Omien taulukoiden luominen ja käyttäminen

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.
Sisällys:

Oman taulukon luominen

Omien taulukoiden luominen edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli tili- tai mittauskokonaisuustasolla.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamasi mittauskokonaisuuden kohdalle.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Omat taulukot.
  4. Klikkaa +Uusi oma taulukko.
  5. Anna nimi.
  6. Valitse näkymä avattavasta Näkymä‑valikosta.
  7. Klikkaa +lisää ulottuvuus ja lisää enintään kuusi ulottuvuutta.
  8. Klikkaa +lisää tietotyyppi ja lisää enintään 25 tietotyyppiä.
  9. Klikkaa halutessasi +lisää segmentti ja lisää enintään neljä segmenttiä.
  10. Klikkaa halutessasi +lisää suodatin.
    Omaan taulukkoon voi sisällyttää enintään kuusi ulottuvuutta. Suodattimen sisällyttäminen ulottuvuuteen vastaa itse ulottuvuuden sisällyttämistä. Omassa taulukossa voi siis olla enintään kuusi suodatettua tai suodattamatonta ulottuvuutta.

Voit esimerkiksi ottaa suodattimen käyttöön jokaiselle niistä kuudesta ulottuvuudesta, jotka lisäsit kohdassa 7. Tällöin taulukossa on yhteensä kuusi ulottuvuutta ja kuusi suodatinta. Et voi lisätä suodatinta uudelle ulottuvuudelle, koska kaikki kuusi ulottuvuutta ovat jo käytössä. Jos esimerkiksi olet lisännyt vain viisi ulottuvuutta, voit lisätä suodattimen kuudennelle ulottuvuudelle.
  11. Valitse Tallenna.

Kun olet luonut oman taulukon, voi kestää kaksi päivää, ennen kuin data ilman otantaa näkyy Omat taulukot ‑raportissa Muokkaus‑välilehdellä. Silloin tietoja on kerätty kahdelta päivältä alkaen taulukon luomisesta.

Analytics lisää myös aiempaa dataa, joka on kerätty 30 päivän ajalta ennen taulukon luontia. Tavallisesti aiempi data ovat käytettävissä, kun uusi data ilman otantaa tulee näkyviin (noin kahden päivän kuluessa). Jos Analytics‑järjestelmä suorittaa verkko-omaisuutesi rutiinihuoltoa, aiempi data voi näkyä kuitenkin vasta 40 päivän kuluttua. Jos sivustollasi suoritetaan rutiinihuoltoa, näet taulukossa ilmoituksen asiasta.

Muokattu taulukko ‑raporttien käyttäminen

Jos haluat katsoa omista taulukoista luotuja raportteja, siirry Muokkaus‑välilehden Omat taulukot ‑osioon. Muista valita näkymä, jossa olet luonut oman taulukon.

Raportit näkyvät kaikille käyttäjille, joilla on vähintään näkymän katsojan rooli.

Näin voit katsoa omaa taulukkoa:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamasi mittauskokonaisuuden kohdalle.
  3. Valitse Muokkaus‑välilehti (minkä tahansa Analytics‑sivun yläosasta).
  4. Laajenna vasemmanpuoleisessa valikossa oleva Muokatut taulukot ‑luettelo klikkaamalla sitä. Valitse sitten muokattu taulukko, jota haluat katsella.

Omia taulukoita käytetään myös silloin, kun haluat tehdä vakioraporttipyynnön, joka voidaan toteuttaa jollakin omalla taulukollasi. Omaa taulukkoa käytetään esimerkiksi silloin, jos lisäät johonkin vakioraporttiin toissijaisen ulottuvuuden, ja tuloksena syntyvä raportti vastaa jonkin oman taulukkosi määritystä (tai määrityksen osajoukkoa).

Kun tarkastelet omaa taulukkoa käyttävää raporttia, varmista, että aloituspäivämäärä on taulukon luontipäivämäärän jälkeen.

Omien taulukoiden hallinta

Kun oma taulukko on luotu, sen tietoja ei voi enää käsitellä eikä taulukkoa voi muokata tai muuttaa. Olemassa olevan muokatun taulukon poistaminen:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamasi mittauskokonaisuuden kohdalle.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Omat taulukot.
  4. Klikkaa poistettavan taulukon riviltä Toiminnot ja valitse Poista.

Voit luoda enintään 100 omaa taulukkoa yhtä sivustoa kohden. Voit tarkistaa mittauskokonaisuuden kiintiön käytön + Uusi oma taulukko ‑painikkeen vierestä.