[UA] Com es defineix una sessió web a Universal Analytics

Aquest article és sobre com es defineix una sessió web a Universal Analytics. Consulteu els recursos següents per obtenir informació similar relacionada amb Google Analytics 4:
La informació inclosa en aquest article només fa referència al seguiment web. Els càlculs no serveixen si recolliu dades mitjançant un l'SDK d'Analytics per a un SO per a mòbils. Obteniu més informació sobre les sessions d'aplicació.

Per utilitzar Analytics, és important conèixer el concepte de sessió, ja que molts informes, funcions, i mètriques depenen de la manera com Analytics calcula les sessions.

Contingut d'aquest article:

Informació general

Una sessió és un conjunt d'interaccions d'usuari que es produeixen al vostre lloc web durant un període de temps determinat. Per exemple, una única sessió pot contenir diverses visualitzacions d'una pàgina, esdeveniments, interaccions socials i transaccions de comerç electrònic. Obteniu més informació sobre els diferents tipus de sol·licitud d'Analytics.

Una sessió pot considerar-se un contenidor de les accions que realitza l'usuari al lloc.

Many interactions can happen within one visit.

Un sol usuari pot obrir més d'una sessió. Aquestes sessions poden produir-se el mateix dia o bé en el transcurs de dies, setmanes o mesos. Quan una sessió s'acaba, se'n pot començar una altra. Hi ha dos mètodes per acabar una sessió:

• Caducitat basada en temps:
    • Després de 30 minuts d'inactivitat
    • A mitjanit
  • Canvi de campanya:
    • Si l'usuari arriba al lloc web mitjançant una campanya, surt del lloc web i hi torna mitjançant una altra campanya.

Caducitat basada en l'hora

Quant dura una sessió?

De manera predeterminada, una sessió no finalitza fins que no han passat 30 minuts d'inactivitat, però podeu ajustar aquest temps perquè la sessió duri des d'uns quants segons fins a diverses hores. Obteniu més informació sobre com ajustar la configuració de les sessions.

Quan un usuari, per exemple en Robert, arriba al vostre lloc, Analytics comença a comptar la durada de la visita. Si passen 30 minuts sense cap tipus d'interacció per part d'en Robert, la sessió acaba. Ara bé, cada vegada que en Robert interacciona amb un element (com ara un esdeveniment, una interacció social o una pàgina nova), Analytics restableix l'hora de caducitat afegint-hi 30 minuts més a partir de l'hora de l'última interacció que ha fet.

Exemple

Imaginem que en Robert interacciona amb el lloc web als intervals següents:

A series of standard interactions and the visit expiry.

Després de l'esdeveniment 2, la caducitat de la sessió s'estableix a les 14:34.

La primera vegada que en Robert arriba al lloc, la caducitat de la sessió s'estableix a les 14:31. A mesura que navega pel lloc i va visualitzant pàgines i activant esdeveniments, cadascuna d'aquestes sol·licituds addicionals retarda 30 minuts la caducitat de la visita.

Què passa si durant una sessió al meu lloc en Robert deixa una pàgina oberta, fa una pausa de 31 minuts per dinar i després torna al lloc per continuar-hi navegant?

En aquest cas, la primera sessió, que va començar quan en Robert va arribar al lloc, finalitza al cap de 30 minuts mentre ell està dinant. Quan torna de dinar i continua navegant pel lloc web, Analytics defineix una altra caducitat de 30 minuts i comença una sessió nova.

A new visit starts if a user doesn't interact with content for a specific period of time.

En Robert estava a la meitat d'una compra quan va sortir del vostre lloc web i va marxar a dinar. Va tornar més tard per finalitzar-lo. La pàgina de destinació de la sessió nova és la pàgina d'afegir articles al carretó.

Què passa si en Robert deixa una pàgina del meu lloc oberta i se'n va a dinar, però torna al cap de 29 minuts?

Quan torni, sempre que no ho faci des d'una altra campanya (en trobareu més informació més endavant), la sessió que s'havia obert continuarà des de l'última pàgina del lloc que havia vist. Per a Analytics, és com si mai no hagués abandonat el lloc web.

If a user continuous interacts with content and only pauses within the specified time limit, the visit keeps going.

En Robert estava a la meitat d'una compra quan va sortir del vostre lloc web i va marxar a dinar. La diferencia en aquest cas és que, com que va tornar al lloc abans no transcorreguessin 30 minuts, la sessió no es va tancar. Cal remarcar que el temps que passa a la pàgina a la visualització de pàgina 2 (producte) és de 29 minuts, ja que el temps a la pàgina es calcula restant l'inici de les diverses visualitzacions de pàgina successives: visualització de pàgina 3 - visualització de pàgina 2 (14:31-14:02 = 00:29).

