Over het rapport Gebeurtenisproces

Bekijk via Gebeurtenissen hoe interacties plaatsvinden tussen gebruikers en uw site.

Gebruik het rapport Gebeurtenisproces om de volgorde weer te geven waarin bezoekers de gebeurtenissen op uw site activeren. Via de categorie Gebeurtenissen kunt u speciale content bijhouden, zoals video's, downloadbare items en ingesloten gadgets. Via het rapport Gebeurtenisproces kunt u achterhalen welke gebeurteniscontent op uw site gebruikers betrokken houdt en welke paden gebruikers volgen van de ene populaire gebeurtenis naar de volgende.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Vereisten voor het rapport Gebeurtenisproces

U moet 'Gebeurtenissen' hebben ingesteld om het rapport Gebeurtenisproces te kunnen gebruiken.

Het rapport Gebeurtenisproces openen

Open het rapport Gebeurtenisproces als volgt:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Navigeer naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Gedrag > Gebeurtenissen > Gebeurtenisproces.

Wat kan ik doen met het rapport Gebeurtenisproces?

Gebruik het rapport Gebeurtenisproces om antwoord te vinden op vragen als:

• Is er een gebeurtenis die altijd als eerste wordt geactiveerd? Leidt deze gebeurtenis gebruikers naar meer gebeurtenissen op de website?
  • Is er een gebeurtenis die meerdere keren tijdens een sessie wordt geactiveerd?
  • Is er een categorie gebeurtenissen die populairder is dan een ander type gebeurtenis (worden bijvoorbeeld video's vaker geactiveerd en leiden die tot meer betrokkenheid dan gadgets?)
  • Als 'Standaard' of 'Segmenten' wordt gebruikt, is er dan een soort gebruiker die gebeurtenissen op een andere manier activeert dan andere segmenten?

Het rapport Gebeurtenisproces gebruiken

Elk knooppunt in het rapport vertegenwoordigt een gebeurtenis die door een gebruiker is geactiveerd. Knooppunten worden ingedeeld in kolommen die de volgorde weerspiegelen waarin gebruikers gebeurtenissen op uw site hebben geactiveerd, maar er is geen inherente volgorde voor hoe knooppunten in het rapport worden weergegeven. Alle gebeurtenissen in de eerste kolom van het proces vertegenwoordigen bijvoorbeeld elke gebeurtenis die gebruikers hebben geactiveerd vóór een andere gebeurtenis. Gebeurtenissen in de tweede kolom werden als tweede geactiveerd en zo gaat het door in het rapport. De gebeurtenissen die het vaakst worden geactiveerd, staan boven in elke kolom. Gebeurtenissen die minder vaak worden geactiveerd, staan onderin.

Het detailniveau wijzigen

Gebruik het dropdownmenu Detailniveau om de rapportweergave te wijzigen.

Met de schuifregelaar Het aantal connecties aanpassen dat wordt weergegeven in de grafiek kunt u instellen dat er meer of minder connecties tussen knooppunten worden weergegeven. Daardoor krijgt u een meer of minder gedetailleerde weergave van het gebeurtenisproces.

U kunt met de opties onder Het detailniveau voor gebeurtenisknooppunten selecteren het rapport ordenen door gebeurtenissen in knooppunten te classificeren op basis van Categorie, Categorie/Actie of Categorie/Actie/Label. Deze classificaties en datgene wat u in het rapport kunt zien, zijn gebaseerd op de manier waarop u gebeurtenissen instelt. Hoe beter u uw categorieën, acties en labels in uw gebeurtenissen ordent, hoe makkelijker u dit procesrapport kunt lezen en interpreteren. Het is bijvoorbeeld handig om al uw video's en downloadbare items in verschillende categorieën te plaatsen, en acties en labels te gebruiken om verder onderscheid aan te brengen in afzonderlijke gebeurtenissen op uw website.

Dialoogvenster 'Detailniveau'
Dialoogvenster 'Detailniveau'

Knooppunten en connecties onderzoeken

Klik op een knooppunt om een contextmenu weer te geven, aan de hand waarvan u het verkeer kunt onderzoeken dat stroomt van en naar een bepaalde gebeurtenis. Klik op een verbinding om uitsluitend de gebeurtenissen te markeren die zijn gerelateerd aan die verbinding.

Verkeer door een knooppunt markeren
Een knooppunt onderzoeken

Scrollen door het rapport om stappen toe te voegen of te verwijderen

Klik en sleep het rapport naar links en rechts om zijwaarts te scrollen. Scrol helemaal naar rechts en klik vervolgens op + Stap om gebeurtenissen aan de reeks toe te voegen. Verwijder gebeurtenissen met de x boven in elke kolom.

Uitstappunten van gebeurtenissen onderzoeken

Klik op een rode uitstapbalk van een knooppunt om uitstapdetails voor dat knooppunt weer te geven. Uitstappunten in dit rapport geven niet per se uitstappunten op uw site aan. Uitstappunten geven alleen weer dat een verkeerssegment een andere gebeurtenis niet heeft geactiveerd.

Uitstappunten knooppunt onderzoeken
Uitstappunten van gebeurtenissen onderzoeken

Volgende stappen

Raadpleeg Procesrapporten gebruiken voor meer informatie over hoe u het rapport kunt configureren en verschillende visualisatiemogelijkheden kunt gebruiken.

Nadat u het rapport heeft bekeken, bekijkt u de gebeurtenissen op uw site vanuit het perspectief van de gebruiker. Als u gebeurtenissen vindt die bijzonder populair zijn of leiden tot betrokkenheid met meer gebeurtenissen, kunt u meer van dat soort content maken. Als u ziet dat een gebeurtenis meerdere keren achter elkaar is geactiveerd, kan dat betekenen dat de content niet op een juiste manier werkt en dat de meermalige activatie wordt veroorzaakt door vaak opnieuw laden. U kunt ook constateren dat een bepaald verkeerssegment beter op sommige gebeurtenissen reageert dan op andere.

Nadat u heeft achterhaald hoe gebruikers omgaan met de speciale sitecontent die u als gebeurtenissen bijhoudt, kunt u gebruikmaken van deze informatie om de betrokkenheid van gebruikers met uw site te versterken.