Beleidsvereisten voor advertentiefuncties van Google Analytics

Met advertentiefuncties van Google Analytics kunt u profiteren van functies in Analytics die niet beschikbaar zijn in een standaardimplementatie. Advertentiefuncties omvatten het volgende:

• Remarketing met Google Analytics
  • Rapportage voor vertoningen in het Google Display Netwerk
  • Rapporten voor demografische en interessecategorieën van Google Analytics
  • Geïntegreerde services ten behoeve van advertentiedoeleinden waarvoor Google Analytics gegevens verzamelt, met inbegrip van gegevens die worden verzameld via advertentiecookies en ID's.

Door de advertentiefuncties in te schakelen, kan Google Analytics naast de gegevens die via een standaardimplementatie van Google Analytics worden verzameld, ook gegevens over uw verkeer verzamelen via Google-advertentiecookies en ID's. Als u de advertentiefuncties van Google Analytics gebruikt, moet u zich aan dit beleid houden, ongeacht de wijze waarop u gegevens naar Google Analytics verzendt (bijvoorbeeld via de Google Analytics-trackingcode, de Google Analytics SDK of het Measurement Protocol).

U mag gebruikers niet identificeren of het mogelijk maken dat gegevens die tot personen kunnen worden herleid, worden samengevoegd met niet tot personen herleidbare gegevens die zijn verzameld via Google-advertentieproducten of -functies, tenzij er een duidelijke kennisgeving is verstrekt en van de betreffende gebruikers vooraf toestemming is verkregen voor het identificeren of samenvoegen (bijvoorbeeld in de vorm van een aanmelding). Ongeacht de toestemming van gebruikers mag u niet proberen gegevens uit te splitsen die Google cumulatief rapporteert.

Als u een of meer Google Analytics-advertentiefuncties heeft ingeschakeld, bent u verplicht uw bezoekers daarvan in kennis te stellen door in uw privacybeleid de volgende gegevens op te nemen:

• De Google Analytics-advertentiefuncties die u heeft geïmplementeerd.
  • De wijze waarop u en andere leveranciers directe cookies (zoals de Google Analytics-cookie) of andere first-party-ID's combineren met cookies van derden (zoals de advertentiecookies van Google) of andere ID's van derden.
  • De wijze waarop bezoekers zich kunnen afmelden voor de Google Analytics-advertentiefuncties die u gebruikt. Bijvoorbeeld via 'Advertentie-instellingen', via 'Advertentie-instellingen voor mobiele apps' of via andere beschikbare middelen (zoals de NAI-afmeldingstool voor consumenten).

We raden u ook aan om gebruikers te wijzen op de afmeldingsmogelijkheden voor Google Analytics die momenteel beschikbaar zijn voor internet.

Beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie

Wanneer u de advertentiefuncties van Google Analytics gebruikt, moet u ook voldoen aan het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie.

Op interesses gebaseerd adverteren

Als u in Google Analytics op interesses gebaseerde advertenties, waaronder remarketing, heeft ingeschakeld in combinatie met andere Google-services, moet u het beleid naleven dat van toepassing is op deze Google-services (zoals het Google AdWords-beleid voor adverteren op basis van interesses en locatie en de hieraan gerelateerde beperkingen voor gevoelige categorieën, en het Programmabeleid voor platforms voor DoubleClick-services). Als u Google Analytics gebruikt om gevoelige informatie over uw bezoekers te verzamelen, zoals beschreven in het gedeelte over beperkingen voor gevoelige Google AdWords-categorieën, mag u Google Analytics niet gebruiken om gegevens te verzamelen voor op interesses gebaseerd adverteren.

Omdat de wetgeving per land of regio kan verschillen, en omdat Google Analytics op allerlei manieren kan worden gebruikt, kan Google u niet de precieze bewoordingen geven van de tekst die u in uw privacybeleid moet opnemen. Alleen u kent de unieke aspecten en bijzondere overwegingen van uw bedrijf, en uw privacybeleid moet deze informatie, die alleen u kunt geven, weerspiegelen.

Dit beleid is voor het laatst geüpdatet op 16 december 2016.