.virgilio.it/ qs
Voila http://www.voila.fr/ rdata
Wirtualna Polska http://www.wp.pl/ szukaj
Yahoo http://www.yahoo.com/
http://yahoo.cn
m.yahoo.com
ja muut alueelliset mobiilisivustot
p
Yandex http://www.yandex.com/
http://yandex.ru
text
Yam http://www.yam.com/ k

Näin saat hakukoneesi oletushakukonelistalle

Jos haluat, että lisäämme hakukoneesi oletushakukonelistalle tai muutamme nykyisiä tietojasi, ota yhteyttä osoitteeseen googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics tarkistaa pyynnöt vähintään kerran vuodessa. Listalle lisääminen perustuu Googlen arvioon useista eri tekijöistä, kuten siitä, tuottaako hakukone runsaasti liikennettä.