Over Universal Analytics

Meer functies, beter inzicht

Universal Analytics introduceert een reeks functies waardoor de gegevens in uw Analytics-account op een andere manier worden verzameld en ingedeeld, zodat u een beter inzicht krijgt in de wijze waarop gebruikers omgaan met uw online content.

With Universal Analytics, you can analyze all your digital devices!

Voordelen van Universal Analytics

Koppel meerdere apparaten, sessies en betrokkenheidsgegevens aan de User-ID.

De User ID is een functie van Universal Analytics die u kunt gebruiken om meerdere sessies (en elke activiteit binnen die sessies) te koppelen aan een unieke ID. Wanneer u een unieke ID en gerelateerde betrokkenheidsgegevens naar Analytics verzendt, wordt alle activiteit toegewezen aan één gebruiker in uw rapporten. Met de User-ID wordt het aantal gebruikers nauwkeuriger geteld, kunt u de ervaring van de ingelogde gebruiker analyseren en heeft u toegang tot de nieuwe rapporten voor meerdere apparaten. Meer informatie over de User-ID.

Ontvang een nieuwe en flexibelere trackingcode waarmee u gegevens kunt verzamelen van alle digitale apparaten.

Universal Analytics introduceert drie nieuwe versies van de trackingcode die u kunt implementeren om aan uw specifieke technische wensen te voldoen. Gebruik de analytics.js JavaScript-bibliotheek voor websites, de Analytics SDK's (v2.x of hoger) voor het bijhouden van mobiele apps en het Measurement Protocol voor andere digitale apparaten, zoals gameconsoles en informatiekiosks.

Alle nieuwe methoden voor het verzamelen van gegevens zijn ontwikkelaarsvriendelijk, zodat u uw trackingcode eenvoudiger kunt instellen en aanpassen. Het bijhouden van meerdere domeinen voor met name websites is nu veel eenvoudiger en nauwkeuriger.

Gebruik eenvoudigere en toegankelijkere configuratie-opties.

Universal Analytics biedt u meer configuratie-opties, die u kunt beheren vanaf de pagina 'Beheerder' in uw account:

Maak aangepaste dimensies en aangepaste statistieken om gegevens te verzamelen die uniek zijn voor uw bedrijf.

Aangepaste dimensies en aangepaste statistieken lijken op standaarddimensies en -statistieken, behalve dat u ze zelf maakt. Gebruik ze om gegevens te verzamelen die niet automatisch door Analytics worden bijgehouden. Meer informatie over aangepaste dimensies en aangepaste statistieken.

Implementeer Geoptimaliseerde e-commerce.

Zodra u Universal Analytics heeft geïmplementeerd, kunt u uw site taggen met de plug-in ec.js. Vervolgens kunt u de rapporten voor Geoptimaliseerde e-commerce gebruiken om het winkel- en koopgedrag van uw gebruikers, het succes van uw interne en externe marketingactiviteiten en de economische prestaties van uw producten te analyseren.

Blijf op de hoogte van nieuwe functies en updates.

Met Universal Analytics kunt u alle standaardrapporten en -tools van Analytics gebruiken, maar krijgt u ook toegang tot nieuwe functies.

Nieuwe functies en productupdates zijn alleen beschikbaar voor Universal Analytics-property's. Klassieke Analytics-property's of Universal Analytics-property's die gebruikmaken van een verouderde methode voor gegevensverzameling, zoals de ga.js JavaScript-bibliotheek, hebben geen toegang tot alle toekomstige productwijzigingen.

We gebruiken Analytics (inclusief functies van Universal Analytics) in overeenstemming met ons Privacybeleid om meer inzicht te krijgen in het gebruik van onze eigen producten. Meer informatie over hoe we onze eigen producten gebruiken.