Mobilapp – Målgrupp

Ta reda på vad som utmärker mobilanvändarna.

I Målgrupp-rapporterna kan du bekanta dig med personerna som använder din app – var de befinner sig, hur ofta och hur länge de använder appen och vilka enheter som är populära bland användarna. Informationen kan hjälpa dig att hitta nya marknader och förbättra resultatet av själva appen.

Innehåll i artikeln:

Översikt

Skaffa dig en övergripande bild över sessionerna och målgruppen med Genomsnittlig sessionslängd, totalt antal Skärmvisningar, antalet Skärmar/session, andelen Nya respektive Återkommande användare och användarnas vanligaste Språk och Plats. Håll muspekaren över avsnitten i rapporterna Operativsystemversioner och Populäraste nätoperatörer om du vill se mer information, eller klicka på rapportrubriken om du vill se hela rapporten.

Aktiva användare

I den här rapporten kan du se hur ofta användarna använder din app och jämföra användarnas avhoppsfrekvens under olika tidsperioder.

Användarna grupperas efter antalet unika användare som använde din app under en period på n dagar: 1, 7, 14 eller 30 dagar. Varje n-dag-grupp omfattar den sista dagen i det aktiva datumintervallet.

Som standard visas bara Aktiva användare – en dag i linjediagrammet. Om du vill jämföra data för aktiva användare under 1, 7, 14 och 30 dagar i samma diagram kan du markera kryssrutan för varje värde ovanför diagrammet.

Aktuellt värde

Förstå hur värdefulla olika användare är för företaget baserat på aktuella resultat från flera sessioner. Du kan till exempel se det aktuella värdet för användare som du förvärvat via e-post eller via betald sökning. När du har den informationen kan du avgöra hur du ska fördela dina marknadsföringsresurser för att nå de mest vinstgivande användarna. Läs mer.

Appversioner

Jämför resultaten av olika versioner av appen. Beroende på dina kriterier för nya versioner kan du jämföra antingen en storskalig förändring eller specifika funktionsändringar.

För att informationen ska visas i rapporten måste du ta med samma spårnings-id i samtliga uppdaterade versioner av appen.

Kohortanalys

En kohort är en grupp användare med gemensamma egenskaper som har identifierats i den här rapporten med hjälp av en Analytics-dimension. Exempelvis tillhör alla användare med samma förvärvsdatum samma kohort. Med rapporten Kohortanalys kan du isolera och analysera kohorters beteenden. Läs mer.

Användarutforskaren

Isolera och granska beteende hos enskilda användare och inte bara sammanställningar av användarbeteenden. Enskilt användarbeteende är associerat med antingen kund-id eller användar-id. Läs mer

Demografi och intressen

Demografi- och intressedata visar information om användarnas ålder och kön, och vad de visar intresse för när de surfar och handlar på nätet. Du kan använda den här informationen för att optimera versioner av appen för specifika demografiska grupper eller för att rikta annonser inuti appen.

Läs mer om demografi- och intressedata

Geografisk

Ta reda på vilka som använder din app i hela världen. Är appen populär i ett visst område eller inom en viss språkgrupp? Används den oväntat av en annan grupp användare? Baserat på informationen i rapporterna kanske du sedan vil försöka nå en större målgrupp eller fokusera på en viss region.

Eftersom platsinformationen utgår från information om mobila enheter kan det hända att informationen på ortsnivå inte alltid är rättvisande. Platsinformationen om regioner, delstater och länder är mer exakt.

Beteende

Beteenderapporterna innehåller informationen Nya eller återkommande, Lojalitet, Senaste interaktion och Sessionslängd. Med de här rapporterna ser du bland annat följande:

• Förhållandet mellan nya och återkommande användare. Du kan se hur bra du är på att generera nya användare och hur bra du är på att behålla befintliga användare (Nya eller återkommande).
  • I hur hög grad användarna använder appen enligt antalet sessioner som de påbörjar, hur länge sessionerna pågår, antalet olika skärmar de visar och hur snabbt de genomför mål (Lojalitet).
  • Antalet dagar som passerar mellan sessioner (Senaste interaktion).
  • Hur länga användares sessioner pågår (Sessionslängd).

Enheter och nätverk

I de här rapporterna kan du se vilka enheter, nätverk och operativsystem besökarna använder för att komma åt en app. Använd dig av den här informationen om du vill anpassa appen till populära Operativsystem, Skärmupplösningar och Enheterna.