Om Universal Analytics

Fler funktioner, mer kunskap

Universal Analytics innehåller funktioner som ändrar hur data samlas in och struktureras i ditt Analytics-konto, för att det ska bli tydligare hur användare samverkar med ditt onlineinnehåll.

With Universal Analytics, you can analyze all your digital devices!

Fördelar med Universal Analytics

Med User ID kopplar du samman flera enheter, besök och engagemangsinformation.

User ID är en funktion i Universal Analytics som du kan använda för att koppla flera sessioner (och all aktivitet under dessa sessioner) till ett unikt id. När du skickar ett unikt id och all relaterad engagemangsdata till Analytics tillskrivs all aktivitet en enda användare i rapporterna. Med User ID kan du få mer exakta uppgifter om antal användare, analysera användarnas upplevelse när de är inloggade och få åtkomst till de nya rapporterna om olika enheter. Läs mer om User ID.

Skaffa en ny och mer flexibel spårningskod så att du kan samla in data från alla typer av digitala enheter.

I Universal Analytics införs tre nya versioner av spårningskoden som du kan använda för att uppfylla dina specifika tekniska behov. Använd JavaScript-biblioteket gtag.js för webbplatser, Analytics SDK:er (v2.x eller senare) för spårning av mobilappar och Measurement Protocol för andra digitala enheter, till exempel spelkonsoler och informationskiosker.

Alla de nya insamlingsmetoderna är utvecklarvänliga, så det är lättare att konfigurera och anpassa spårningskoden. I synnerhet är det väldigt mycket enklare och mer exakt att spåra över flera domäner för webbplatser.

Använd förenklade och mer tillgängliga konfigurationsalternativ.

Universal Analytics erbjuder fler konfigurationsalternativ som du kan välja från kontots Admin-sida:

Skapa anpassade dimensioner och anpassad statistik om du vill samla in uppgifter som är unika för din verksamhet.

Anpassade dimensioner och mätvärden är som standarddimensioner och standardmätvärden, förutom att du skapar dem själv. Använd dem när du vill samla in data som Analytics inte spårar automatiskt. Läs mer om anpassade dimensioner och anpassade mätvärden

Implementera Förbättrad e-handel.

När du har implementerat Universal Analytics kan du tagga din webbplats med plugin-programmet ec.js och sedan använda rapporterna för Förbättrad e-handel för att analysera användarnas shopping- och köpbeteende, hur framgångsrika din interna och externa marknadsföring är samt hur dina produkter presterar ekonomiskt.

Håll dig underrättad om nya funktioner och uppdateringar.

I Universal Analytics kan du använda alla de vanliga Analytics-rapporterna och -verktygen, men du får också tillgång till nya funktioner.

Nya funktioner och produktuppdateringar är endast tillgängliga för Universal Analytics-egendomar. Äldre Analytics-egendomar, eller Universal Analytics-egendomar där en äldre insamlingsmetod som JavaScript-biblioteket ga.js används, får inte tillgång till att framtida produktändringar.

Google använder Analytics (inklusive funktioner i Universal Analytics) i enlighet med vår sekretesspolicy för att få en bättre förståelse för våra produkter. Läs mer om hur vi använder våra egna produkter.