Caducitat al final del dia

En Robert obre el lloc web a les 23:50 del 14 d'agost i l'abandona a les 00:10 del 15 d'agost.

La primera sessió acaba a les 23:59:59 del 14 d'agost i la segona sessió comença a les 00:00 del 15 d'agost.

El final del dia ve determinat per la configuració de la zona horària de la visualització.

Caducitat basada en la campanya

Cada vegada que canvia la font de la campanya d'un usuari, Analytics inicia una sessió nova. És important saber que, encara que una sessió continuï oberta (és a dir, tot i que no hagin transcorregut 30 minuts), si l'usuari canvia de campanya per accedir al lloc a mitja sessió, la primera sessió es tancarà i se n'obrirà una altra.

Imaginem que en Robert obre el lloc web seguint aquests passos:

Two separate sessions, with two unrelated interactions.

Analytics emmagatzema la informació de la campanya d'origen. Cada vegada que el valor d'aquesta campanya s'actualitza, obre una sessió nova. A l'exemple anterior, en Robert arriba per primer cop al lloc web a través de la paraula clau orgànica de Google widgets vermells i, més tard, hi torna amb la paraula clau de pagament de Google widgets blaus.

Cada terme de cerca actualitza la campanya i, per tant, cada paraula clau correspon a una sessió nova.

Què provoca que s'actualitzi la campanya?

En general, la campanya s'actualitza cada vegada que l'usuari arriba al vostre lloc web mitjançant un motor de cerca, un lloc web de referència o un URL etiquetat amb la campanya. Ara bé, el trànsit directe no actualitza ni substitueix mai cap font de campanya existent, com ara un motor de cerca, un lloc web de referència o la informació etiquetada amb la campanya.

Etiquetatge automàtic de Google Ads

Amb l'etiquetatge automàtic de Google Ads, cada clic genera un valor de campanya únic (un valor gclid). Com que cada clic té un valor "gclid" propi, es considera una campanya diferent i crea una sessió nova.

Referències

S'atribueix una campanya nova cada vegada que un usuari fa clic en un enllaç al vostre lloc web des d'un lloc web de referència.

Si en Robert visita a.com i fa clic en un enllaç al vostre lloc web, inicia una sessió que s'atribueix a una referència d'a.com. Si just després visita b.com i fa clic en un enllaç al vostre lloc web, inicia una altra sessió, que s'atribueix a una referència de b.com.

Podeu utilitzar exclusions de referència per impedir que les referències de llocs web concrets creïn sessions.

Etiquetes de campanya

La pràctica recomanada és utilitzar l'etiquetatge automàtic en comptes d'etiquetes manuals de campanya, però suposarem que heu etiquetat manualment les campanyes de Google Ads amb un URL de destinació com aquest:

http://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=camp1&utm_term=keyword&utm_content=content

En Robert fa clic a l'anunci, que registra una sessió nova per al primer clic. Ara bé, a diferència de l'etiquetatge automàtic, en què diversos clics a l'anunci poden generar les sessions múltiples corresponents, els valors del paràmetre de la campanya etiquetada manualment no canvien cada vegada que l'usuari fa clic a l'anunci i, per tant, la campanya no s'actualitza amb cada clic. Això permet tenir diversos clics a l'anunci i una sola sessió.

Si publiqueu anuncis en xarxes publicitàries de tercers i utilitzeu etiquetes de campanya manuals, tingueu en compte que és possible que no tots els clics que faci un usuari en aquestes xarxes generin la sessió corresponent (si es produeixen clics addicionals dins del termini de 30 minuts). Això acostuma a provocar discrepàncies de dades entre els informes d'Analytics i els d'altres productes.

Trànsit directe

Per últim, donarem un cop d'ull al trànsit directe a Analytics. Una font de campanya directa mai no substitueix una font de campanya coneguda existent, com ho faria un motor de cerca, una referència o una font de campanya.

El trànsit directe que interacciona amb el contingut durant el període de 30 minuts de la sessió té el mateix efecte que si l'usuari marxa del lloc web durant menys de 30 minuts. La sessió existent s'obre i continua des del punt on l'usuari la va deixar.

Tingueu en compte que els informes Embuts de conversió multicanal gestionen el trànsit directe de manera diferent de com ho fan altres informes d'Analytics.

Càlcul de mètriques: Sessions i Usuaris nous

És possible que el valor de la mètrica Sessions sigui inferior al de la mètrica Usuaris nous. Això s'explica perquè el valor de Sessions no augmenta quan una sessió només inclou esdeveniments sense interacció. En canvi, el valor d'Usuaris nous sempre augmenta quan s'inicia la sessió d'un usuari nou, encara que aquesta sessió només inclogui esdeveniments sense interacció.