Doelgroep van mobiele apps

Meer informatie over eigenschappen van mobiele gebruikers.

Aan de hand van de Doelgroep-rapporten kunt u kennismaken met de gebruikers van uw app. Waar bevinden ze zich? Hoe vaak en hoe lang gebruiken ze uw app? En welke apparaten zijn het populairst? Met de gegevens uit deze rapporten kunt u nieuwe markten ontdekken en de prestaties van uw app verbeteren.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Overzicht

Zie het grote geheel van uw Sessies en Doelgroep, waaronder de Gemiddelde duur van sessie, het totale aantal Schermweergaven, Weergegeven schermen per sessie (Schermen/sessie), het percentage Nieuwe en Terugkerende gebruikers en de meestgebruikte Talen en de Locatie van gebruikers. Plaats de muisaanwijzer op gedeelten van de rapporten OS-versies en Belangrijkste netwerkoperators om meer informatie weer te geven, of klik op de rapporttitel om het volledige rapport te bekijken.

Actieve gebruikers

Aan de hand van dit rapport kunt u zien hoe vaak uw gebruikers uw app gebruiken. Ook kunt u het verlatingspercentage van gebruikers in verschillende perioden vergelijken.

Gebruikers worden gegroepeerd op het aantal unieke gebruikers dat uw app heeft gebruikt binnen een periode van N dagen, met name 1 dag, 7 dagen, 14 dagen en 30 dagen. Elke N dagen-groep omvat de laatste dag in uw actieve periode.

Standaard geeft het lijndiagram alleen de actieve gebruikers voor 1 dag weer. Als u gegevens van actieve gebruikers voor 1 dag, 7 dagen, 14 dagen en 30 dagen in hetzelfde diagram wilt vergelijken, klikt u op het selectievakje voor elke statistiek dat boven het diagram wordt weergegeven.

Lifetime value

Krijg inzicht in hoe waardevol verschillende gebruikers voor uw bedrijf zijn op basis van lifetime-prestaties in meerdere sessies. U kunt bijvoorbeeld de lifetime value van gebruikers bekijken die u heeft geworven via e-mail of betaald zoeken. Op basis van die informatie kunt u een winstgevende toewijzing van marketingbronnen bepalen voor de acquisitie van die gebruikers. Meer informatie.

App-versies

Vergelijk de prestaties van verschillende versies van uw app. Afhankelijk van uw criteria voor nieuwe releases kunt u dit rapport gebruiken om een wijziging op grote schaal of een wijziging van specifieke functies te vergelijken.

Als u wilt dat er in dit rapport gegevens worden weergegeven, moet u dezelfde tracking-ID voor property's toevoegen aan elke bijgewerkte release van uw app.

Cohortanalyse

Een cohort is een groep gebruikers met een gemeenschappelijk kenmerk dat in dit rapport wordt aangeduid door een Analytics-dimensie. Alle gebruikers met dezelfde acquisitiedatum, horen bijvoorbeeld bij dezelfde cohort. Met het rapport Cohortanalyse kunt u cohortgedrag isoleren en analyseren. Meer informatie.

Gebruiksanalyse

Isoleer en onderzoek het gedrag van individuele gebruikers in plaats van het gedrag van alle gebruikers bij elkaar. Het gedrag van individuele gebruikers wordt gekoppeld aan een Client-ID of User-ID. Meer informatie

Demografie en interesses

Demografische en interessegegevens leveren informatie over de leeftijd en het geslacht van uw gebruikers, evenals de interesses die ze laten blijken in hun online reis- en aankoopactiviteiten. U kunt deze informatie gebruiken om versies van uw app te optimaliseren voor specifieke demografische gegevens, of om in-app-advertenties nauwkeurig te targeten.

Meer informatie over demografische en interessegegevens.

Geo

Zie welke gebruikers over de hele wereld uw app gebruiken. Is uw app populair in een bepaalde regio of bij een bepaalde taalgroep? Wordt uw app onverwacht door een andere groep gebruikers gebruikt? Op basis van de gegevens in deze rapporten kunt u een bredere doelgroep bereiken of kunt u zich concentreren op het targeten van een specifieke bevolkingsgroep.

Omdat locatiegegevens zijn gebaseerd op mobiele apparaten, zijn gegevens op plaatsniveau mogelijk niet constant. Locatiegegevens voor regio, provincie en land zijn nauwkeuriger.

Gedrag

De rapporten over gedrag zijn 'Nieuwe/terugkerende bezoekers', 'Loyaliteit', 'Recentheid' en 'Sessieduur'. Deze rapporten bieden u de volgende informatie:

• De verhouding tussen nieuwe en terugkerende gebruikers. U kunt zien hoe goed u bent in het aantrekken van nieuwe gebruikers en in het behouden van bestaande gebruikers (nieuwe versus terugkerende).
  • Hoe betrokken gebruikers zijn bij uw app, zoals blijkt uit het aantal door hen gestarte sessies, de duur van die sessies, het aantal verschillende schermen dat door hen is bekeken en de snelheid waarmee ze doelen voltooien (loyaliteit).
  • Het aantal dagen tussen sessies (recentheid).
  • Hoelang gebruikers een sessie laten duren (sessieduur).

Apparaten en netwerk

In deze rapporten staat welke apparaten, netwerken en besturingssystemen worden gebruikt om uw app uit te voeren. Gebruik deze gegevens om uw app te optimaliseren voor de populairste Besturingssystemen, Schermresoluties en Apparaten.