Om egendefinerte tabeller

Få rask tilgang til fullstendige data fra de viktigste datasettene dine.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Analytics kan sample dataene dine for at du raskere skal få tilgang standardrapportene og de egendefinerte rapportene dine. Av og til kan du imidlertid ha behov for å få tilgang til alle dataene knyttet til et bestemt sett med beregninger og dimensjoner. Med egendefinerte tabeller angir du en kombinasjon av filtre, segmenter, beregninger og dimensjoner som du ønsker at skal behandles daglig med fullstendige data i Analytics. Alle rapportene som samsvarer med et delsett av konfigurasjonen1 av den egendefinerte tabellen, får så tilgang til denne tabellen som standard, slik at du raskt får fullstendige data.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Eksempel

Du har en tilpasset rapport som bygger på data fra et stort antall økter, og den samples derfor alltid. Du bruker By og Nettleser som dimensjoner og Økter, Sidevisninger og Fluktfrekvens som beregninger i rapporten. Du kan opprette en egendefinert tabell med disse dimensjonene og beregningene. Det blir samlet inn fullstendige data for den tilpassede rapporten din i Analytics fra opprettelsesdatoen for tabellen og fremover.

Tillatelser og grenser

For å kunne opprette egendefinerte tabeller må du ha redigeringstilgang på områdenivå. Du kan opprette inntil 100 egendefinerte tabeller per område. Du kan når som helst se hvor mye av områdets kvote som gjenstår, ved å gå til Egendefinerte tabeller på områdenivå i Administrator-delen. Der kan du også se alle de egendefinerte tabellene som er opprettet av andre som har redigeringstilgang til kontoen din.

Alle brukerne som minst er tildelt seer-rollen i rapporteringsvisningen du har opprettet en egendefinert tabell i, kan se rapporten som genereres fra den aktuelle tabellen.

På samme måte som vanlige tabeller som blir behandlet daglig, har også egendefinerte tabeller en grense for antallet unike datarader som kan lagres per dag. I motsetning til vanlige tabeller har imidlertid egendefinerte tabeller en grense på 1 million unike rader per dag for GA360-kunder. Det er 925 000 flere rader enn den normale grensen på 75 000 rader. Hvis det finnes over 1 million unike rader per dag for en gitt tabell, lagrer Analytics de øverste N verdiene3 og oppretter en (other)-rad for de resterende verdikombinasjonene. Du finner mer informasjon om (other)-raden i artikkelen om (other)-oppføringer i rapporter.

Data du kan ta med

Det er ikke alle beregninger og dimensjoner som kan tas med i en egendefinert tabell, og egendefinerte tabeller har ikke nødvendigvis noen nytteverdi i alle rapporter. Brukerbaserte segmenter kan ikke tas med. På grunn av måten data lagres eller hentes ut på i følgende rapporter, kan du ikke bruke data fra egendefinerte tabeller i disse rapportene: Flytvisualisering, Søkemotoroptimalisering, Multikanalstrakter og Attribusjon.

Behandling og tilgjengelighet

Når du har opprettet en egendefinert tabell, kan det ta opptil to dager før fullstendige data vises i Egendefinerte tabeller-rapportene. På det tidspunktet kommer du til å ha to dager med data fra tabellens opprettelsesdato.

Google Analytics legger også til historiske data for de siste 30 dagene før tabellens opprettelsesdato. Under normale omstendigheter er de historiske dataene tilgjengelige når de nye, fullstendige dataene er tilgjengelige (etter ca. 2 dager). Hvis imidlertid området ditt for øyeblikket gjennomgår rutinemessig vedlikehold av Google Analytics-systemet, kan det ta opp til 40 dager før de historiske dataene fremgår. Hvis området ditt gjennomgår rutinemessig vedlikehold, ser du et varsel om dette i tabellen.

Når du har opprettet en egendefinert tabell, forsøker Google Analytics å få tilgang til de aktuelle dataene for søk som bruker de samme dimensjonene og beregningene, eller et delsett av de samme dimensjonene og beregningene, for eksempel for egendefinerte rapporter, eller når du bruker Google Analytics API.

Avhengig av kombinasjonen av beregninger og dimensjoner kan det imidlertid være tilfeller der Analytics ikke kan bruke data fra egendefinerte tabeller, og i stedet ber om data fra standard samletabeller. Som et resultat kan de aktuelle søkeresultatene inneholde flere samlingsdata enn forventet. Vi anbefaler derfor at API-søkene og de egendefinerte rapportene dine er i tråd med hvordan du har definert den egendefinerte tabellen (så langt dette er mulig), så du unngår en veldig høy grad av sampling.

Hvis du vil se flere fullstendige historiske data, har du kanskje muligheten til å laste ned fullstendige rapporter.

Relaterte ressurser

1Via en rapport kan du få tilgang til dataene i en egendefinert tabell hvis det finnes samsvar mellom et delsett av filtrene, segmentene og beregningene i henholdsvis rapporten og tabellen. En egendefinert tabell kan med andre ord inneholde flere filtre, segmenter og beregninger enn dem som er spesifisert i rapporten, men den egendefinerte tabellen må minst inneholde alle filtrene, segmentene og beregningene i rapporten.

3De mest populære verdikombinasjonene fastsettes ved å sortere tabellen etter den relevante beregningen (f.eks. Økter, Sidevisninger eller Transaksjoner). Kombinasjoner av dimensjonsverdier med lavt volum blir deretter samlet i (other)-oppføringen.