Målgrupper for mobil-apper

Finn ut mer om kjennetegn ved mobilbrukere.

Med Målgruppe-rapportene kan du få kunnskap om hvem som bruker appen din, hvor de befinner seg, hvor ofte og lenge de bruker appen, og hvilke enheter som er populære blant brukerne. Med dataene i disse rapportene kan du oppdage nye markeder og forbedre resultatene som selve appen gir deg.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Oversikt

Få det store overblikket over økter og målgrupper med blant annet informasjon som gjennomsnittlig øktvarighet, totalt antall skjermvisninger, skjermbilder vist per økt (skjermbilder/økt), prosentandel av nye og returnerende brukere og brukernes vanligste språk og plassering. Hold markøren over deler av rapportene om OS-versjoner og Ledende nettverksoperatører for å se flere detaljer om den aktuelle delen, eller klikk på rapporttittelen for å se rapporten i sin helhet.

Aktive brukere

Med denne rapporten kan du se hvor ofte brukerne dine samhandler med appen din, og sammenligne frafallsfrekvensene for brukerne fra ulike tidsperioder.

Brukerne blir gruppert etter antallet unike brukere som samhandlet med appen din i en periode på n dager, nærmere bestemt én dag, sju dager, 14 dager og 30 dager. Hver gruppe på n dager innbefatter den siste dagen i den aktive datoperioden du har angitt.

I stolpediagrammet ser du som standard bare aktive brukere fra perioden på én dag. Du kan sammenlikne dataene om brukerne som har vært aktive i 1 dag, 7 dager, 14 dager og 30 dager i den samme kurven, ved å klikke på avmerkingsboksen for hver beregning som vises ovenfor kurven.

Levetidsverdi

Få innsikt i hvor verdifulle ulike brukere er for bedriften din ut fra resultatene de har vist i løpet av flere økter. Du kan for eksempel se levetidsverdien for brukerne du skaffet deg gjennom e-post eller betalte søk. Når du har denne informasjonen, kan du finne en lønnsom fordeling av markedsføringsressursene dine, for å skaffe deg flere tilsvarende brukere. Finn ut mer.

Appversjoner

Sammenlign ytelsen til ulike versjoner av appen din. Avhengig av kriteriene dine for nye versjoner kan du bruke denne rapporten for å sammenligne enten store endringer eller bestemte funksjonsjusteringer.

For at det skal vises data i denne rapporten, må du ta med den samme ID-en for områdesporing i hver oppdaterte versjon av en app.

Kohortanalyse

En kohort er en gruppe brukere med felles kjennetegn som identifiseres med en Analytics-dimensjon i denne rapporten. Eksempelvis tilhører alle brukerne med samme innkjøpsdato samme kohort. Du kan bruke Kohortanalyse-rapporten for å isolere og analysere atferden til medlemmene av en gruppe. Finn ut mer.

Brukerinnsikt

Isoler og undersøk individuell brukeratferd i stedet for samlet atferd. Individuell brukeratferd er tilknyttet enten Client-ID eller User ID. Finn ut mer

Demografi og Interesser

Gjennom dataene i Demografi- og Interesser-rapporten får du informasjon om aldersgruppe og kjønn for brukerne dine, og også om interesser utledet fra reise- og kjøpsaktiviteter på nettet. Med denne informasjonen kan du skreddersy ulike versjoner av appen din etter bestemte demografiske grupper eller angi presis målretting for annonser i apper.

Finn ut mer data fra Demografi- og Interesser-rapporten.

Geografi

Se hvem som bruker appen din rundt om i verden. Er den populær på bestemte steder eller i bestemte språkgrupper? Tas den i bruk helt uventet av en annen brukergruppe? Dataene du ser i disse rapportene, avgjør om du skal forsøke å nå ut til en bredere målgruppe, eller konsentrere deg om å målrette annonser mot et bestemt område.

Ettersom stedsdataene er basert på mobilenheter, kan det hende at dataene på bynivå ikke er stabile. Stedsdata for områder, delstater og land er mer nøyaktige.

Atferd

Atferd-rapportene inkluderer blant annet følgende rapporter: Nye kontra returnerende, Lojalitet, Forrige og Varigheten av økten. Med disse rapportene kan du tilegne deg kunnskap om:

• Forholdet mellom nye kontra returnerende brukere. Du kan se hvor godt du lykkes med å tiltrekke deg nye brukere og beholde eksisterende brukere (Nye kontra returnerende).
  • Hvor mye brukerne bruker appen din, indikert gjennom antallet økter de innleder, hvor lenge disse øktene varer, antallet ulike sider de åpner, og frekvensen de har for å fullføre mål (Lojalitet).
  • Antallet dager som går mellom hver økt (Forrige).
  • Hvor lang tid en brukers økt er (Varigheten av økten).

Enheter og nettverk

I disse rapportene finner du informasjon om hvilke enheter, nettverk og operativsystemer som brukes for å få tilgang til en app. Med disse dataene kan du optimalisere appen din for de mest populære operativsystemene, skjermoppløsningene og enhetene.